30 Gün 1 Ay Oldu Adet Olmadım Hamile miyim

2 Aydır3 Aydır Adet Olmuyorum Hamile miyim Neden Olur

0 77

1 Aydır 2 Aydır 3 Aydır Regl Olmuyorum Hamile Değilim, Hamile miyim?

Sağlıklı bir kadın ergenlikten menopoz dönemine kadar her ay adet görür. Kadınlarda istisnai bir durum olarak 1 ay, 2 ay ve 3 ay adet görmeme sorunu meydana gelebilir. Birkaç ay boyunca adet olmama hamilelikten kaynaklanabileceği gibi aşağıda bildireceğimiz problemlerden dolayı da ortaya çıkabilir.

1 Aydır, 2 Aydır, 3 Aydır Regl Göremiyorum Bu Durumun Nedenleri Nelerdir?

Hamilelik

Birkaç aydan beri adet göremiyorsanız hamile olabilirsiniz. Hamilelik, adet gecikmesi nedenleri arasında oldukça yaygındır. Aktif bir cinsel yaşamı olan ve adet günü geçtiği halde regli başlamamış kadınların gebelik testi yaptırmaları önerilir.

Yaşadığınız adet gecikmesi hamilelikten mi kaynaklanıyor? Bu sorunun cevabını gebelik testi verecektir. Hamileliğin gerçekleşip gerçekleşmediği kan testiyle hCG hormon düzeyine bakılarak tespit edilir. İdrar testi de hamileliğin belirlenmesinde kullanılan bir yöntemdir. Hamile olduğunuzu anlarsanız doktorunuzla irtibata geçip randevu alın. Şayet hamilelik testinden negatif sonuç aldıysanız 1 hafta bekleyerek testi tekrarlamanız daha sağlıklı olur. İkinci kez aynı sonucu alırsanız adet gecikmenizin sebebini öğrenmek için bir jinekoloji uzmanından yardım almalısınız.

İlaçların Yan Etkileri

Çeşitli Kortizon haplarının, antibiyotiklerin ve antidepresanların yan etkilerinden biri de adet düzensizliğidir. 2-3 aydır adet olmuyorsanız bunun sebebi aldığınız ilaçlar olabilir. Öte yandan tiroid ve kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçların da adet düzenini bozma ihtimali vardır.

Hormon Bozukluğu

Adet döngüsünün düzenli bir şekilde devam etmemesi tiroid hormonuyla da ilişkili olabilmektedir. Nitekim bu, adet düzensizliğinin sebepleri içinde oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Tiroid hormonunun yetersiz veya aşırı olması, prolaktin hormonunun normalden fazla salgılanması, yumurtalık kistleri (polikistikover) adet düzensizliği yapan başlıca faktörlerdendir. Yüz bölgesinde ve diğer vücut bölgelerinde artan kıllanma da hormon bozukluğuna işaret eder. Tanı ve tedavi için endokrinoloji uzmanına müracaat edilerek hormon testi yaptırılmalıdır. Hekiminiz gerekli olduğuna kanaat getirirse adetinizi düzene sokacak bazı ilaçlar yazacaktır.

PolikistikOver Sendromu

PolikistikOver Sendromu da 1 ay, 2 ay hatta 3 ay bile adet gecikmesi yapabilir. Yumurtalıklarda meydana gelen iyi huylu çok sayıda küçük kistin varlığı polikistikover olarak tanımlanır. Bu hastalık kendini adet gecikmesiyle gösterir. Bu belirtiye vücutta tüylenme, kilo artışı ve sivilce gibi durumlar da eşlik eder.

Stres

Depresyon, kaygı, stres ve benzeri olumsuzluklar adetin birkaç ay gecikmesine sebebiyet verebilir. Stres seviyesinin normale dönmesi, depresyondan kurtulmak adet düzenini geri getirecektir.

Doğum Kontrol Hapı Kullanımı

Hamilelik oluşumunu engellemek amacıyla başvurulan doğum kontrol haplarının içeriğinde progesteronve östrojen hormonları bulunur. Söz konusu hormonlar yumurtalıkların fonksiyonlarını baskılar. Doğum kontrol hapının düzenli olarak uzun müddet kullanılması adet döngüsünde değişikliğe neden olur. Kısaca adet gecikmesinin sebeplerinden biri de bu haplardır.

Aşırı Şişmanlık veya Zayıflık

Menstrüasyon döngünüz birkaç aylık kesintiye uğradıysa vücut ağırlığınız ideal kilonun üzerinde olabilir. Bir diyetisyenin önereceği beslenme programını tatbik edip bunu egzersizle destekleyerek zayıflayabilir ve fazla kilodan kaynaklanan adet gecikmesini çözüme kavuşturabilirsiniz. Diğer taraftan aşırı zayıflık da adet gecikmesi yapar. Bu durumda gereği kadar östrojen hormonu salgılanamaz ve adet gecikmesi yaşanır. Tahin, fıstık ezmesi, pekmez, kuruyemiş, tereyağ gibi besinlerin kalorisi çok yüksektir. Bir süre bu tarz gıdaları daha fazla tüketerek kilonuzu ideal seviyeye yükseltmeniz adetinizin düzene girmesini sağlayacaktır.

1 Ay, 2 Ay, 3Ay  Adetim Gecikti Hamile de Değilim Ne Yapayım?

Böyle bir sorun yaşarsanız kadın doğum doktoruna gitmelisiniz. Doktor muayene ve ultrasonografi yöntemi ile teşhisi koyar, sorunun nedenini belirler ve gerekli tedaviyi uygular. Bazen teşhis için bilgisayarlı tomografi ve röntgen filmi de istenebilir.

Hangi tedavinin uygulanacağı, rahatsızlığın neden kaynaklandığına bağlı olarak farklılık gösterir. Tiroid hormonunun eksikliği söz konusuysa hormon takviyesi yapılır. Prolaktin yüksekliği mevcutsa bazı ilaçlar verilerek salgılama durdurulur. Polikistikover sendromu varsa yalnızca kilo vermek bile adetlerin düzene girmesini sağlayabilir. Aynı zamanda doğum kontrol hapları ya da progesteron hormonu da tedavide kullanılan diğer yöntemlerdendir.

Adet Söktürücü Civan Perçemi Kürü Tarifi

1 bardak suyu kaynamaya bırakın. Su kaynarken içerisine 1 tutam yani ortalama 5 gr. civanperçemi atın. Ağzını kapatıp kısık ateşte 3 dk demleyin. Ilımasını bekleyip süzün. Adetinize 3 gün varken sabah-akşam olmak üzere günde 2 defa birer su bardağı tüketmeye başlayın. Her gün yeniden hazırlamalı, taze taze içmelisiniz. Bunu adetiniz bitene kadar uygulayın ve birkaç ay boyunca her adet zamanınızda tekrarlayın.

Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu Adet Gecikmesine İyi Gelen Adet Söktürücü Kürü Tarifi

Malzemeler

  • 20 gram çobançantası otu
  • 20 gram atkuyruğu otu
  • 1 litre su

Atkuyruğu ve çobançantası otu havanda ezilerek un kıvamına getirilir. Ardından bu karışım 1 litre suya dökülüp 20-25 dk beklemeye bırakılır. İşte İbrahim Saraçoğlu adet söktürücü kür tarifi bu kadar kolaydır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.