Dr.İbrahim Saraçoğlu Ve Dr.Aidin Salih’ten Doğal Yüksek Ateş Düşürme Yöntemleri
Yetişkinlerin ve çocukların yaşayacağı ateşlenmeler, nihayetinde ciddi problemler doğurabilmektedir. Çoğunlukla grip, nezle, bronşit, zatürre, sinüzit ve dizanteri rahatsızlıkları beraberinde ateş problemini getirmektedir. Bunlara ek olarak virüs ve bakterilerden dolayı ortaya çıkacak bademcik iltihabı ve kulak iltihabı ateşi tetikleyebilmektedir. Fakat ateş, çeşitli rahatsızlıkların ilk belirtisi olarak da gözlemlenebilmektedir.
Vücut sıcaklığı 39,5 °C ve üzeri olan çocuklar, derhal en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir. Yetişkin bireylerde de bu oran geçerlidir. Yine yetişkinlerde 3 günü aşacak 38 °C vücut ısısı gözlemlenmesi halinde, yetkili bir hekime müracaat edilmelidir.
Prof. Dr.İbrahim Saraçoğlu’ndan Ateş Düşürücü Doğal Tarif
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından paylaşılan doğal ateş düşürücü tarifi sizlerle;
1 su bardağı suyu cezveyi koyup kaynatın, içine tutam ıhlamur, bir tatlı kaşığı nane ekleyin ve 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Bu yöntem ateşi kısa sürede düşürecektir. Şayet içen kişi terliyorsa bu ateşin düşmekte olduğuna işarettir.
Ateş düşürücü maydonoz kürü tarifi
Kantaron, maydanoz, pelin yaprağı ve okaliptüs yaprağı, erik hoşafıyla beraber hazır edilerek tüketilir.
Sayın Saraçoğlu tarafından ateş düşürücü bir tarif daha;
Kaynamakta olan 1 bardak suya, ufalanan 5 gram ebegümeci ilave edilir. Devamında 10 dakika kadar demlendirilir. Problem çözülene dek günde 3 defa içilir.
Dr. Aidin Salihin’den Ateş Düşürme Tarifleri
Zeytinyağı ve sirke karıştırıldığı takdirde, ateşle beraber seyreden rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Elde edilen bu karışım baş kısmına sürüldüğü vakit ağrıları hafifletecek, vücut bölümlerine sürüldüğünde ise ateşi düşürecektir.
Suyla kaynatmak suretiyle üretilecek arpa suyu, balgam sökücü, ishal engelleyici ve ateş düşürücü tesir gösterecektir.
Öğütülen defne yaprakları, kepekli buğday unuyla harmanlanır. Ardından sirke ilave edilerek hamura haline getirilir. Ateş ile beraber seyreden şişliklere koyulacak bu hamur, ateşi ve ağrıyı hafifletecek, iltihaplanmaları engelleyecektir.
Bronşit ve nezle gibi ateşli rahatsızlıklarda, elma ve elma suyunun büyük faydaları bulunmaktadır.
Akasya çiçeği, yaprağı ve dallarıyla birlikte kaynatılır. Elde edilen suyla baş yıkandığı takdirde ateş problemi hafifleyecektir.
Papatya ile arpa kaynatılır. Bir su bardağı kadar tüketilir.
Kaynatılarak içilecek kına, ateş düşürücü etki edecektir. Keza sirkeyle karıştırılan kına, ateşin düşürülmesini destekleyecektir.
Bir miktar su ile taze limon suyu karıştırılır. Bu karışım henüz açken tüketilir. Bağ ağıları, boğaz enfeksiyonları ve bademcik şişmeleri hususunda limon suyunun inanılmaz etkileri bulunmaktadır.
Bir diğer ateş dürücü ise sinamekidir.
Midede bulunan balgamın parçalanmasında ve iltihabın yok edilmesine zencefil, etkin bir rol oynamaktadır. Bunun yanı sıra zencefilin kan basıncını düzenleyici, terletici ve ateş düşürücü niteliği de bulunmaktadır.
Çocuk ve Bebeklerde Ateş Görüldüğünde Evde İlk Müdahale Nasıl Yapılmalıdır?
Bebek ya da çocuk ateşlendiyse, öncelikli olarak üzerinde bulunan kalın kıyafetler çıkarılmalıdır. Bu noktada çocuğu aşırı örtmek sakıncalı olabilmektedir. Şayet yüksek bir ateş söz konusuysa çocuğun tüm kıyafetleri çıkarılabilir.
Koltukaltından ölçülen ateş 39 °C dereceyi geçtiği vakit çocuk ılık su dolu küvet içerisine sokulabilir. Aldırılacak ılık bir duşun ardından ıslak bir havlu ile çocuk sarılabilir. Bunun dışında koltukaltı, kasık ve boyun kısımlarına ıslak bez uygulaması yapılabilir. Fakat burada suyun sıcaklığı büyük bir önem arz etmektedir. Aşırı soğuk suyla, buzla veyahut alkolle yapılacak uygulamalar çok sakıncalıdır. Bu uygulamalar ateşi hızla düşürür ve nihayetinde “kollap” olarak isimlendirilen ani bir şoka neden olur. Dolayısıyla ateş düşürme maksatlı işlemlerin tümünde normal vücut ısısı aralığındaki su kullanılmalıdır. Bazı zamanlar bu işlemler kifayetsiz kalabilir. Alternatif olarak ibuprofen ya da parasetamol içerikli şuruplar çocuğa içirilebilir. Şayet yaşı el veriyorsa fitil kullanımına başvurulabilir.
Ateş düşürücü asistanına bakmanızı öneririm