Bebeklerde Pişik İçin Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı

Bebeklerde Pişik İbrahim Saraçoğlu Kremi

0 51

Bebeklerde Pişik İçin Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı

Bebeklik dönemindeki yaygın cilt sorunlarından biri de pişik oluşumudur. Bebeğinizin genital bölge ve poposunda tahriş meydana geldiyse ve kızarıklık mevcutsa, pişik olasılığı üzerinde durulmalıdır. Dokunulduğu zaman cildinde biraz sıcaklık ve kabarıklık hissedilebilir. Bebeğin bezi sıklıkla değiştirilmiyorsa, emzirme döneminde antibiyotik kullanılıyorsa, bebek bezi aşırı derecede sıkı bağlanıyorsa veya bebeğin kullanılan bezlere alerjisi varsa, pişik görülme ihtimali yüksektir.

Bebeklerde Pişik İçin İbrahim Saraçoğlu’nun Önerisi Var mı?

Bebeklerde pişik için Prof. İbrahim Saraçoğlu’nun herhangi bir bitkisel tavsiyesi yoktur. Ancak Dr. Saraçoğlu’nun web sitesinde satılan pişik kremi satın alınıp kullanılabilir.

Pişik, bebeklerde en sık karşılaşılan problemlerdendir. İbrahim Saraçoğlu bunun için bir pişik kremi geliştirmiş ve üretime sunmuştur. Prof. Dr. Saraçoğlu’nun bebek pişik kremi, oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu ürün, bebeklerin narin cildini korurken pişik olmalarını önlemektedir. İbrahim Saraçoğlu bebek pişik kreminde hodan tohumu yağı, zeytinyağı ve lavanta çiçeği suyu yer almaktadır. Bu üründe paraben ve GDO bulunmamaktadır.

İbrahim Saraçoğlu pişik kremi, tamamen doğal yağlardan ve özlerden oluşmaktadır. Bebeklerin cilt bakımında güvenle tercih edilebilir. İdrar ve dışkı temasının bebek cildinde meydana getirdiği tahrişlere çok iyi gelir ve kızarıklıklara da etkili bir çözümdür.

Bebeklerde Pişik İçin Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı

Hindistan cevizi yağı antifungaltir, antiseptik, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Bundan dolayı bebeklerdeki kızarıklık ve pişik sorununa karşı koruyucu etki gösterir. Bu zengin içerikli yağ, bebeklerin cildinde meydana gelen pişiklerin tedavi edilmesinde başarılı sonuç verir. Hindistan cevizi yağı, kızarıklığın olduğu bölgeye uygulanır.

Bebeklerde Pişik Neden Olur?

Pişik oluşumunun sebepleri çok çeşitlidir. Bebek bezinin uzun süre kirli ve ıslak kalması, pişiğe neden olan etkenlerin başında gelir. Bebeklerin cildi hassastır. Bundan dolayı idrarındaki amonyak içeren bileşenlere devamlı maruz kalması, nem oluşması ve bezin cildine sürekli temas etmesi, tahrişe yol açmaktadır.

Bebeğin bezi değiştirildiğinde poposunu tam olarak temizlememek, pişiğin bir başka sebebidir. Bebeklerin altı yeterince temizlenmezse, narin ciltleri bu durumdan olumsuz etkilenir. Aynı zamanda alkollü ıslak mendillerin kullanımı da bebeklerin cilt sağlığı için zararlıdır.

Bebek bezi, pişik ile doğrudan ilişkili bir unsurdur. Bebekler için onların cilt yapısına uygun kaliteli bezlerin alınması gerekir. Bebeklerin cildi nazik olduğu için, her beze uyum sağlayamaz ve kullanılan bez onların cildine göre değilse kızarıklık oluşur. Yanlış seçilen bebek bezi kullanılmaya devam edilirse, maalesef cildinde tahriş meydana gelir ve pişik sorunu baş gösterir.

Çocuklar katı gıdaya geçtiklerinde ya da bir yiyeceği ilk kez tattıklarında genellikle pişik olmaktadırlar. Yeni tanıştıkları herhangi bir besinin (örneğin çilekte veya meyve sularında bulunan asitlerin) bazı çocuklarda yan etkiye neden olması ve pişik oluşturması mümkündür.

Talk pudrası da pişiğe neden olan diğer faktörlerden biridir. Bu ürün, içerdiği maddelerden dolayı bebeklerin cildinde kullanılmaya elverişli değildir. Bebeklerin narin cildi, talk pudrası yüzünden zarar görmektedir. Bu itibarla pişik tedavisinde pudra kullanılması büyük bir risk taşır.

Bebeklerin temizliği için kullanılmakta olan ıslak mendil ve benzeri malzemeler de pişiğe sebebiyet verebilir. Bilhassa paraben barındıran ıslak mendiller asla kullanılmamalıdır.

Tüm bunlara ek olarak, bebeğiniz ek gıdaya geçtiyse, bebekte ishal mevcutsa, emzirme sürecinde antibiyotik kullanıyorsanız veya bebeğinize antibiyotik tedavisinde bulunulduysa, pişik olabilir.

Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer?

Bebeğin cildindeki pişiklerin kısa sürede geçmesi amacıyla pişik kremlerinden ve doktor tarafından reçete edilen kremlerden faydalanılabilir.

Pişik olan yerlerin iyileşmesi için o bölgeleri ılık suyla güzelce yıkamalı ve bebeğinizin cildini tam olarak kurulamalısınız. Ayrıca pişikli kısımlar 10-15 dk boyunca havalandırılmalıdır.

Bebeğin altı daima kuru olmalıdır. Bunun için bezi sık aralıklarla değiştirilmelidir. Bebek altını ıslattığı zaman bu şekilde uzun süre bekletilmemelidir. Zira böyle yapıldığı takdirde, bebeğin cildinde kızarıklık oluşma riski vardır. Bu ise pişik sorununu tetikler. Bebek altını ıslattığında bezi derhal değiştirilmelidir.

Bebeğin bezi gevşek bağlanmalıdır yahut hava dolaşımını azaltmak için biraz daha büyük bir bez kullanılmalıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.