Jiletle Bacak Nasıl Alınır Püf Noktaları Ve Yapılan Hatalar
Bacak kıllarından kurtulmanın çeşitli yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden en çok kullanılanlardan biri de jiletle bacakları almaktır. Jiletle bacaklardaki tüyleri gidermek için işte uzman önerileri;
Jiletle Bacak Nasıl Alınır?
Bacaklarınızdaki kılları jiletle temizleyecekseniz bunun için kullanacağınız tıraş jileti ve tıraş köpüğünün kaliteli olmasına özen gösterin. Mümkünse bacaklarınız kuruyken tıraş yapmayın. Önce duş alarak derinin yumuşamasını sağlayın. Su ve bacak kılları için uygun bir tıraş köpüğü yardımıyla bacağınızı kaygınlaştırın ve tıraşa başlayın. Bu sayede tüylerinizi daha rahat alabilirsiniz.
Bu yöntemleri uyguladıktan sonra artık bacağınızdaki kılları jilet yardımıyla güvenli bir şekilde alabilirsiniz. Jilette kıl biriktikçe su ile temizleyip, bacaktaki kılları almaya devam edebilirsiniz.
Jiletle Bacakları Alırken Püf Noktaları Nelerdir?
Jiletle tıraşa başlamadan önce cildinizi yumuşatmalısınız. Yoksa cildiniz tahriş olabilir. Bu yüzden jiletle tüy alma işlemini duştan önce yapmanızı önermiyoruz. Önce duş almalısınız ki hem sıcak su ve buharla tüyler ve kıl kökleri iyice yumuşasın hem de gözenekleriniz açılsın. Ardından tıraş olabilirsiniz. İşiniz bitince bacaklarınızı yine sabunlayıp ovun ve ılık su ile durulayın. Zira kıl kökleriniz boşalacağı için, eğer temizlenmezse mikroplar üremeye başlar. Buna bağlı olarak iltihap, sivilce gibi çeşitli cilt sorunları meydana gelebilir.
Jiletle bacak kılları alma işlemi, kılların çıkış yönüne doğru yapılmalıdır. Jilet ya da makine kullanılırken tüyler çıkış yönünün tersine doğru alınırsa cildin tahriş olma riski vardır.
Fazla vaktiniz olmasa dahi bacaklarınızı tıraş ederken yalnızca su kullanmakla yetinmeyin. Kaliteli bir tıraş kremiyle cildinizi tıraş için hazırlayın ve nemlendirin. Bu sayede jilet yüzünden cildinizde tahriş ve çizik gibi problemler oluşmaz. Fakat bunu yapmazsanız büyük ihtimalle tıraş sonrası cildinizde yanma hissedersiniz. Losyon kullanmanız da çok fayda etmez. Çay poşetini soğutup cildinize onu koyabilirsiniz. Yahut salatalık ve aloe verayla doğal losyon hazırlayıp yanma hissini gidermek için kullanabilirsiniz. Bir salatalığın suyunu çıkarıp içerisine çeyrek bardak aloe vera suyu ve bir o kadar da hindistan cevizi ilave edin. Küçük bir sprey şişeye aktarıp bacaklarınıza sıkabilirsiniz.
Tıraş olduktan sonra cilt hassaslaşır. Bunun için bir vücut yağıyla cildinizi nemlendirmelisiniz.
Derinin üst tabakasındaki ölü deriyi temizleme uygulamasına peeling denir. Bu yöntem cildi ölü deriden arındırmasına ilaveten, cilde yumuşaklık ve nem kazandırır. Yani tıraş için bir hazırlıktır. Tıraş öncesi peeling yapmayı ihmal etmemelisiniz. Aksi takdirde tıraş olurken bacağınızdaki ölü deriler jilete yapışacaktır. Bu ise tüy almayı zorlaştıracaktır. Kendi peelinginizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Yarım bardak esmer şekere aynı miktarda badem yağı, jojoba yağı veya zeytinyağı ekleyin. Üzerine 3-4 damla karanfil yağıilave edin. Şeker peeling etkisi göstererek cildi temizler. Karanfil ise antibakteriyel ve antiviral etkileriyle cildin enfeksiyon kapmasını engeller. Velhasıl, bacaklarınıza belirli aralıklarla peeling yapmanız son derece mühimdir.
Bacak tüylerinizi jiletle almadan evvel ponza taşını bacaklarınızın üzerinde yavaşça gezdirin. İşlem sonrası güzelce kurulanın ve cildinize uygun bir nemlendirici krem sürerek bakım yapın.
Jiletler en fazla 5 defa kullanılabilir. 5 kullanımdan sonra jiletlerin uçları körelir ve kesme özelliğini kaybeder.