Adana Dürüm Kaç Kalori Eder Kilo Yapar mı?
Adana kebap; Adana’nın yöresel lezzetlerindendir ve Adana kıyma kebabı olarak da bilinir. Muhteşem tadıyla başka kebaplardan bir adım öne çıkan Adana kebabın lezzeti içerisindeki etten gelmektedir. Gerçek Adana kebabı kuyruk yağı ile yapılmaktadır. Öte yandan satır kıyma dda Adana kebabının temel malzemelerindendir.
1 adet Adana dürüm 325 kaloridir. Yani 1 porsiyon 200 gramlık Adana dürüm bu kaloridedir. 1 büyük boy Adana dürüm 300 gramdır ve 488 kaloridir.
Adana Kebap Kaç Kalori?Diyetisyen Fadime Özkök Anlatıyor
1 porsiyon Adana kebabın gramajı her yerde aynı değildir. Adana kebabın 1 porsiyonu yaklaşık 100-150 gramdır. Bununla beraber içerdiği yağ oranı da farklılık gösterir. Dolayısıyla 1 porsiyon Adana kebabın kalorisi ne kadardır? şeklindeki bir soruya tek bir yanıt vermek mümkün değildir. Adana kebabın minimum yağ ile hazırlandığını varsayalım, bu durumda 1 porsiyon Adana kebap takriben 250-300 kalori içerecektir. Ancak bu hesaplamaya, kebap ile beraber yiyeceğiniz meze ve ekmek gibi ürünler dahil değildir. Diyet yapanlar da 1 porsiyon Adana kebap ile ekmek yiyebilir fakat bir elin büyüklüğünden fazla olmamalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken bir başka husus şudur ki; Adana kebap kesinlikle çok sık tüketilmemelidir. Eğer her hafta en az 2-3 kez veya daha sık aralıklarla kebap yiyorsanız ne yazık ki fazla kilolarınızdan kurtulmanız öyle kolay olmayacaktır.
Adana’da Kebap Yiyerek Diyet Yapmanın Püf Noktaları Diyetisyen Fadime Özkök Anlatıyor
Fit bir görünüme kavuşmak istiyorsanız haftada 1 kez veya 15 gün arayla bir porsiyon Adana kebap yiyebilirsiniz. Beslenme ve diyet uzmanınız bu konuda gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.
Adana kebaba geçmeden evvel bol yeşillikli bir salata ile başlangıç yapmalısınız. Böylece vücudunuz, kebapta bulunan yağ ve kolesterolün bir kısmını depolamaz ve zararı hafifletilmiş olur.
Ekmeği de çok yememelisiniz. Diyet yapıyorsanız Adana kebap ile tüketebileceğiniz maximum ekmek ölçüsü, bir el büyüklüğü kadardır.
Kebap servisinden önce ikram edilen pide, lahmacun ve fındık gibi ürünleri tüketmeniz halinde, yiyeceğiniz ekmek miktarı daha az olmalıdır.
Kebap ile birlikte meze tüketecekseniz düşük kalorili olmasına özen göstermelisiniz. Kızartma gibi ağır mezeler değil de yoğurtlu bir meze ile hafif bir seçim yapabilirsiniz.
Bir rahatsızlığı olmayanların Adana kebabın yanında şalgam içmesi tavsiye edilir. Çünkü şalgam, probiyotik bir içecektir ve son derece faydalıdır. Kebap ile en iyi giden diğer bir içecek de şüphesiz ki ayrandır.
Yemeğin ardından tatlı yemenizi önermiyoruz. Meyve tercih etmeniz daha sağlıklıdır. Tatlıyı daha sonraki bir gün yiyebilirsiniz.
Kebabın tadını çıkardıktan sonra diyetinize kaldığınız yerden devam etmeli ve bilhassa o gün yediklerinize dikkat etmelisiniz. Az yağlı bir sebze yemeğiyle dengeyi sağlayabilirsiniz.
Kebap yedikten sonra ve ertesi gün egzersiz yapmayı ihmal etmemelisiniz.
Zayıflamaya çalışıyorsanız fakat kebap lezzetinden de vazgeçemiyorsanız, onunla vedalaşmak zorunda değilsiniz. Bildirdiğimiz ölçülere dikkat ederek kebap tüketebilir ve böylece diyet yaparken sevdiğiniz şeylerden tamamen feragat etmeniz gerekmez.
Adana Kebap Dürüm Kilo Yapar mı?
Adana kebap, kıyma ile hazırlanan yağlı bir üründür. Yiyenlerin favori lezzetleri arasına giren Adana kebap, başka ülkelerden yurdumuza gelen turistleri de kendine hayran bırakmaktadır. Adana kebabın lezzeti dillere destan olsa da herkes ister istemez “Adana kebap kilo yapar mı?” diye düşünmektedir.
Belki de canınız sürekli Adana kebap çekiyor. Fakat; “Adana dürüm yersem kilo alır mıyım?” ve “diyet yapanlar Adana kebap yiyebilir mi?” gibi sorular kafanızı karıştırıyor ve yeyip yememek konusunda tereddüt ediyorsunuz. Üzülerek ifade etmeliyiz ki endişelerinizde haklısınız çünkü tadına doyamadığımız Adana kebap maalesef kilo yapıyor. Orta kalorili ürünler grubunda yer alan Adana dürüm, sık sık tüketilirse şişmanlatır ve o yüzden diyet yapanlar bu gıdayı tüketirken tedbiri elden bırakmamalıdır. Eğer diyetteyseniz Adana kebabı porsiyon halinde tüketmeniz önerilmez. Bunun yerine daha az miktarda tüketebilirsiniz. 1 porsiyon Adana kebap yediyseniz mutlaka egzersiz yaparak aldığınız kalorinin vücudunuzda depolanmasını önlemelisiniz.
“Hiçbir zaman Adana kebap yemeyin.” demiyoruz ancak tabii ki her gün de yememelisiniz. Ara sıra tüketirseniz hem sağlığınız olumsuz etkilenmez hem de siz bu lezzetten büsbütün ayrı kalmamış olursunuz. Aslına bakarsanız her yiyeceğin fazlası ekstra kilo demektir. Onun için hiçbir şeyi gereğinden çok tüketmemek lazımdır. Adana kebap yerken de buna dikkat edilmelidir. Zira belirttiğimiz gibi Adana kebap bol kalorilidir ve kilo sorununa yol açmaktadır. Bu ürünün tüketiminde ölçülü olursanız, Adana kebap size zarar vermez ve bilakis diyetinizi destekler. Fakat Adana kebabı ve diğer yiyecekleri hep bu kuralı baz alarak tüketmelisiniz. Aksi takdirde obezite başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Şişmanlamak istemiyorsanız her gıdayı kararında yemelisiniz. Yoksa fazla kilolar kabusunuz olabilir.