Bebeğimin Göz Altı Mor, Bebeklerde Göz Altı Neden Morarır

Bebeklerde Göz Altı Morluğu Göz Altı Kararması Neden Olur Nasıl Geçer

0 319

Bebeklerde Göz Altı Morluğu Nedenleri Ve Tedavisi

Bebeklerde göz altı morluğu, göz altı kararması olması, yetişkinlerdeki kadar sık görülmez. Bu durumla genelde yetişkinlerde karşılaşılır. Bebeğin göz altının mor olması endişe verici önemli bir nedenden kaynaklanmaz. Çoğu zaman bu duruma bebeğin yetersiz uyuması, alerji, ve genetik gibi nedenler sebep olur. Örneğin bebeğin anne veya baba tarafında göz altı morarması varsa bu durumla bebekte de karşılaşılabilir.

Bununla birlikte, aşırı nadir durumlarda, göz altlarındaki koyu halkalar bir tümörden kaynaklanabilir. Bebeğinizin alışılmadık derecede koyu renkli göz altları olduğunu fark ederseniz, derhal doktorunuzla konuşup bu durumu bildirin.

Bebeklerde Göz Altı Morluğu Neden Olur?

  • Bebeklerin tenleri çok ince ve hassastır. Bunun sonucunda göz altlarındaki damarların görülmesi, göz altlarında koyu bir görüntüye yol açabilir.
  • Uzun süre uykusuz kalmak da bebekte göz altı morarmasına neden olabilir.
  • Genetik. Genetik de bebeklerde göz altı morluğu nedenlerindendir. Bebeğin annesinin, babasının veya üst kuşaklarının göz altı morsa bu durum bebeğe de genetik yoluyla geçebilir.
  • Yorgun bebeklerde göz altı morlukları görülebilir. Güneşli havada bebeğin uzun süre gezdirilmesi ya da fazla uykusuz bir gün, bebeğin ciltlerinin solgun görünmesine ve göz çevresindeki ciltlerin daha koyu görünmesine neden olabilir. . Yorgun bir bebeğin ten rengi soluk olabilir, bu da cildin altındaki kan damarlarının gözün altında daha koyu görünmesine neden olur.
  • Nadir durumlarda, alerjik durumlar, egzama, sinüslerdeki bakteriyel enfeksiyonlar, solunum yolu enfeksiyonu veya dehidrasyon gibi diğer nedenler bebeklerde göz altındaki morlukların nedeni olabilir.
  • Göz altlarında kararma, morluk çeşitli şeylere alerjisi olan bebeklerde görülebilir. Solunum alerjileri de dahil olmak üzere çeşitli alerji türleri bebeklerde göz altı morluğuna yol açabilir.

Bebeklerde Göz Altı Morluğunun Diğer Nedenleri

  1. Saman nezlesi (alerjik rinit)
  2. Bebeğin toza, polene vb maddelere alerjisi olması
  3. Burun tıkanıklığı
  4. Yorgunluk
  5. Genetik
  6. Aşırı güneşe maruz kalma
  7. Demir eksikliği
  8. Dehidrasyon. Bebeğin vücudunun çeşitli nedenlerden dolayı susuz kalması
  9. Düzensiz cilt pigmentleri
  10. Kontakt dermatit hastalığı
  11. Egzama
  12. Nöroblastom – tam olarak gelişmemiş sinir hücrelerinde oluşabilecek bir kanser türüdür. Çoğunlukla beş yaşın altındaki çocuklarda görülür. Nöroblastomun belirtilerinden biri göz altındaki koyu halkalardır

Bebeklerde Göz Altı Morluğu İçin Hangi Doktora Gidilir?

Çocuk doktoruna veya Çocuk alerji doktoruna gidebilirsiniz.

Bebeklerde Göz Altı Morluğu Nasıl Geçer?

Bebeklerde göz altı morluğunun tedavisi bu durumun nedenine göre değişir. Bu duruma sebep olan neden tedavi edildiğinde göz altlarındaki morluk da geçecektir. Doktor bebeğinizdeki göz altı morluğunun nedenini tespit etmek için bebeğinizi muayene edecek, çeşitli testler isteyecektir. Örneğin bebeğin göz altı morluğu uykusuzluktan kaynaklı ise atarax uyku şurubu verebilir. Şayet bebeğin alerjisi dolayısı ile göz altları mor ise bebeğinize alerji tedavisi için şurup reçete edebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.