Diz Kapağı Sıvı Kaybı Dizde Sıvı Bitmesi Neden Olur Belirtileri Tedavisi İğnesi

Dizdeki Sıvı Kaybına Ne İyi Gelir Feridun Kunak Saraçoğlu Bitkisel Tedavi

0 77.694

Dizlerde Diz Kapağında Sıvı Kaybı Sıvı Bitmesi Neden Olur? Ameliyatsız Diz Sıvı Kaybı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dizimiz en sık kullandığımız eklem bölgelerimizdendir. Yürürken, otururken, koşarken dizimizi hareket ettirmek zorunda oluruz. Dizler gibi eklemler yerlerinde yaş ilerledikçe sıvı kaybı yaşanabilir. Dizlerde sıvı kaybının birçok sebebi olabilir; Diz eklemlerinin aşırı kullanılması, aşırı hareketli yaşam, aşırı spor yapmak sıvı kaybına yol açan baş etmenlerdendir. Bunların yanı sıra; aşırı tuzlu yemek tüketmek, kolesterol açısından yüksek besinlerle beslenmek ve vücudun yeterince su almaması yani az su içme alışkanlığı da dizlerde sıvı kaybına hatta sıvı bitmesine yol açabilir. Bu tür dizlerde sıvı kaybı kilosu fazla olan bireylerde daha sık rastlanmaktadır. Bunun yanında kadın, emziren anne, masa başı işte çalışan ve diyabeti olan insanlarda dizlerde sıvı kaybı ve bitmesi yaşanma ihtimali yüksektir. Dizde sıvı kaybı yaşandığında eklemle birbirine sürtülür ve dizler bu sürtünmelerden kaynaklı zarar görür. Bu da yürümeyi de zorlaştırır. Dize sıvı kaybının belirtileri ise; dizde görülen şiddetli ağrılar, dizleri hareket ettirirken ve yürürken zorlanma, dizde yanma ve zonklama hissidir.

Dizlerde Sıvı Kaybı, Sıvı Bitmesi Kimlerde Görülür?

  • Kilolu bireylerde.
  • Az su tüketenler kişilerde.
  • Şeker hastalarında.
  • Yaşlılarda.
  • Kireçlenme ve benzeri rahatsızlığı olan kişilerde.
  • İşi yada başka bir sebeple hareketsiz kalan kişilerde.
  • Aşırı ağırlık ile çalışan kişilerde.
  • Kalsiyum gibi kemikler için faydalı olan mineralleri az tüketen kişilerde.
  • Kadınlarda (doğum ile meydana gelen kalsiyum eksikliği)

Dizlerde Sıvı Kaybı, Sıvı Bitmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Dizde sıvı kaybının tedavisi için birçok yöntem takip edilmektedir. Öncellikle bu durumda Ortopedi doktoruna gidilir ve doktor hastalığın seviyesine bağlı olarak; fizik tedavi, sıvı enjekte edilmesi veya platin takılması gibi yöntemler uygulayabilir.

Glukozamin, bir aminomonosakkarittir ve bağ dokusunun birincil bileşenidir (kıkırdak dahil). Kıkırdak yapısını güçlendirmektedir. Doktorunuzun tavsiyesi ile dizde sıvı kaybı için glukozamin vitamin takviyesine başlamanız ağrınızı önemli ölçüde rahatlatacaktır.

Dize kortizon enjeksiyonu da dizde sıvı kaybının sebep olduğu problemlerin giderilmesinde yardımcı olur. Bu enfeksiyonlar doğrudan etkili bir iltihap sökücü ilaçtır ve şişlik ve sancıları azaltır.

Bamya Tohumu Dizdeki Sıvı Kaybı İçin Nasıl Kullanılır?

Bamya tohumu dizdeki sıvı kaybına kesin çözümdür. 9 adet bamya tohumu akşamdan yarım bardak suya koyun. Sabah kalkınca bu suyu için. Ardından 9 adet bamya tohumu hap gibi yutun. Sabah kahvaltısından en az 20 dk önce buna devam edin. Dilerseniz çiğneyip de yutabilirsiniz. Bu kür 3 ay boyunca uygulanmalıdır.

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Dizlerde Sıvı Kaybı, Sıvı Bitmesi Bitkisel Tedavisi

1 su bardağı su cezvede kaynatılır. İçine 1 tatlı kaşığı hibiskus ilave edilir. Kısık ateşte 5 dk demlenir. Sıcakken süzülür.Ilıyınca yudum yudum içilir. 15 gün boyunca öğleden önce ve sonra günde 2 defa içilir.

