Çocuğum Gece Kusuyor Nedenleri Tedavisi

Çocuğun Gece Kusması Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir

0 27

Çocuğun Gece Kusması Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir?

Çeşitli faktörlere bağlı olarak çocuklarda geceleyin kusma şikayeti görülebilmektedir. Makalemizde bu konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bir çocukta gece kusma belirtileri görüldüğünde, öncelikle bu durumun nedenini saptamak gerekir. Uygulanacak tedavi ise bu doğrultuda belirlenmelidir.

Çocuklarda Gece Kusması Neden Olur?

Birtakım faktörler, çocuklarda geceleyin kusmaya yol açabilir. Asit reflü hastalığı, sindirilmemiş yiyeceklerin yemek borusuna geri dönmesi ile meydana gelir ve çocuklarda gece görülen kusmanın en sık karşılaşılan nedenidir.

Gıda alerjisi, çocuklarda geceleyin kusmanın sebepleri arasındadır. Başlıca alerjenler; balık ve diğer deniz ürünleri, susam, yer fıstığı, ağaç fıstığı, buğday, soya, süt ve yumurtadır. Gıda alerjisi yaşayan küçük çocuklarda, genellikle tetikleyici besinleri tükettir tüketmez belirtiler oluşmaya başlamaktadır. Bu durum çocuk uyurken de meydana gelebilir.

Çocuklarda kulak enfeksiyonu veya idrar yolu enfeksiyonu (İYE) mevcutsa, menenjit ya da pnömoni gibi önemli rahatsızlıklar geçiriyorsa, geceleri kusma görülebilir.

Viral gastroenterit, diğer bir ismiyle mide gribi; çocuklardaki gece kusmasına yol açan sebeplerin başında gelmektedir. Bu enfeksiyonun süresi 3 gün ile 1 hafta arasında değişmektedir.

Laktoz intoleransı veya çölyak hastalığı gibi sindirim sorunları da çocukların gece kusmasına neden olabilir.

Çocuklarda gece kusması, zehirlenmeye bağlı olarak da meydana gelebilir.

Bağırsak enfeksiyonu, çocuklarda gece kusmasına yol açabilir.

Üst solunum yolundaki rahatsızlıklar gece kusmasına neden olabilmektedir.

Reflü, gece kusmasına sebebiyet verebilir.

Travma veya beyin ile alakalı benzer problemlerin yaşanması, gece kusma sorununu başlatabilir.

Çok yemek yemeye bağlı olarak midede oluşan dolgunluk, kusmaya sebep olabilir.

Çocuklar stresli ve öfkeli olduklarında, psikolojik olarak kusma şikayeti oluşabilir.

Kusma durumu, mide gribinden de kaynaklanabilir.

Çocuğunuzu yemeğin ardından hemen yatırmamalısınız. Bu durum kusma sorununu doğurabilir.

Araba veya yol tutması, çocuklardaki gece kusma probleminin diğer bir sebebidir.

Çocuğunuz göbeğinin etrafında ve sağ kasığında ağrı hissediyorsa, gece kusması apandisitle ilişkili olabilir. Doktor muayenesi gereklidir.

Çocuktaki gluten alerjisi yani çölyak hastalığı,gece kusmanın sebepleri arasındadır.

Bazen de çocuklardaki gece kusmaları, bağırsak, boğaz veya idrar yolu enfeksiyonunun bir sonucudur. Fakat bu gece kusmaları genellikle şiddetli değildir. Ayrıca emen bebeğin emdikten sonra ağzından akan süt ve ağzında meydana gelen peynirimsi kıvamdaki kusmanın da zararı yoktur.

Çocuklarda Gece Kusma Nasıl Tedavi Edilir?

Çocuklarda geceleyin görülen kusmanın tedavisi için çocuk doktoruna gidilmelidir. Doktor çocuktan belli testler yaptırmasını isteyecek, bu durumun nedenini tespit edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır. Örneğin bu durum çocuktaki reflü hastalığından kaynaklı ise doktor reflü ilacı reçete edecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.