Bebek Kanala Girdikten Kaç Gün Sonra Doğum Olur?

Doğum Kanalına Giren Bebek Hareketleri Azalır mı Nasıldır?

0 122

Doğum Kanalına Giren Bebek Hareketleri Nasıldır?

Vulva, serviks, vajina ve uterustan meydana gelen bölgeye doğum kanalı denir. Doğum kanalının dış kısmında kemikten oluşan bir yapı vardır. Bebek, dünyaya gelirken bu kanalın içinden geçer. Bebekler hamileliğin son 3 aylık döneminde doğum kanalına inerler fakat bunun gerçekleşme zamanı her anne adayında farklılık gösterir. Bebek doğum kanalına indikten sonra doğum için fazla bir zaman kalmamış demektir. Artık bebeğin hareketlerinde yavaşlama olacaktır. Önceki gibi sık sık hareket etmeyecektir.

Bebek Ne Zaman Doğum Kanalına Girer?

Doğuma kalan süre giderek kısalırken gebeliğin son haftalarında bebeğin önce başı doğum kanalına girer. Bebek, dışarı çıkabilmek için bu genital kanalın içinden geçmek zorundadır. Bebeğin doğum kanalına inmesi çoğunlukla 36. haftanın ardından başlar. Bu durumun bazen 40. haftayı bulduğu da olur.

Bebekler doğum kanalına ne zaman girer? sorusuna kesin bir cevap verilemez. Fakat tüm doğumların yaklaşık %80’i hamileliğin 38. haftasından önce meydana gelmektedir ve bu itibarla bebeklerin genelde 36. hafta itibariyle doğum kanalına inmeye başladığı söylenebilir. Bazen bunun 40. haftaya kadar gecikmesi de mümkündür.

Bebek Doğum Kanalına İndiğinde Bebeğin Hareketleri Ne Olur?

Doğum kanalının belli bir çapı vardır. Bebek doğum kanalına girdiğinde bebeğin hareketleri azalacaktır. Bebek doğum kanalına girdiğinde onun daha az hareket ettiğini hissedebilirsiniz. Doğum kanalına giren bebek eskisi gibi çok hareket etmeyecektir. Doğum yaklaştıkça hareketleri daha az hissedilmeye başlanacaktır.

Bebek Doğum Kanalına Girdikten Ne Zaman Sonra Doğum Gerçekleşir?

  • Doğum eylemi, bebek doğum kanalına girdiği zaman başlar ve tam olarak dışarı çıkması ile biter.
  • Uzmanlar, bebek doğum kanalına girdikten 2 ila 4 hafta sonrasında doğumun başlama olasılığının yüksek olduğunu belirtmektedir.

Bebeğin Doğum Kanalına İnmesinin Belirtileri Nelerdir??

Bebeğin doğum kanalına girdiğini gösteren bazı işaretler vardır. Örneğin anne adayı daha yoğun vajinal akıntı görmeye ve daha rahat nefes almaya başlar. İştah artışı olur, mide yanması iyileşir, pelvik ve mesane bölgesinde basınç hissedilir. Buna bağlı olarak idrara çıkma sıklığı artabilir. Yalancı doğum kasılmaları daha sık meydana gelebilir. (Buna BraxtonHicks kasılmaları da denir.) Bu dönemde anne adayı hemoroid problemiyle de karşılaşabilir.

Bebek Doğum Kanalına Girdikten Sonra da Sezaryen Yapılabilir mi?

Bebeğiniz doğum kanalına girdikten sonra aşağıdaki problemler varsa, sezaryen  ameliyat olabilirsiniz;

Ekseriyetle doğumun birkaç hafta öncesinden itibaren bebeklerin başı doğum kanalına doğru yönelir. Yani doğum pozisyonu alır. Ancak baş gelişinin olmaması durumunda bebeğin doğum kanalına gelişi ayak ve kalça ile olabilir. Buna makat geliş denir ve tüm doğumların ortalama %4’ünde buna rastlanır. Bebeğin pozisyonunda bir değişiklik olmazsa, sezaryen ameliyat gerekir. Yoksa komplikasyonlar oluşacaktır.

Bebeğin başı olması gereken pozisyonda değilse; örneğin doğum kanalına alnı, çenesi, yüzü önde olarak girdiyse pelvise sığması mümkün olmayabilir. Bu da sezaryen doğumu gerekli kılar.

Kasılmalar sırasında kordonun sıkışması veya kordonun doğum kanalına bebeğin önünde girmesi gibi bir problem varsa yine sezaryenden başka çare yoktur.

Bebeğin kafası doğum kanalından geçemeyecek kadar büyükse yapılacak şey anne adayını sezaryen doğuma almak olacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.