Kuşburnu Ve Mekke Gülü İle Dizlerde Sıvı Kaybına, Bitmesine Bitkisel Çözüm

Aktardan kuşburnu ve mekke gülü satın alın. 7 adet kuşburnu 3 adet mekke gülü yada bir avuç mekke gülünü yıkayın. Kuşburnunu ezin ve içine mekke gülünü ekleyip bir demliğe koyup bir bardak olacak kadar su ekleyin. 6-7 dakika klorsuz suda (mümkünse dağ suyu) kaynatın. Klorsuz su yerine marketten alacağız pet şişe su da olur. Bu suyun çeşme suyu olmamasına dikkat edin çünkü çeşme suyundaki klor bitkisel ürünlere zarar verir. Bu kürü günde 2 kere (sabah aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce ve gece yatmadan önce) tüketin. 15 beş gün kesintisiz tüketirseniz faydasını göreceksiniz. İyileştikten sonra haftada 1 gün 1 kere olarak tüketmeye devam edebilirsiniz.

Isırgan Otu Ve Kiraz Sapı İle Dizlerde Sıvı Kaybına, Bitmesine Bitkisel Çözüm

Isırgan otu ve kiraz sapı da dizdeki sıvı azalmasının tedavisinde kullanılmaktadır. 30 kiraz sapını 2 bardak suda 3 dakika kadar kaynatın. İçine 5 gram ısırgan otunu da ekleyip 3 dakika da ısırgan otuyla beraber kaynattın. Soğumaya bıraktıktan sonra içilmelidir.

Dizlerde Sıvı Kaybı Nasıl Önlenir Dizlerde Sıvı Nasıl Artar?

  • Dizde sıvı kaybı olan kişiler öncellikle hayat düzenlerini değiştirip hareketsiz kalmaktan kaçınmalı, düzenli olarak yürüyüş ve spor yapmalıdırlar. Böylece sıvı kaybeden eklemlerde sıvı üretimi olacaktır.
  • Bu kişiler ayrıca bol su tüketmeye de başlamalıdırlar. Bol su tüketmek vücudun genel sağlığı için de oldukça önemli oldup eklemlerdeki sıvı kaybı için de yararlıdır. Genel sağlık için de su içmek alışkanlık haline getirilip, yalnızca susarken değil her zaman su içilmelidir.
  • Dizlerinde sıvı kaybı olan kişilerde fazla kilo varsa bu kilodan kurtulunmalıdır.
  • Dizde sıvı kaybı olan insanlar egzersiz, spor ve yürüyüşe zaman ayırmaldırlar. Yapılacak egzersizler kas gücünü arttıracaktır. Bisiklet sürme, yüzme, merdiven inip çıkma, yürüyüş ve koşu gibi aktiviteler sayesinde eklem ve kaslar çok zorlanmayacak faydalı olacaktır.
  • Dizde sıvı kaybı olan kişilerde hacamat ve sülük tedavisi de etkili ve yararlı olabilir.
  • Hayvan kemiği ve iliğinin suyu kaynatılıp yemeklerde kullanmak da dizde sıvı oranını arttırmaya yardımcı olacaktır.

Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu Diz Ağrısına Bitkisel Çözüm

Merdiven çıkarken, namaz kılarken veya yük taşırken, yürürken dizlerinizde ağrı veya ses mi var? O zaman Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlı ‘nun diz ağrısına bitkisel tedavi yöntemi tam size göre. Diz ağrısı için çınar yaprağı kürü bulunmaz bir nimettir. Dünyada sadece belli bölgelerde yetişen ve Türkiyede neredeyse her bölgede bulunan çınar ağacının yaprakları ile yapılan kür ile diz ağrısına kesin çözüm bulacaksınız. Çınar yaprağı kürünü yapmadan önce iki çeşit çınar yaprağı bulunduğunu bilmenizde fayda vardır. Diz ağrısı için yapacağımız kür için derin yapraklı çınar yaprağı gerekmektedir. Çınar yaprağı kürü doğru çınar yaprağını bulduktan sonra yapılması oldukça basittir. Ağustos ve temmuz ayında topladığınız çınar yapraklarını güneşte kurutunuz. Kuruttunuz 2 adet çınar yaprağını bir bardak suda 1 dakika kaynatın. Bu çayı sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tüketiniz.

Dr. Feridun Kunak Diz Ağrısına Doğal Çözüm

  • 1 su bardağı çınar yaprağı
  • 1 su bardağı kepek
  • 1 bardak maden suyu

Yapılışı

Malzemeler karıştırılıp macun kıvamına gelinceye kadar ister soğuk ( karışımı buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletip dize uygulayarak) ister sıcak (karışımı tavada elle tutulur sıcaklığa gelene kadar ısıtılır ve dize uygulayarak) uygulanır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.