1 Bardak Un 1 Yemek Kaşığı Un  Kaç Gram Eder Beyaz Unun Sağlığa Zararları

500 Gr (Yarım Kilo) Un 1 Kilo Un 250 Gram 300 Gram 100 Gram Un Kaç Bardak Eder

0 69

500 Gr (Yarım Kilo) Un 1 Kilo Un 250 Gram 300 Gram 100 Gram Un Kaç Bardak Eder

Beyaz un, buğdayın değirmende öğütülmesi ile elde edilir. Beyaz un ile hamur işleri yapılabilir, ekmek yapılır, daha pek çok gıdanın yapımı için beyaz undan yararlanılır. Beyaz un ile mutfakta hamur işi hazırlarken en çok karşılaştığımız husus ne kadar un kaç su bardağı eder? Sorusudur. İşte gurmelerin bildirdikleri;

Kaç Kilo Un Kaç Bardak Eder?

  • 1 kg un 9 su bardağı eder.
  • 1 kilo un 18 çay bardağı eder.
  • 500 gr un 4,5 su bardağı eder.
  • 500 gram un (yarım kilo) 9 çay bardağıdır.
  • 1 bardak un, su bardağı ile 110 gram eder.
  • 1 bardak un, çay bardağı ise 55 gramdır.
  •  1 Yemek Kaşığı Un Kaç Gramdır?
  • Silme 1 yemek kaşığı un 10 gramdır.

250 Gram Un Kaç Bardak Eder?

  • 250 gram un, 2 su bardağından 1 parmak fazladır.
  • 300 Gram Un Kaç Su Bardağı Eder?
  • 300 gr un 2,5 su bardağından 1 parmak fazla eder.

400 Gram Un Kaç Su Bardağı Eder?

  • 400 gr unu 3,5 su bardağından 1 parmak fazla eder.

600 Gram Un Kaç Su Bardağı Eder?

  • 600 gr unu 5,5 su bardağı demektir.

700 Gram Un Kaç Su Bardağı Eder?

  • 700 gram un 6,5 su bardağından 1 parmak kadar eksiktir.

800 Gram Un Kaç Su Bardağı Eder?

  • 800 gr un 7 su bardağından 2 parmak fazla un eder.

900 Gram Un Kaç Su Bardağı Eder?

  • 900 gr un su bardağı ile ölçüldüğünde 8 su bardağından 2 parmak fazla una eşittir.

Beyaz Unun Sağlığa Zararları Nelerdir?

Beyaz un, buğdayın çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle üretilmektedir. Ne yazık ki bu işlemler sırasında buğdaylar, besin değerini yitirmektedir. Beyaz un, vitamin ve minerallerden %80 oranında yoksundur. Öte yandan fazla lif içermez. Bundan dolayı beyaz unla yapılan ekmekler ve hamur işleri, vücudu beslemez ve sağlığa pek fayda sağlamaz. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri beyaz undan yapılmış hamur işlerinde bulmak mümkün değildir.

Beyaz undan yapılan gıdalar, yüksek glisemik indeksine sahiptir. Bu yüzden kan şekerinde ani dalgalanmalara yol açarak vücuda büyük zarar verebilir. Konuyla ilgili yapılan bilimsel araştırmalara göre beyaz ekmek gibi glisemik indeksi yüksek olan yiyecekleri tüketenler, akciğer kanseri için %48 daha fazla risk altındadır.

Her ne kadar çok lezzetli olsalar da, beyaz un içeren tarifler, yararlı besin öğeler açısından fakirdir. Bu yiyecekler kısa süre tok tutar fakat çok geçmeden yeniden açlık hissedilmeye başlanır. Bu ise, fazla kilolara davetiye çıkarır.

Beyaz un kullanılarak hazırlanan çeşit çeşit yiyecekler, görünümüyle iştahımızı kabartır ve tadıyla yedikçe daha çok yeme isteği uyandırır. Halbuki bu yiyecekler sadece midemizde yer kaplar ve şişkinlik yapar. Besleyicilik anlamında herhangi bir etkisi yoktur. Bu da sindirim ve boşaltım sisteminin boşuna yorulması demektir.

Beyaz un ile hazırlanmış olan gıdalar, bol miktarda işlenmiş karbonhidrat içerir. Bu karbonhidrat çeşidi, vücutta yağ olarak depolanır ve kilo aldırır.

Temel malzemesi beyaz un olan hamur işlerini tüketmek, kandaki insülin seviyesinde artışa neden olur. Bu durum, diyabet riskini yükseltir.

Bu gıdaları ölçüsüzce tüketmeye devam ederseniz, başınızın istenmeyen kilolarla derde girmesi kaçınılmazdır. Üstelik beyaz undan yaptığınız hamur işleri, kalp ve damar tıkanıklıkları dahil birçok ciddi rahatsızlığa yakalanma ihtimalinizi artırır.

Ayrıca tam buğday unundan yapılmış olan ekmekler dahi, beslenmemiz için gereksinim duyduğumuz enerjinin %40’ını karşılayabilir. Oysa beyaz un, buğdayın en faydalı kısımlarının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Beyaz ekmekler geçici doygunluk hissi vermektedir fakat vücudu besleme özelliğine sahip değildir. Enerji vermez, sağlığı bozar. Maalesef buğdayın içerdiği proteinler, başta E vitamini olmak üzere çeşitli vitaminler, fosfor, magnezyum, kalsiyum, çinko, demir gibi mineraller kepek ve ruşeym olarak değirmende kalmaktadır. Yani -deyim yerindeyse- vücudumuza zarar veren beyaz un, aşırı tüketilirse hayatımızı karartabilir! Çünkü herhangi bir protein, vitamin, mineral barındırmaz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.