Yumurtalıkların Yavaş Çalışması Yumurta Tembelliği Nedir Adet Düzensizliği

İbrahim Saraçoğlu Yumurta Tembelliği İçin Kür Yumurta Tembelliğine Ne İyi Gelir

0 8.572

Yumurtalıkların Yavaş Çalışması, Nedenleri, Tedavisi

Kadın vücudunda rahimde bulunan üreme elemanlarına ovaryum yani yumurtalık ismi verilmektedir. Bu yumurtalar erkek vücudunda her iki yanda bulunan testislere karşılık gelmektedir. Yani erkek testisleri de yumurtalık olarak adlandırılabilir. Yumurtalık normal çalışması üreme sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Olması gerektiği seviyede çalışmayan yumurtalıklar kadınlarda sağlık problemlerine yol açabilir. Bu makalemizde yumurtaların yavaş çalışma nedenleri ve tedavi yöntemleri üzerinde duracağız.

Kadınlarda rahim içerisinde bulunan yumurtalıkların yavaş çalışması yumurtalık tembelliği olarak adlandırılmaktadır. Her 10 kadından 2’sinde görülen yumurtalık tembelliği özellikle gebe kalmak isteyen kişiler için büyük bir sorun olmaktadır.

Yumurtalıklar Neden Az Çalışır?

Yumurtalık Kisti

Yumurtalıkta kist olması yumurtalıkların görevlerini yapamamasına neden olur. Bu kistler yumurtalık çalışma hızını etkilemektedir.

Stres

Kadın vücudunda stresten en çok etkilenen organlar hormonal organlardır. Günlük hayatta sıklıkla yaşanan bu sorun yumurtalıkların yavaş çalışmasın neden olmaktadır. Yumurtalık tembellik vakalarının %30’u stres sebepli olarak meydana gelmektedir.

Kanser Tedavisi Görmek

Kemoterapi ve radyoterapi gibi kanser tedavileri görmek yumurtalıkların az çalışmasına neden olabilmektedir. Bu durum ilerde üreme problemlerine yol açmaktadır.

Hormon Dengesizlikleri

Yumurtalık tembelliğinin bir diğer sebebi ise hormonal dengesizliklerdir. Erkek vücudunda testesteron; kadın vücudunda östrojen hormonları üreme sistemi ve üreme için önemli 2 hormondur. Kadınlarda östrojen hormonu seviyesinde yaşanacak herhangi bir dengesizlik kadınlarda yumurtalık tembelliğine yol açabilmektedir.  Bunun için detaylı hormon testleri yapılmaktadır.

Yumurtalık Ameliyatı Geçirmiş Olmak

Halk arasında çikolata kisti olarak bilinen endometriozis kistlerinin cerrahi müdahale ile önceden alınmış olması yumuralıkta kapasitenin azalmasına yol açar. Bu tür ameliyatlarda sağlıklı dokulara dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Yumurta Tembelliği (Yumurtaların Az Çalışması) Gebeliğe Engel midir?

Yumurtalık tembelliği sebepli yaşanan gebe kalamama durumu yaygın olarak yaşanmaktadır. Polikistik over sendromu olarak da bilinen yumurtalık tembelliği gebeliğe engel olabilmektedir.

Yumurta Tembelliği (Yumurtaların Az Çalışması) Belirtileri Nelerdir?

Adet dönemleri sıklaşır

Önceden 28-30 günde adet gören bir kadın yumurtalıklarda tembellik sebebiyle 21-27 ve hatta 15 gün aralıklarla adet görebilir.

Düşük yapma riski yükselir

Yumurtalık tembelliği ve yaşın ilerlemesi sebepli yumurtalıklardaki kapasitenin azalması yumurtalıklarda geriye kalan yumurtalıkların normal olmaması düşük yapma riski arttırmaktadır.

Gebe kalmak zorlaşır

Yumurtalıklarda tembellik olduğu durumlarda gebe kalmak için başvurulan tüm bebek tedavisinde yumurtalık uyarılır ve bunun sonunda az yumurta gelişir. İlaçların yüksek dozlu olmasına karşın yumurtalıklar tedaviye yanıt vermez.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Yumurtalık Tembelliği İçin Soğan Kürü

Malzemeler

1 tane açık kahverengi kabuklu beyaz kuru soğan

2 bardak su

Hazırlanış ve Uygulama

Bu kür için soğanın kırmızı ve mor kabuklu olmaması gerekir. Aynı zamanda soğan kabukları taze ve kuru olmalıdır.

  • Soğanın kabukları soyulur ve sirkeli suda biraz bekletilir.
  • Sonrasında 2 bardak su kaynatılır ve içine 1 adet soğan kabukları ile 4’e bölünerek atılır.
  • Bu şekilde 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan aldığınız kürü soğumaya bırakın.
  • Ilık şekilde suyunu süzün ve işte kürünüz hazır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu gebe kalmak isteyen kadınlar bu kürü tavsiye etmektedir. Adet bitiminin ardından 1 hafta sonra bu küre başlanmalıdır. Bu kür uygulandıktan sonra 2.adet döneminiz başlamadan 10 gün önceden tekrar 7 gün boyunca soğan kürü içilmeye devam edilmelidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.