Zayıflama yöntemleri kadınlar için evde kolay göbek eritme

Zayıflama yöntemleri kadınlar için evde kolay göbek eritme
0 9

Zayıflama yöntemleri kadınlar için evde kolay göbek eritme

Zayıflama yöntemleri kadınlar için evde kolay göbek eritme yolları, yoğun egzersiz programlarına zamanı olmayan birçok kadın için önemli bir konu. Muhtemelen her gün uyanıp, aynaya baktığınızda, gördüğünüz şeyden memnun değilsiniz ve vücudunuzdaki yağlara artık dayanamıyorsunuz ve şu an olduğunuzdan daha iyi görünmek istiyorsunuz. Endişe etmenize ve stres yapmanıza gerek yok, dünyada vücutlarıyla %100 mutlu olan çok az insan var ve bunu değiştirmek sizin elinizde. Sadece göbek eritme değil, vücudunuzdaki yağların hepsini eritecek çeşitli sağlıklı diyet listesi saglıklı beslenme ve hızlı kilo verme teknikleri var ve bunlara sadık kalıp istikrarlı olduğunuzda işe yarıyorlar.

Sağlıklı diyet listeleri zayıflatan bitki çayları, doktor ve uzman tavsiyeleri ile;

En etkili şok diyet listeleri ve aylık haftalık diyet programlarında kullanılan, zayıflama sürecinde sağlıklı yağ yakmayı ve sağlıklı zayıflamayı sağlayan, hastalıklarda koruyucu ve tedavi edici özelliği olan, bitki çayları çeşitlerini araştırdık. Aşırı zayıflatan bitkiler arasında, bulunan bitki çaylarının bazısı sağlığımıza zarar verebilir. Pirinç hariç toprakta yetişen her türlü bitkinin şifası olduğu gibi zararlarıda vardır. Dolayısıyla bu konudaki, fayda ve zarar etkilerini iyi bilmemiz elzemdir.

Sağlıklı diyet listeleri zayıflatan bitki çayları.

Sinameki nedir ? Sinameki nasıl kullanılır ?

Sinameki çayının faydaları;

Sinameki, sindirim sistemini çalıştırır, idrar söktürücü, ödem düşürücü bağırsak yumuşatıcı ve tokluk hissi verme özellikleri ile kilo vermenize yardımcı olur. Sinameki çayı enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırır ve dinç hissetmenizi sağlar.

Eklem ağrılarıda tedavi eden, mide ülserine mani olan, gut hastalığına iyi gelen, derideki kaşıntıların gideren ve bağırsak kurtlarının düşüren, kabızlığa iyi gelen faydaları vardır. Aynı zamanda kanı temizleme ve safra söktürmeye yarar.

Sinameki çayının zararları;

Sinameki çayı aşırı tüketilmesi ve uzun süre kullanılması vücutta potasyum kaybına neden olarak kalp kaslarını yavaşlatır. Ayrıca gastrit mide, oniki parmak ülseri ve karaciğer iltihabı, olanlar sinameki çayı tüketmemelidir.

Hamilele kadınlarında düşük yapmaya sebep olabilir. Kalp damar ve tansiyon hastalarının ve kan sulandırıcı ilaç alanların doktor tavsiyesi olmadan kullanması iyi olmaz.

Sinameki çayının hazırlanışı;

Bir fincan kaynamış suyun içine yarım çay kaşığı atarak 5-10 dakika demlenir. Sinameki çayınızı soğuk olarak demlemek için bir bardak suya 1 tatlı kaşığı sinameki koyarak 5 saat demlenir.

Yeşil çay nasıl demlenir ? Yeşil çay nasıl tüketilir faydaları zararları

Yeşil çayın faydaları;

İçerdiği, E vitamini ve C vitamini deposudur, antioksidan bakımından çok faydalıdır, magnezyum,selenyum krom ve çinko içerir.Yeliş çayda Polifenol yağ oksidasyonu bulunur, yediğimiz yemeklerin içindeki kalori seviyesini dengeler ve bağırsakları çalıştırarak,vücuda yağ yaktır kilo vermeye yardımcı olur.

Bitki çayları zayıflatır mı? diye şüphe edenlerin yeşil çayı denemeleri lazım. Kansere karşı önleyici etkisi vardır. Kan pıhtılaşmasına mani olup, kalp damar çeperlerini güçlendiri, kolesterole iyi gelir. Kan şekerini düzenler. Yemek borusu kanserine mani olur. Boğaz enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

Beyin fonksiyonlarını iyileştirir, Alzheimer ve Parkinson hastalarına iyi gelir. Diş çürüğüne sebeb olan bakterileri yok eder. Stres kontrolünü sağlar rahatlatır. Aldığımız gıdalarda ki

Yeşil Çayın Zararları; 

Aşırı kullanımında içerdiği kafein, uykusuzluğa ve ishale sebep olabilir. Aç karına içilmemelidir. Hamilelikte ve emzirme yapan kadınlar kullanmamalı. Uzun süre açlık çeken ve oruçlunun iftarda kulanması zararlı olabilir. Kanser tedavisindeki ilaçların tesirini azalttığı için tavsiye edilmez. Hassas bünyeye sahip olanların doktor tavsiyesiyle almalıdır.

Yeşil Çayın Hazırlanışı;

Bir fincan için 2 çay kaşığı yeşil çay kaynamış suya atılır ve 8-10 dakika demlenir.

