Beyaz Saça Kına Yakmanın Püf Noktaları
Günümüzde kullanılan saç boyalarının neredeyse tamamında yoğun kimyasal ürünler yer almaktadır ve bunlar saçların yıpranmasına sebep olur. Fakat kına ise saçlara zarar vermenin tersine saçları derinlemesine beslediği gibi dökülmelerin de önüne geçiyor. Bu nedenle günümüzde pek çok kişi saçlarındaki beyazlıklardan kurtulmak için saçlarına kına yakmayı tercih ediyor.
Beyaz Saça Kına Nasıl Yakılır?
Eğer saçlarınız beyazsa kınayı uygularken sadece kına ve su karıştırmamalısınız. Çünkü sadece kına ve su saça uygulandığında beyaz saç turuncumsu kızıl bir renk alacaktır. Bunun önüne geçmek için aşağıda tarifi uygularsanız beyaz saçınızı güzel bir şekilde kapatabilirsiniz.
Malzemeler
- Kına (saçınızın uzunluğuna göre miktar az yada fazla)
- Patlıcan kabuğu suyu (soğutulmuş)
- Ceviz kabuğu suyu (soğutulmuş)
- Demlenmiş çay suyu (soğutulmuş)
- Soğan kabuğu suyu (soğutulmuş)
- 1 çay kaşığı badem yağı
- 1 çay kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı ceviz yağı
- 1 adet Bephantene ampül
Uygulanışı
Büyük bir plastik kap içine üstte sıraladığımız tüm malzemeleri alıp güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz karışımın kıvamının orta ayarda olması iyi olacaktır. Çünkü çok yoğun olması durumunda saça uygulama zor olurken çok sulu olması halinde ise kına saçtan akacaktır. Uygulamadan önce kına karışımını ılık ortamda en az 20 saat kadar bekletin. Bu süre dolduktan sonra karışımı temiz saçlara diplerden uca olacak şekilde fırçayla uygulayın. Uygulama bittikten sonra saçları eski bir tülbentle sarın. Bekleme süresi kınanın saçta ne kadar iyi tutacağıyla doğru orantılı olduğu için saçı yıkamak için aceleci olmamalısınız. Saçta kına iyice tuttuğunda ise saçlarınızı ılık su ile kınadan iyice arınana kadar yıkamalısınız. Yıkama kısmı biraz zorlayıcıdır ve kınanın saçtan temizlenmesi uzun sürebilir.
Beyaz Saça Kına Yapacaklara Öneriler
- Eğer saçlarınızda beyazlık çoksa uygulayacağınız kına karışımı içine 1 çay kaşığının ucu kadar rastık eklemenizi tavsiye ederim. Bu sayede beyaz saça kına daha koyu tutacaktır.
- Kınayı saçınıza uygularken bekleme süresi en az 8 saat ve en fazla 1 gece olmalıdır. Bekletildikten sonra saçlar ılık su ile yıkanmalıdır.
- Kınanın saçta kalıcılık süresini uzatmak için kına karışımının içine önceden demlemiş olduğunuz soğuk çayın deminin suyunu ekleyebilirsiniz.
- Kınanın saçınızda nasıl bir renk oluşturacağına dair şüpheleriniz varsa saçlarınızın çok görünürde olmayan bir yerine çok az şekilde uygulayabilirsiniz. Bu sayede ulaşacağınız sonuç sizi şaşırtmayacaktır.
- Kınayı saça uygularken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise kınayı cildinizden uzak tutmanızdır. Çünkü kına lekesi bulaştığı ciltte uzun süreler kalır. Bunun önüne geçmek için yüz, kulak kenarı ve boyun bölgelerine vazelin sürebilirsiniz. Vazelin ciltte kına lekesi oluşmasının önüne geçmede çok etkilidir.
- Kına karışımını uygularken saçlarınızın nemli veya ıslak olmaması gerekmektedir. Mutlaka saçlarınız kuruykan diplerinden uca doğru bir fırça kullanarak uygulamalısınız. Uçlara geldiğinizce ise kınanın tamamını elinizle ovuşturarak uygulayabilirsiniz. Bu dipten uca yöntemiyle kına saçınıza daha iyi nüfus edecektir.
- Kınayı karıştırıp bekleteceğiniz kap seçimi de önemlidir. Toz haldeki kınayı mutlaka metal olmayan bir kapta yine metal olmayan bir karıştırıcı ile karıştırmalısınız.
- Kınayı saça uyguladıktan sonra saçlarınızın tamamını bir streç film veya folyo ile sarmalı ve birkaç saat bekletmelisiniz. Sonucun daha güzel olması için saçınızdaki kınayı bir gece bekletmenizi ve ertesi sabah yıkamanızı tavsiye ederiz. Kına saçta durdukça saça daha iyi renk ve parlaklık vermektedir.
- Saçlarınızdaki kınayı arındırdıktan sonra saçlarınızı her zamanki şampuanınızla yıkamalı ve her zamanki saç kreminizi kullanmalısınız. Boyaların aksine, ekstra başka bir şampuan veya maske uygulaması şart değildir. Çünkü zaten kınanın kendiliğinden saçları besleyen bir özelliği vardır.