Jelibonun Sağlığa Zararları Nelerdir Kaç Kaloridir Kilo Yapar mı?
Jelibon, sadece çocukların değil yetişkinlerin de beğenerek tükettiği şeker çeşitlerinden biridir. Yumuşacık bir yapıya sahip olan Jelibon, renkli yüzeyleriyle herkesin ilgisini çekmektedir. Öte yandan Jelibon kaç kaloridir? sorusu da insanların aklını karıştırmaktadır. Şimdi bu konuyu açıklığa kavuşturacağız.
Sığır ve benzeri hayvanlardan elde edilen kemik dokuları kaynatılarak Jelibonun ham maddesi üretilir. Yani Jelibon, hayvansal kaynaklı bir üründür.
Jelibon Kaç Kaloridir?
Jelibonun kalorisi meyveli, kolalı vb çeşitli içeriklere sahip olmasına göre değişir. 1 paket yani 100 gram jelibon 330-360 kalori arasında değişmektedir.
Jelibon Kilo Aldırır mı?
Jelibonun bir paketi, 360 kalori içermektedir yani orta kalorilidir. Fakat kontrolsüzce ve sık aralıklarla tüketilirse istenmeyen kilolara davetiye çıkaracaktır. Ara sıra çok az olmak şartıyla yenebilir. Aslında tüm gıdaların da böyle ölçülü tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde kilo alma riskimiz yükselir. Bu yüzden tedbirimizi önceden almak ve her şeyi kararında yemek lazımdır. Özetle, Jelibon tüketirken dikkatli olursanız kilo almazsınız ancak tam tersi olursa yani günlük kalori ihtiyacınızı gözardı ederek bolca tüketirseniz ne yazık ki kilonuzda artış meydana gelecektir.
Jelibonun Zararları Nelerdir?
Jelibon, şeker bakımından zengindir. Nitekim hepimizi cezbeden kokusu ve tadı da işte bundan kaynaklanmaktadır. Fakat bu özelliğinden dolayı Jelibon, diş sağlığı için çok zararlıdır. Jelibon ağzımızda eridikten sonra dişlerimize yapışır ve eğer dişlerimizi fırçalamaya özen göstermezsek çürükler oluşmaya başlar.
Bilindiği gibi, diyabet hastalarının mümkün olduğunca şekerden uzak durması gerekir. Bu rahatsızlığı yaşayanlar, doktorunun önerdiği kadar şeker tüketmeli, kesinlikle bunun dışına çıkmamalıdır. Hem diyabet zaten süregelen bir rahatsızlıktır, üstüne üstlük bir de şeker tüketiminde aşırıya kaçılırsa diyabet ile mücadele etmek iyice güçleşir. Bu yüzden aslında hiç Jelibon tüketmemek en sağlıklısıdır. Diyabet için yüksek risk grubunda bulunuyorsanız veya aile bireylerinizde kalıtsal diyabet hastalığı varsa, daha fazla hassasiyet göstermeli ve Jelibon tüketiminden kaçınarak doğal alternatiflere yönelmelisiniz.
Jelibon gibi şekerlemelerin içerisinde kanserojen maddeler olduğu söylenmektedir. Erkeklerin cinsel sağlığını da olumsuz etkileyen bu ürünler, iktidarsızlık dahil olmak üzere çeşitli cinsel problemleri tetiklemektedir.
Ayrıca bu tarz gıdaların erkek çocuklardaki östrojen hormonunu artırdığı da ileri sürülmektedir.
Jelibon üretiminde kullanılan sıvı madde, ağır bir kokuya sahiptir. Bu kokunun giderilmesi amacıyla pek çok kimyevi bileşenden faydalanılır. Yoğun şeker içeriğiyle Jelibon, vücuttaki insülin dengesinin bozulmasına yol açarak diyabet oluşumuna sebebiyet verebilir.
Jelibonun sağlığı olumsuz etkilediği iddialarına karşın bazıları da aksine yararlı olduğunu belirtmektedir. Bu ürünün amino asitler ihtiva ettiğini söyleyen bazı insanlar, Jelibonun zararları ile ilgili söylentilerin doğru olmadığını düşünmektedir. Fakat şu bir gerçektir ki, hayvanların kemikleri işlenmekte ve oluşan madde Jelibon üretiminde kullanılmaktadır. İşte bundan dolayı Jelibon tüketiminin iskelet sistemi için yararlı olduğuna inanılmaktadır.