Mama İle Beslenen Bebekler Kaç Saatte Bir Beslenmeli Mamanın Zararları

1 Aylık, 2 Aylık 3 Aylık 4 Aylık Bebek Yenidoğan Bebek Kaç Ölçek Kaç cc Mama Yer

0 16

1 Aylık, 2 Aylık 3 Aylık 4 Aylık Bebek Yenidoğan Bebek Kaç Ölçek Kaç cc Mama Yer

Bebek mamaları annelerin bebeklerini doyurmak için kullandıkları anne sütüne alternatif yiyeceklerdir. Bazen sütün yetmemesi bazen de bebeğin doymadığı endişesi, anneleri bebek mamalarına yönlendiriyor. Mama ile beslenen bebekleri 2-3 saatte bir aşağıda bildireceğimiz ölçülerle mama hazırlayıp, mama ile besleyebilirsiniz.

1 Aylık Bebeğe Kaç CC Ve Kaç Ölçek Mama Verilir?

Mama markalarının arkasında 3-4 haftalık bebek için için 120 ml su+4 ölçek mama yazmaktadır. Ancak uzman doktorların tavsiyesi 1 aylık bebeğiniz varsa mama hazırlarken, 90 cc su ve 3 ölçek mama koyup, mamayı çalkalamadan karıştırmak böylece bebekte gaz olmasını önlemektir.

Uzmanlar tarafından 2 aylık bebek için ise 3 saat arayla 120 cc yani 4 ölçek mama verilmesi tavsiye edilmektedir.

3 aylık bebek için ise 3 saat arayla 120 cc veya 150 cc yani 4-5 ölçek mama verebilirsiniz

4 aylık bebeğe 3 saat arayla 120 cc veya 150 cc yani 4-5 ölçek mama verilebilir.

1 aylık bebeğinize 3 saat arayla 60 veya 90 cc mama verebilirsiniz. Bebek çok açsa 90 cc, az açsa veya anne sütü de alıyorsa 60 cc mama kafi gelecektir. Şayet 1 aylık bebeğe, 3 saatte bir 100-120 cc mama veririseniz, çocuk 1 ayda 2 kiloya yakın kilo alır hem de gaz sancısı sorunu yaşarsınız.

Kaç Aylık Bebeğe Kaç cc Kaç Ölçek Mama Vermelidir? Uzm. Dr. Mehmet Turfanda Cevaplıyor

Mama ölçeğini taşırmadan silme şeklinde doldurun. Çoğunlukla biberona ilk olarak su ardından kutusunda yazdığı kadar toz mama eklenir. Her 30 CC suyun içerisine, 1 ölçek mama koyulur. Mesela yenidoğan bebekler için 2 ölçek mama 60 CC su ile hazırlanırken; 3 aylık bebek mamasında 120 CC suya 4 ölçek mama koyulur. 6 aylık bebekler için 180-240 CC suyun içine yaklaşık 6-8 ölçek koyulur.) Ardından biberon çalkalanır ve çok sıcak olup olmadığına bakılır. Daha sonra bebeğe afiyetle yedirilir.

Bebeklere Mama Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Küçük delikli biberonlar tercih edilmemelidir. Aksi takdirde bebeğiniz mama yerken daha fazla efor sarfeder ve huysuzlanır. Biberon deliği çok geniş olursa bu kez bebeğiniz mamayı daha çabuk yer ve gaz sancıları başlar.

Mama ne çok sulu ne de çok koyu olmalıdır. Fakat biraz koyu olduğunu düşünüyorsanız mamayı yedirdikten sonra bebeğinize çay kaşığıyla su içirmelisiniz.

Mamanın kutusunu açtıktan sonra öyle bırakmayın. Mutlaka kapağını kapatın veya bir streç film ile sarın. Mamayı ağzı kapalı olarak buzdolabında 20 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Neden Anne Sütü Vermeli, Bebek Mamasının Bebeklere Zararı Nedir?

Bebek mamaları, genelde bebeklerin kabız olmasına yol açar. Gerçi anne sütüyle beslenen bebeklerde de kaka yapma sıklığı azalabilir. Fakat anne sütünün yol açtığı kabızlık çok hafiftir.

Mamayla beslenen bebeklerde anne sütüyle beslenenlere oranla obezite yani aşırı kilo sorunu daha fazla görülmektedir.

Prof. Dr. Nazmi Zengin’in belirttiğine göre, Harvard Üniversitesi ABD’de Boston Çocuk Hastanesi ile birlikte anne sütü ve bebek maması arasındaki farkları ortaya çıkaran bir araştırma yapmıştır. Bu araştırma sonuçlarına göre; anne sütü almayan ve 4 ayına girmeden katı gıdaya geçirilen bebeklerin, 3 yaşında obeziteye yakalanma olasılığı 6 kat fazladır.

Anne sütünün doğal florası, bebeğin sağlığı için güçlü bir koruyucudur. Halbuki bebek mamalarında bulunan probiotikler ve prebiotikler anne sütü kadar etkili olamaz. Hatta ikisi birbiriyle kıyaslanamaz diyebiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.