Sünneti Hangi Bölüm Yapar Devlet Hastanesinde Sünnet Yaptıran Var mı

Sünnet İçin Hangi Bölümden Randevu Alınır Sünneti Hangi Doktor Yapar

1 13.534

Sünnet İçin Hangi Bölüme Gidilir Hangi Bölüm Bakar

“Ebeveynler erkek çocuklarını sünnet ettireceği vakit bazı durumlar kafalarında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır. Bu soru işaretlerine “Sünnet için hangi doktora, hangi bölüme gidilir?” yada “ Devlet hastanelerinde sünnet yapılır mı?” ve benzeri sorular örnek verilebilir. Tüm bu suallerin cevaplarını makalemizde okuyabilirsiniz”

Erkek çocukların sünnet edilmesi yüzyıllardır yapılan bir uygulamadır. Çeşitli tekniklerle sünnet işlemi uygulanabilmektedir. Sünnet olmak dinimizde adı üstünde sünnet olan bir işlemdir. Yani farz veya vacip değildir.  Devlet hastaneleri de güvenle sünnet olabileceğiniz yerlerdir.

Sünnet için Hangi Doktora Gidilir?

Sünnet için müracaat edilmesi gereken doktor hastanelerin Üroloji bölümündeki Üroloji doktorlarıdır. Sünnet işlemini uygulayabilecek yetkili kişi cerrah üroloji uzmanı olacaktır. Ancak sünnet gerçekleştirilmeden evvel bazı tetkiklerin uygulanması gerekir. Bu tetkikler itibari ile sünnet olacak çocuğun bu işlemi engelleyici bir sağlık probleminin olup olmadığının tespiti için büyük bir önem teşkil etmektedir. Şayet testlerin sonucunda çocuğun sağlık durumu sünnetin gerçekleşmesini engelliyor ise bu hususta uzman hekim gerekli sözü söyleyecektir.

Sünnet uygulamalarında pek çok tekniğe başvurulmaktadır. Lakin çoğunlukla uygulanan teknik, cerrahi operasyon ile penisteki fazlalık olan derinin alınarak bölgeye dikiş atılması tekniğidir. Söz konusu işlem doğru bir biçimde uygulandığı takdirde kanama durumu bile söz konusu olmayacaktır. Sünnet konusunda uygulanacak çeşitli teknikler bulunmaktadır. Bu teknikler ile alakalı hekim tarafından net bilgilere ulaşılarak çocuk için en doğru tekniğe karar verilmelidir.

Sünnet için randevu alınacak bölüm üroloji bölümüdür. Ancak sünnet uygulamasının uzman hekimler tarafınca gerçekleştirilmesi son derece mühim bir konudur. Bunun sebebi ise sünnet esnasında gerçekleşmesi mümkün olan hata payını minimuma indirmektir. İşlem esnasında oluşabilecek bir sorun çocuğun ileriye yönelik hayatında oldukça büyük problemlerle karşı karşıya kalmasına sebebiyet verebilmektedir. Dolayısı ile sünnet işlemi kesinlikle uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Sünnet işleminin ardından dikkat edilmesi gerektiği belirtilen birkaç konuya mümkün mertebe dikkat edilmelidir. İşlem esnasında atılan dikişlerin iyileşmesi ve başarılı bir şekilde sünnet işleminin son bulması adına bu konular oldukça mühimdir.

Sünnet İçin Doktora Gidince Neler Yapılır?

Genel olarak üroloji polikliniğinden temin edilen sıra ile birlikte ürolog muayenesine sünnet işlemi uygulanacak kişi ile birlikte girilir. Muayene ardından kişi için özel olarak oluşturulan hasta dosyası iletilir. Sonrasında ise ürolog, sünnet için en uygun vakti belirleyerek uygun bir zamana randevu verecektir.

Kan tahlili için belirtilen tarihin sabahında kan değerlinin ölçümü adına hastaneye gidilir. Öğle saatlerinde muayene olunan üroloğun aldığı çıktı beraberinde çocuk polikliniğinden sıra alınır ve muayene olunur.

Hekim muayenesini tamamladığı vakit olumlu sonuç alındığında anestezi uzmanına başvurulur.

Anestezi uzmanı yüksek olasılıkla operasyonda olacaktır. Müsait olduğu takdirde kişi muayene edilir ve olumlu sonuç alınırsa üroloji doktoruna tekrar dönülür. Bu durumu muayene olunan üroloğa anlattıktan sonra ifade edilen konuları tamamlatarak sünnet işlemi gerçekleştirilir.

Sünnet işlemini takip eden 1-2 saatte taburcu olunur ve yazılan ilaçlar eczaneden temin edilir.

1 yorum
  1. Seyit diyor

    Ölme eşeğim ölme hele pandemi zamani

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.