Bebeklere Emzik Tutturma Yöntemleri Emzik Nasıl Alıştırılır

Bebeğe Emzik Nasıl Alıştırılır Bebeği Emziğe Alıştırmak İçin Ne Yapmalı

0 156

Bebekler Hangi Emziği Daha Kolay Alır Bebeği Emziğe Nasıl Alıştırabilirim

Bütün bebeklerin doğuştan sahip olduğu emme içgüdüsü sayesinde doğdukları andan itibaren anne memesini tutabilme yeteneğine sahiptir. Annesinin karnını yeni terk etmiş ve dünyaya dair hiçbir bilgisi olmayan bir bebek anne memesine tutunduğu anda annesini tanır ve uzun bir süre boyunca onun için küçük dünyasındaki tek şey annesi olur. Uyuduğunda, uyandığında, güldüğünde, ağladığında yani her zaman annesinin yanında olmasını ister. Bebeklerin uyurken dudaklarını kıpırdatması emme içgüdülerinin onlara güven ve huzur hissi vermesinden kaynaklanır bu yüzden de bebeklerin kendi annesinin memesi yerine koyduğu emzikler bebeklerin daha iyi bir uyku çekmelerini sağlamaktadır. Bebeklerin anne memesinden sonra belli bir yaşa kadar kullandıkları ürünlerin en yaygın olanının bu emzikler olduğu söylenebilir.

Bebeğe Emzik Nasıl Alıştırılır?

Çeşitli markalarda damaksız emzikler oluyor. Mesela Avent markası damaksız emziği. Bunun gibi emziklerle bebek kolaylıkla emziğe alıştırılabilir.

Emziği pekmeze, reçele vb tatlı şeylere batırıp bebeğe vermek de bebeği emzirmeye alıştırmanın kolay yöntemlerindendir.

Chicco marka kauçuk emzik kullanmak da bebeğin kolayca emip emziğe alışabileceği yöntemlerdendir.

Çeşitli markalarda emzikleri denemek de bebeği emzirmeye alışma yöntemlerindendir. Her markanın emzik özelliği başkadır. Bebeğiniz denediğiniz bir emziğe sevip bırakmayabilir. Hatta bakal emziği olarak bilinen küçük bakkallarda satılan emzikleri de bebeklerin severek emdiği, bu emzikle emziğe alıştığı tecrübeyle sabittir.

Emzik Kullanmak Zararlı mıdır?

Bebekler emziği emerken istemsizce dilleriyle üst dişlerini öne ittirdikleri için uzun süre emzik kullanan bebeklerin alt çenesi ve üst çenesi arasındaki boşlukta artış görülebilmektedir. 2 yaşından sonra emzik kullanımı bırakıldığında bu soruna rastlanılmasa da 3.5 yaşına kadar emzik kullanımına devam edilmesi halinde çene ve ağız yapısında kalıcı bozukluklar meydan gelebilmektedir.

Uzun süre boyunca emzik kullanan bebeklerde bebeğin emiş şekline göre çeşitli ağız ve diş bozuklukları görüldüğü bilinmektedir. Alt dişler çeneden içeriye doğru kayarak damak daralmasına yol açabilir. Ayrıca uzun süre emzik emen bebeklerde konuşma bozuklukları da görülebilmektedir. Bu gibi sebeplerden dolayı bebeklerin en geç 2 yaşına kadar emzik kullanımı bırakmaları gereklidir.

Emzik Nasıl Temizlenir?

Emzik gibi ürünler çok kolay bakteri ve mikrop üretebildiği için bunların iyice temizlenmesi bebeklerin sağlığı açısından oldukça önemlidir bu yüzden ebeveynlerin emzik temizliğinin nasıl yapılacağı konusunda bilinçli olmaları gereklidir.

Emzik alındıktan sonra öncelikle ilk olarak sabun ve su ile normal bir şekilde yıkanır. Daha sonra emzikte olabilecek mikropları öldürmek için yaklaşık 5 dakika boyunca kaynar suyun içinde bekletilir. Bu işlemden sonra tamamen steril hale gelen emzik gönül rahatlığıyla bebeğe verilebilir.

Evin içerisinde yere düşen emziği tekrar steril hale getirmek için sıcak su ve sabun ile yıkamak yeterli olacaktır.

Emzik alınırken emziğin üzerinde çatlak ya da kesik olup olmadığına dikkat edilmelidir çünkü bu kesimlerde bakteri ve mikroplar kolayca üreyebilirler. Ayrıca emzik alındıktan sonra kullanılırken de çatlaklar meydana gelebileceği için bunun kontrolünü sıklıkla yapılması gereklidir. Bir emziğin maksimum kullanım süresi kullanıma göre değişebilmekle birlikte ortalama olarak 3 aydır. Yapış yapış hale gelen emziklerde mikropların çoğalması yüksek ihtimal olduğu için bu emzikler kullanılmadan çöpe atılarak yenisi alınmalıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.