Muz Bebekte Gaz ve Kabızlık Yapar mı 5 Aylık Bebeğe Muz Verilir mi

Bebeklere Muz Ne Zaman Kaçıncı Ayda Verilir Dr Cevaplıyor

0 80

Bebeklere Muz Vermek Ne İşe Yarar

Muz, potasyum, magnezyum, C vitamini, kalsiyum, fosfor, askorbik asit, triptofan, demir ve niasin içeren bebekler için en faydalı yiyeceklerdendir. Dr. Seydi Battal Gölgeli bebeklere 6.ayından itibaren muz verilebileceğini bildirmektedir.Muz bebeğe gaz yapmaz ancak bazı bebeklerde kabızlığa sebep olabilir. Bebeklerin sindirim sistemi yeterince gelişmediğinden 6 aydan küçük bebeklere muz verilmesi önerilmez.

Muzun Bebeklere Faydaları Nelerdir?

Eğer bebeğiniz yaşıtlarına göre zayıfsa işte muz tam da bebeğinize göre. Muz içeriğinde zengin besin öğeleri sayesinde bebeklerde ve çocuklarda sağlıklı kilo alımını sağlayan çok faydalı bir meyvedir. Bebeğinizin mamasına her gün ekleyeceğiniz yarım muz ile bebeğinize kilo aldırabilirsiniz.

Muz sindirimi kolay bir meyve olması sebebiyle bebeklerde ek gıdaya geçişte tercih edilebilecek besinler arasında en iyisidir. Muzda yüksek oranda lik bulunur ve bu sayede bebeklerde sindirim sistemini kuvvetlendirip bağırsak sağlığını korur.

Muzun içeriğinde yer alan bol miktardaki kalsiyum sayesinde bebeklerin kemikleri güçlenir ve iyi ve sağlıklı büyümesine katkı sağlar.

Muzda yer alan demir, kalsiyum, folat, potasyum ve manganez gibi faydalı besin öğeleri , bebeklerin vücutlarında gelişimleri için gereklidir.

Göz sağlığına iyi gelip görmeyi iyileştiren tek besin havuç değildir. Muz da içeriğinde A vitamini sayesinde, bebeklerde görme yetisinin gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Muzda yer alan yüksek orandaki demir, özellikle de düzenli tüketildiğinde çocuk ve bebeklerde kansızlık görülme riskini düşürür.

Muzun bir diğer faydası da fiziksel aktivitelerle uğraşan insanlara enerji sağlamasıdır. Bu sebeple spor yapan insanlara muz tüketimi önerilir. Doktorlar, muzun hızlı enerji verme özelliğinden dolayı da çocuklarda muz tüketimini israrla önerir.

Muzun içeriğinde bol miktarda lif, bebek ve çocuklarda sindirim sürecinin kolay olmasına katkı sağlamaktadır. Bu sebeple de bebeklerde uzun süren kabızlık görüldüğünde, muzu ezerek mama halinde verilmesi tavsiye edilmektedir. Muz tüketimi hem çocuklarda hem de bebeklerde kabızlığı gidermektedir.

Muz hakkında yapılan araştırmalar göstermiştir ki muzun içeriğindeki yüksek orandaki faydalı lifler bebeklerde koroner kalp hastalığı ve kardiyosvasküler hastalıkların görülme riskini düşürmektedir.

Bebeklerde beyin gelişimi iki yaşına gelene kadar çok daha hızlı şekilde olur. Muz, bebek ve çocuklarda beyin gelişimine katkı sağlayarak zihinsel gelişimini hızlandıracaktır. Bu sebeple bebek ve çocuklarda muz tüketimi çok önemlidir ve muz uzmanlar tarafından tavsiye edilen çok faydalı bir meyvedir.

Bebekler İçin Muz İle Kahvaltı 1.Tarifi

Malzemeler

  • 1 Adet haşlanmış yumurta sarısı
  • Yarım muz
  • 1 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 adet bebe bisküvisi

Hazırlanışı

İlk olarak yumurtayı bir cezvede haşlayın ve haşlandıktan sonra sadece sarısını bir kaseye alın. Ardından içine cevizi, bebe bisküvisini, pekmezi, muzu ve biraz da sıcak su ekleyip iyice karıştırın. Tüm malzemeler ezilip karışım mama kıvamını aldığında, bebeğinize kahvaltı olarak yedirebilirsiniz.

Bebekler İçin Muz İle Kahvaltı 2.Tarifi

Malzemeler

  • 3-4 adet bebe bisküvisi
  • 1 çorba kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz
  • 1 adet haşlanmış yumurta sarısı
  • Yarım muz
  • Çok az kaynamış su

Hazırlanışı

Öncelikle bebe bisküvisini bir kasede su ile biraz yumuşatın. Ardından kaseye muzu doğrayın. Sonrasında içine haşladığınız yumurtanın sarısını ve pekmez, ceviz ve labne peynirini de ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımın kıvamını beğenmezseniz biraz su ekleyebilirsiniz. Ek olarak, tercihe bağlı olarak tarife 2 adet zeytini kabuğunu soyup ezerek ilave edebilirsiniz. İşte muzlu, lezzetli ve besleyici kahvaltı bebeğiniz için hazır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.