Düşükten Sonra Kalan Parçalar Nasıl Düşer Doğal Öneriler

Düşükten Sonra Parça Kalması Belirtileri Ne Nasıl Anlaşılır

0 116

Düşük Sonrası Parça Kalırsa Ne Belirti Verir Bu Parçalar Nasıl Düşürülür?

Düşük; hamileliğin ilk 23 haftalık döneminde bebeğin hayatını kaybetmesi ve gebeliğin bitmesi demektir. Düşüğün farklı sebepleri ve türleri vardır. Eğer ilk 12 hafta içerisinde gerçekleşirse buna erken düşük denir. Bu durumda anne adayı kasıklarında ağrı hissedebilir ve kanaması olabilir. Hamilelikte meydana gelen en küçük bir sorun dahi ciddiye alınmalıdır. Yoksa anne ve bebeğin hayatı tehlikeye girebilir. Enfeksiyonal hastalıklar, bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıklar, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar ve plasenta bozuklukları düşüğe yol açabilir.

Bu gibi faktörlere karşı dikkatli olmak gerekmektedir. Fakat her şeye rağmen anne adayı düşük yaptıysa durumunun sürekli takip edilmesi gerekecektir. Böylece muhtemel komplikasyonlar önlenecektir. Bu da anne adayının daha sonra yeniden hamile kalarak sağlıklı bir gebelik yaşama ihtimalini artıracaktır.

Düşükten sonra parça kaldığı nasıl anlaşılır?

Düşük yaptığını düşünen kadınlar mutlaka doktora başvurmalıdır. Ultrason ile rahim içi izlenir ve parça kalıp kalmadığı kolayca anlaşılır.

Düşük sonrası parça kalma belirtileri şunlardır;

  • Vajinadan kan gelmesi
  • Lekelenme tarzı kanama
  • Baş ağrısı
  • Enfeksiyon ve buna bağlı yüksek ateş

Düşük Sonrası Parçalar Nasıl Düşer Temizlenir?

Düşük sonrası rahimde kalan parçalar doktora giderek kürtajla temizlenebilir. Maydanoz kürü, soğan kürü yapmak, adaçayı içmek, bol hareket etmek, bol su içmek de parçaların atılmasına yardımcı olacaktır.

Düşük Sonrası Parça Kaldıysa Ne Yapılır?

Uzman bir doktorun yapacağı muayene ve uygulanacak ultrason görüntülemesiyle düşük tanısı netleştirilir. Düşük belirtileri görüldüğünde hiç vakit kaybetmeden hastaneye gidilmelidir. Hekim ilk olarak anne adayına pelvik muayene yapacak, daha sonra ise rahmini ultrason ile inceleyecektir. Rahim içinin boş olduğu ve düşüğün gerçekleştiği anlaşılırsa yapılacak bir şey yoktur. Fakat düşüğün ardından parça kaldıysa rahim içindeki bu kalıntıların temizlenebilmesi ve rahim içinin tamamen boşaltılabilmesi için kürtaj yapılması gerekecektir. Kısaca düşük sonrası kalan parçalar kürtajla alınır.

Düşük Sonrası Tekrar Ne Zaman Hamile Kalmak Önerilir?

Düşük yapan bir kadının toparlanarak yeniden eski sağlığına kavuşması en fazla birkaç gün sürer. Vücut kısa zamanda iyileşerek gebelikten önceki duruma gelir. Ancak bebeğini düşüren annenin psikolojik olarak düzelebilmesi zaman alır. Düşük olduktan sonra yeniden hamile kalabilmek için en az 3 ay beklenmelidir. Bu süre zarfında korunmasız ilişkiye girilmemesi önerilir. En sağlıklısı, anne adayının hamilelikten önce bir kadın-doğum uzmanına başvurup düşük yaptığını ve yeniden bebek sahibi olmak istediğini söylemesi, muayene olup gereken testleri yaptırarak hiçbir endişeye mahal vermemesidir.

Eğer daha önce de yine düşük yaptıysanız daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Mutlaka bir jinekoloğa müracaat ederek düşük yapmanızın sebebini öğrenmelisiniz. Uygulanacak tedavi de buna göre belirlenecektir. Tedaviniz tamamlandıktan sonra yeniden hamile kalmayı deneyebilirsiniz.

Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur Düşük Yaptığımı Nasıl Anlarım Tıklayınız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.