2 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Emzirilmeli Kaç Dakika Emerse Doyar

2 Aylık Bebek Ne Kadar Kaç Dakika Günde Kaç Kez Emer

0 52

2 Aylık Bebek Ne Kadar Kaç Dakika Günde Kaç Kez Emer

2 aylık bebekte dengeli ve yeterli beslenme çok mühimdir.2 aylık bebek yeterli beslenirse 1 ayda ortalama 600-1000 gram alır. Yani haftada yaklaşık 150-250 gram alması beklenir. 2 aylık bebek beslenmesi olması gerektiği gibiyse her gün 5-6 defa altını ıslatır ve 1-2 defa kaka yapar.

2 Aylık Bebek Ne Kadar Emer, Kaç Dakika Emerse Doyar?

2 aylık bebek 10 dk emerse doyar. 5 dakika bir memeyi, 5 dakika diğer memeyi emerler. 2 aylık bebeği 2-3 saatte bir emzirmelidir. Bebek doyana kadar 10-15 dk boyunca emecektir. Anne sütü ile beslenen bebekler yaklaşık 2-3 saatte bir, mama ile beslenen bebekler ise yaklaşık 3-4 saate bir acıkıp beslenme ihtiyacı duyarlar.

2 Aylık Bebeğe Ne Kadar Mama Vermelidir?

Bebek doğduktan sonra ilk 3 ay boyunca mama veya süt dışında kesinlikle herhangi bir gıda verilmemelidir. Bebek beslenmesi tabii ki mümkünse sadece anne sütüyle yapılmalıdır. Fakat annenin sütü hiç gelmiyorsa veya kâfi değilse bebeğin ayına göre uygun bir formül mama kullanılmalıdır. İlk 3 aylık dönemde çoğunlukla pre mamalar yahut 1 numara olanlar tercih edilmektedir. Bebeğin günde ne kadar mama yiyeceği iştah durumuna bağlıdır. Fakat genel olarak söyleyecek olursak kilosu başına 120-180 ml mamaya ihtiyacı vardır.

2 aylık bebek beslenmesi her bebekte farklılık gösterir. Ancak ekseriyetle her gün 6 öğün yemelerinin ve her öğünde yaklaşık 80-160 mama tüketmelerinin ideal olduğu söylenebilir. Bebeğinizin beslenme programında mamadan başka bir şey yoksa mama verirken üzerinde yazan miktara dikkat etmeniz gerekir. 2 aylık bebek maması kutusunda çoğu zaman 4 saat arayla bir 120 ml mama verilmesi yazılıdır.

2 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Mama Yer?

2 aylık bebeğe mama verme sıklığı hakkında standart bir ölçü bildirmek doğru olmaz. Zira her bebeğin ihtiyaçları ve özellikleri değişiktir. Hâliyle beslenme düzenleri de aynı değildir. Bununla birlikte anne sütü alan bir bebeğin takriben 2-3 saat ara ile, mama yiyen bir bebeğin de ortalama 3-4 saatte bir beslenmesi gerekmektedir. 2 aylık bebek günde 8-12 kez emzirilmelidir.

2 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bebeğe yalnızca anne sütü verilmelidir. Yeteri kadar sütünüz yoksa veya emzirmeye engel teşkil eden bir durumunuz mevcutsa hangi mamayı alacağınızı doktorunuzdan öğrenmelisiniz.

Bebek beslenme programı, miniğiniz 1 yaşına girene kadar keçi sütü veya inek sütü içermemelidir. Anne sütü bebeğin ihtiyacını karşılayamayacak kadar az ise, doktoruyla görüşülmelidir. Belki ‘sütüm yetmiyor’ diye düşünüyor olabilirsiniz ancak bunun doğru olup olmadığının anlaşılması için, bebeğinizin kilo alma süreci değerlendirilmelidir. Şayet ağırlığı beklenen düzeyde değilse mama takviyesine ihtiyaç duyulacaktır.

2 ayına giren bir bebekte sık aralıklarla kusma problemi gözlemlenebilir. Bunu önlemek adına, bebeği besledikten sonra bir müddet dik pozisyonda tutmalıdır.

2 aylık bebek 10 dakika emse yeterli gelir. Emzirmenin ardından bebeğin gazı çıkarılarak rahatlaması sağlanmalıdır. 1 aylık bebekler gibi 2 aylık bebekler de gaz sancısıyla çok karşılaşır.

Bebeği 2. ayda da muntazaman emzirmeye devam etmeli, beslenme saatlerini hiç aksatmamalıdır. Bebeğin kâfi miktarda beslenmesine, iyi dinlenmesine, huzurlu bir ortamda büyümesine özen gösterilmelidir. Ayrıca anne de bolca sıvı tüketmeye dikkat etmelidir.

Anne sütüyle beraber mama kullanabilmeniz için doktorunuzun onayını almanız şarttır. Doktora sormadan mama vermemelidir.

Anne sütünün olmadığı veya olsa bile bebeği beslemekte yetersiz kaldığı durumlarda bebeğe biberon ile hazır mama yedirilmelidir. Kullanılacak mamanın içeriği anne sütüyle benzer olmalıdır.

Annenin bir rahatsızlığı varsa ve ilaç almak zorundaysa emzirme döneminde olduğunu tedaviye başlamadan önce doktoruyla paylaşmalıdır.

Bebek emzirilirken diğer memeye geçmeden evvel emdiği göğüsteki sütün bitmesi beklenmeli ve ardından öteki memeyi emmesi sağlanmalıdır. Emzirmeye ilk hangi göğüsten başlandıysa oradan gelen sütün en son kısmı, yüksek besin değerine sahiptir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.