Adaçayı nedir ? Ada çayı nasıl kullanılır adaçayı demleme

Ada çayının faydaları; 

Beyin fonksiyonlarını geliştirir, unutkanlığa ve Alzheimer hastalığına karşı etkilidir. Vücuttan zararlı toksinleri atar, özellikle yaz aylarında aşırı terlemeye sorunu yaşayanlara yardımcı olur. İdrar yolu enfeksiyonu ve mantara iyi gelir.

Ada çayı, karaciğeri temizler, kandaki şekeri düşürür. Ada çayını ağız yaralarında ve diş eti iltihabında gargara olarak, boğaz ağrılarında ise içerek kullanılır. ada çayı baş ağrısı çekenlere faydalı olabilir. Ada çayı sizi sakinleştirir, bir çok hastalığın sebebi olarak bilinen stresi azaltır.

Ada çayının zararları; 

Hamile bayanların, bebek yapmayı düşünen çiftlerin kesinlikle kullanmaması gerekir.Ayrıca ada çayı emziren annelerde sütün kesilmesine sebep olur.

Ada çayının hazırlanışı; 

Taze ve kuru demlenebilir. 5 çay bardağı için 10 adet taze yaprak veya 1 tatlı kaşığı kaşığı, kaynamış suyun içine atırı ve 5-10 dakika demlenir.

Altın otu çayı faydaları nelerdir ? Altın otu çayı nasıl kullanılır ?

Altın otu çayı faydaları;

İdrar söktürcü ve zayıflatma özelliği vardır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına çok iyi gelir ayrıca böbrek taşı düşürücüdür. Eklem ağrılarına iyi gelir.

Altın otu çayı deri üzerine sürerek egzama siğil ve varis rahatsızlıkları için kullanıldığı bilinmektedir. Cilt uzmanları nemlendirici olarak altın otu çayı kullanılmasını tavsiye ediyorlar.

Altın otu çayı zararları;

Bazı kişilerde alerjiye sebep olabilir, alerji riski taşıyanların bir doktora başvurması iyi olur.

Altın otu çayı hazırlanışı;

1 fincan  kaynamış suya 3 çiçek atılır 5-10 dakika demlenir, şeker yerine bal kullanabilirsiniz.

Zencefil faydaları zencefil çayı nasıl yapılır ? Zencefil ile zayıflama

zencefil çayı
Zayıflama yöntemleri kadınlar için evde kolay göbek eritme

Zencefil Çayı faydaları; 

Yemeklerde baharat olarakda kullanılan zencefil, çay olarak alındığında soğuk algınlığına iyi gelir, fakat terlemeye sebep olup ateşi düşüreceği için evde istirahat halindeyken alınmalıdır.

Solunum yollar, boğaz ağrısı ve mide bulantısı deniz tutması olanlara zencefil çayı iyi gelir. Kan şekerini düşürür, kan akışını hızlandırır. Romatizmal hastalıkların tedavisine ve kas ağrılarının geçmesine yardımcı olur.

Son yıllarda ki araştırma neticelerine göre, zencefil çayı kansere karşı korur, kemik sağlığı üzerinde pozitif etkileri vardır. Sindirim sistemi ve böbreklere iyi geldiği bilinmektedir.

Zencefil Çayı zararları; 

Zencefil çayı diğer bitki çayları kadar yan etkisi olmayan fakat tansiyon, şeker ve kalb rahatsızlığı bulunan hastaların diğer bitki çaylarında olduğu gibi doktora başvurması gerekmektedir. Zencefil fazla tüketilirse ağızda ve göğüste yanma hissi verebilir. Kan inceltici olduğundan ameliyat sonrası kullanılmaz.

Zencefil Çayının hazılanışı;

Kabuğu soyulmuş ve temizlenmiş zencefili ister dilimleyerek ister rendeleyerek kaynamış suya atarsınız ve 10-15 dakika beklersiniz, acılık fazla olursa bir dahaki sefere ayarlarsınız, tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz. Bir bardak suya 10-15 gram zencefil yeterli olacaktır.

Melisa Çayı faydaları; 

Çocuk nevrozları, Kronik gastrit, Kolesistit, Diyabet, Hamilelikte antiemetik olarak, Migren, Epilepsi, Taşikardi, Herpes, Grip, Kızamık, Rahim kaslarının tonusunu arttırmak gibi birçok faydası vardır.

Melisa Çayı zararları; 

Tansiyonu düşük olan bireyler için malisa çayı tüketimi pek tavsiye edilmiyor. Tüketildiğinde halsizlik ve baş dönmesi gibi yan etkileri olma ihtimali var. Ayrıca melisa çayının içeriğindeki uçucu yağlar alerji sebebi olabilir.

Melisa Çayının hazılanışı;

Bir su bardağı kadar kaynar suya 1 çay kaşığı kuru melisa yaprağı eklenerek 10 -15 dakika demlenir. Taze melisa yaprakları ile çay demlenecek ise bir dal tazee melisa yaprağı bir fincan kaynar suya koyularak demlenir. Tüketmek isteyeceğiniz sıcaklığa ulastığında içebilirsiniz. Melisa çayını günde 2 kez içmek faydasını göstermesi için yeterlidir. Melisa çayını her zaman taze demleyerek içmek yararını arttıracaktır.

Karatay Diyeti Nasıl Yapılır

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.