Anne Memesine Benzeyen Anne Göğsüne En Yakın Biberon Markaları

Bebek Biberona Nasıl Alıştırılır Bebeğim Biberon Almıyor

0 249

Biberon Almayan Bebeklere Ne Yapılır? 3 aylık Bebeği Biberona Alıştırma

Bebeklere süt ya da diğer sıvı gıdaların içmeyi kolaylaştıran bir tür şişeye benzeyen biberon, ucunun emziğe benzemesi sayesinde bebekler tarafında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Annelerin en çok zorluk yaşadığı noktalardan birinin bebeklerini biberona alıştırmak olduğu söylenebilir çünkü bebekleri biberona alıştırmak sanıldığından daha zor bir süreçtir. Bebeklerin biberondan içmeyi reddetmesi sıklıkla karşılaşılabilen bir durumdur. Bu durumu daha kolay bir hale getirmek ve bebeği biberona daha hızlı bir şekilde alıştırabilmek için izlenebilecek bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler uygulandığı zaman bu süreç anneler için daha kolay bir hal alacaktır.

Bebek Biberona Nasıl Alıştırılır?

Anne sütü bebeğin tadını bildiği ve sevdiği bir tat olduğu için biberon ile yapılan ilk denemelerin biberonun içerisine anne sütü koyarak yapılması bebeğin biberona olan yabancılığını gidermesine yardımcı olabilmektedir.

Bebeğin çay, meyve suyu seviyorsa biberon şişesine bunları koyarak vermeyi deneyebilirsiniz. Yalnız çayı paşa çayı olmalı, yani çok açık olmalıdır.

Biberonun ucunu, emzik kısmını reçele pekmeze batırıp vermek de bebeği biberona alıştırabilir.

Biberonu, bebek uyurken vermek, bebeyi biberonla o şekilde beslemek de bebeği biberona alıştıran yöntemlerdendir.

Biberon satın alırken, biberon ucu anne göğsüne en yakın markalardan seçmelidir. Bu da bebeği biberona kolaylıkla alıştıracaktır.

Anne memesine benzeyen biberon markaları şunlardır; Tommee tippee, chicco, Avent markası Medela Calma, biberonların anne göğsü şeklinde biberonları vardır, bu biberonlar da bebeği biberona alıştırmaya yardımcı olacaktır.

Bebeğe biberon ile bir şey içirilmeden önce bebeğin karnının gerçekten aç olması gereklidir böylece bebeğin biberonu reddetme olasılığı oldukça az olacaktır. Karnı tok olan bebek hem  bir şey yemek istemediği için hem de biberona alışkanlık kazanmadığı için direkt olarak biberonu reddedecektir.

Ayrıca bebek biberon ile beslenmeye başlandığı zaman, biberon bebeğe verildikten sonra bebek ile konuşmak bebeğin daha rahat ve güvende hissetmesini sağlayarak biberona karşı olan ön yargısını kırmasında yardımcı olacaktır. Böylece bebeğin biberona alışma süreci hızlanacak ve bebeğin biberona karşı olan negatif düşünceleri ortadan kalkacaktır.

Biberon Nasıl Tutulur?

Bebeğin yatış pozisyonundayken biberon ile beslenmesi mamamın bebeğin boğazına kaçarak yemek borusunu tıkayabilme ve orta kulak iltihabına kadar çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilme riski taşıdığı için, biberonla beslenecek bebeğin yarı dik pozisyonda eğimli bir şekilde oturması gereklidir. Bebek düzgünce oturduktan sonra biberonun da biraz eğimli olarak tutulmasında fayda vardır.

Biberon Nasıl Temizlenir?

Biberon şişesinde ve emzik kısmında üreyen bakteri ve mikroplar bebeklerde ishal, mide rahatsızlıkları, kusma, boğaz enfeksiyonu, bağırsak iltihabı gibi çeşitli hastalıklara yol açabilmektedir.

Biberonun musluktan akan su ile çalkanarak yıkanması biberonun tam olarak temizlenmesi için yeterli değildir. Bu işlem biberonun bakteri ve mikroplardan arındırılarak steril bir hale getirilmesini sağlamaz. Biberonun tam olarak steril bir hale getirilmesi için çeşitli aşamalardan geçen bir işlem uygulanması gereklidir.

İlk olarak biberonun içi tamamen boşaltılır.

Sıcak su ve deterjan ile iyice ovalanarak yıkanır.

Biberonun dibine ulaşabilmek için mutlaka evde bulundurulması gereken uzun ince bir fırça ve emzik kısmı için de uç kısmı dar diğer kısımları giderek genişleyen bir fırça yardımıyla biberonun her tarafı güzelce ovulur ve bütün kalıntılardan arındırılır. Daha sonra biberon güzelce durulanarak deterjandan tamamen arınması sağlanır.

Ufacık bile bir deterjan kalıntısı kalmadığından emin olunana kadar biberon su ile çalkalanır.

Geniş bir tencereye su konularak kaynatılır.

Kaynamış suyun içine biberon ve biberon diğer parçaları konulduktan sonra yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra bir maşa yardımıyla biberon ve parçaları soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra parçalar birleştirilir ve biberon kullanıma hazırdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.