Hamilelikte Elma Yemek Aşermek Cinsiyet Belirtisi midir?

Hamilelikte Elma Yemenin Faydaları ve Zararları Bebeği Güzelleştirir mi

0 302

Hamilelikte Elma Yemek Ne İşe Yarar

Elma yüksek vitamin ve mineral içeriği sayesinde hamile kadınlar için çok faydalı bir meyvedir. 1 elma yalnızca 65 kaloridir, çok düşük kalorili olan bu meyve önemli miktarda A, C, E, K ve B6 vitaminlerinin yanı sıra folat, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir.

Elma Yemek Anne Karnındaki Bebeği Güzelleştirir mi?

Her ne kadar elma yemenin anne karnındaki bebeği güzelleştirdiğine dair bilimsel bir kanıt olmasa da, elma C vitamini, A vitamini gibi antioksidan içeriği sayesinde hem annenin hem de bebeğin cildini güzelleştirebilir.

Hamilelikte Elma Aşermek Cinsiyet İlişkisi Nasıldır?

“Ye tatlıyı doğur atlıyı, ye ekşiyi doğur Ayşe’yi” demiş atalarımız. Hamilelikte ekşi elma aşerme kız bebek, tatlı elma aşermenin ise erkek bebeğe gebe olduğunuza delalet ettiğine inanılır

Hamilelikte Elma Yemenin Faydaları Nelerdir?

Elma hamilelikte güvenle yenilebilecek meyvelerdendir. Elma içerisinde yer alan antioksidanlar, bitkisel besinler, flavonoidler, ve lifler sayesinde hem hamile kadın hem de anne karnındaki bebek için çok faydalıdır. Elma A, B1, B2, B3, B6 ve C vitamini gibi vitamin ve mineraller, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve çinko bakımından da zengindir.

Kalsiyum kemik oluşumu ve sağlığı için çok gerekli bir mineraldir. Elma zengin kalsiyum içeriği sayesinde hamile kadının kemik sağlığını korur ve bebeğin kemik gelişimini destekler.

Bağışıklık sisteminin güçlü olması çok mühimdir. Güçlü bir bağışıklık sistemi bizi hastalıklardan korur. Elma vitamin ve mineral açısından zengin içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Hatta “Günde bir elma yenilen eve doktor girmez” sözü meşhurdur. Elmada bulunan C vitamini vücut direncini artırır, enfeksiyon ve hastalıkları önler.

Yapılan bilimsel çalışmalar gebelikte elmanın yemenin anne karnındaki bebeği ileriki yaşamında astım hastalığından koruduğunu göstermektedir.

Anemi kansızlık demektir. Gebelikte kansızlık sorunu oldukça yaygındır. Hamilelikte anemi sorunu erken doğum ve bebekte düşük doğum ağırlığı gibi problemlere sebep olabilir. Elma yüksek demir içeriği sayesinde kan yapar, hamilelikte kansızlığı önler.

Elma bulunan fenolik bileşikler ve antioksidanlar, yeni doğan çocukta astımı önlemeye yardımcı olur. Araştırmalar hamilelikte elma tüketen annelerin, elma tüketmeyenlere nazaran bebeklerinde astıma yakalanma ihtimalinin daha düşük olduğunu göstermiştir.

Nadiren de olsa hamilelikte de kansere yakalanma ihtimaliniz vardır. Elmada pek çok antioksidan adlı madde bulunur. Antioksidanlar kanserle savaşan maddelerdir. Bazı tıbbi araştırmalar, sık sık elma tüketmenin, kanseri % 422’ye kadar önlemeye yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

Folik asit yani folat isimli mineral hamilelikte bebeği çeşitli sorunlardan, doğum kusurlarından korur. Hatta çoğu doktor hamile kadınlara folik asit ilacı verir. Elmalar folat içerir, bu nedenle elma yemek, vücudunuzdaki folatı artırmak için size doğal bir kaynak sağlar.

Elma karbonhidrat açısından zengin olmasına rağmen kalorisi düşük kilo aldırmayan bir meyvedir. Gebelikte halsizlik sık görülen bir problemdir. Elmada bulunan glikoz, fruktoz ve sakaroz gibi basit şekerler gebelikte anında enerji artışı sağlar böylece halsizliği giderir.

Elma lif açısından zengin bir meyve olduğundan dolayı sindirim sistemini ve bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler.

Elmada bulunan antioksidanlar anne karnındaki bebeğin akciğerleri güçlendirir, doğacak çocuğu alerjik hastalıklardan korur.

Hamilelikte hem kırmızı hem de yeşil elma çok faydalıdır. Hatta yeşil elma zengin bir protein, vitamin (A, B ve C) ve mineral (kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum ) kaynağı olduğundan yüksek tansiyon dahil çeşitli problemleri önler. Cildi güzelleştirir, vücut ağrılarını giderir.

Hamilelikte Fazla Elma Tüketiminin Zararları

Hamilelikte aşırı miktarda elma tüketilmediği sürece elma yemek güvenlidir ve faydalıdır. Ancak her gün çok miktarda elma yemek çeşitli problemlere sebep olabilir. Bu nedenle elma tüketiminde aşırıya kaçmamalıdır.

Kilo yapabilir: Gebelikte çok fazla elma tüketmek kalori alımını artıracak ve böylece hamileliğin ilerleyen dönemlerinde kilo sorunlarına yol açacaktır

İshal yapabilir: Elma sindirim sistemini çalıştırır, kabızlığı önler. Ancak aşırı tüketimi ishale sebep olabilir.

Dişlere zarar verebilir: Elma asidik bir meyvedir, aşırı elma tüketimi diş minesine zarar verebilir.2011 yılında yapılan bir araştırmada aşırı elma tüketmenin dişlere karbonatlı içeceklerden dört katı zararlı olduğunu göstermiştir.

Hamile kadınlar için önerilen günlük elma dozu günde iki ila dört porsiyondur, bir porsiyon elma ise 1 orta boy elma demektir. Yani günde ortalama2-4 orta boy elma güvenle yenebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.