Hamile Kalmak İçin Ne Yapılmalı?
Bir yuva kurmanın en güzel hediyesi çocuk sahibi olmaktır. Dolayısı ile bireyler bir evlat sahibi olmak için pek çok farklı yönteme başvurmaktadır. Çoğu kişi ilişki sonrası gebe kalmakta sorun yaşamazken bazı kişiler gebe kalmakta güçlük çekmektedir. İlişki esnasına yapılabilecek bazı işlemler gebe kalmayı kolaylaştırabilir. Söz konusu işlemler kişinin daha rahat gebe kalmasını ve bir evlat sahibi olmasını amaçlamaktadır.
İlişki Sırasında Hamile Kalmak İçin Uzman Doktorlardan Öneriler
İlişki öncesi ön sevişme süresi mümkün olduğunca yavaş ve uzun süreli olmalıdır. Ayrıca bu işlemin temel amacı alınan hazzı üst seviyelere çıkarmaktır. İlişki öncesine yapılacak uzun soluklu bir ön sevişme kişinin psikolojik açıdan rahatlamasına da olanak sağlayacaktır. İlişki esnasında boşalmanın ardından penis vajinanın içinde birkaç dakika bekletilmelidir. Bunun sebebi penisin sertliğini kaybetmesini beklemektir.
Kadının yumurtlama dönemine en yakın zaman zarfında ilişkiye girilmesi gebe kalmakta en mühim konulardan birisidir. Yumurtlama dönemi takibi, eczanelerden rahatlıkla temin edilebilen ovulsayon testleri ile evde yapılabilmektedir.
Normalde adetin 1. gününden sayarak, reglin bittiği temiz geçen 11-17. günleri arası gebe kalma şansı daha fazladır ancak hemen adet sonrası girilen ilişkide dahi gebe kalınma şansı mevcuttur, ancak regl bitiminden 1-2 gün sonra ilişkide hamile kalma şansı düşüktür . Bu tarihler göz önünde bulundurulup ilişkiye girilmelidir.
İlişkinin ardından kadın birey hemen doğrulmamalı, 30 dakika civarı ayaklarının altına yastık koymak sureti ile uzanmalıdır. İlişki sonrası hemen ayağa kalkıldığı veyahut lavabo ihtiyacı giderildiği takdirde spermlerin vücut dışına çıkma riski artacaktır. İlişki sonrası hemen doğrulmayarak uzanmak, spermlerin rahim içinde toplanarak döllenmeyi daha kolay bir hale getirecektir. Bu sebeple ilişki sonrası yalnızca uzanır vaziyette beklenmelidir. Gebe kalmak isteyen birey, ilişki sonrası hemen doğrulmamalı yada duş almak için ayağa kalkmamalıdır.
Erkek bireyler, cinsel ilişki esnasında kadının vajinasından çıkmayarak içe boşalmayı sağlamalıdır. Boşalmanın gerçekleşmesinin ardından kadın düz bir şekilde uzanarak bir müddet beklemelidir.
Gebe kalmak isteyen bireylerin streste uzak kalması da önem teşkil eden ayrı bir konudur. Bu konuda birçok uzman açıklaması mevcuttur. Dolayısı ile ilişki esnasında dahi stresten uzak kalınmalı, hamile olamama gibi düşünceler içerisinde bulunulmamalıdır. Hamile kalma sürecinde aksamalar yaşansa bile kişi kesinlikle strese kapılmamalıdır.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Hamile Kalmak İçin Soğan Kürü Tarifi
Söz konusu kür hazırlanırken kırmızı olmayan, kabuğu kahverengi ve içi beyaz soğan kullanmaya dikkat edilmelidir. 1 soğan alınır ve 4- 6 parçaya ayrılır. 2 su bardağı kadar içme suyu 5 dakika civarı ocakta kaynatılır. Her günün öğle ve akşam öğünlerinden evvel günde 2 defa bu soğan suyu tüketilir. Her öğün öncesi soğan kürü taze olarak hazırlanmalı ve 1 ay boyunca bu şekilde tüketilmelidir. Kişi adet dönemini tamamlamasından 7 gün sonra soğan kürüne başlanabilir.
Hamile Kalmayı Zorlaştıran Nedenler Nelerdir ?
- Gebe kalmak isteyen bireyin 35 yaşını geçmiş olması.
- Söz konusu bireyin adet düzensizliği yaşaması,
- Cinsel münasebet esnasında bulaşabilecek bazı rahatsızlıklar,
- Endometriyozis rahatsızlığı,
- Obezite veyahut aşırı zayıf olma gibi kilo problemleri yaşanması,
- Çeşitli ilaçların sürekli olarak kullanımı,
- Sigara ve alkol başta olmak üzere çeşitli zararlı bağımlılıklar,
- Sürekli tekrar eden çeşitli rahatsızlıklar; bu rahatsızlıklara şeker, kalp, karaciğer ve guatr örnek olarak gösterilebilir,
- Epilepsi rahatsızlığı ve psikolojik problemler,
- Cinsel organda önceden yaşanmış ağır iltihaba bağlı rahatsızlık durumları,
- Erkek testislerinden hasar almış olması veyahut cerrahi operasyon geçirmiş olması,
- Hamile kalmak isteyen bireyin yumurtlama hesabını yapamaması ve dolayısı ile sağlıklı bir hamilelik takvimi oluşturamaması,
- Kronik hastalıkların varlığı (kalp, karaciğer şeker ve guatr hastalığından herhangi birinin olması)
- Epilepsi ve psikolojik rahatsızlıklar
- Genital organlarda geçirilmiş ağır iltihabi olan hastalık öyküsü
- Erkeğin testislerinden kaza geçirmiş veya ameliyat olmuş olması
- Hormon bozuklukları
- Son olarak stresin de gebe kalmayı engelleyici büyük bir unsur olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.