Kavun Kaç Kalori Kilo Yapar mı İçerisindeki Vitaminler Neler?

Bir Dilim Kavun Kaç Kalori Besin Değeri ve Şeker Oranı Nedir?

0 142

Kavun Kalori Değeri Nedir?

Kavun, yaz aylarında masalarımızın vazgeçilmezi olan yiyeceklerindendir. Kavunun sağlığa pek çok faydası vardır. Bu yararlardan biri de zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Kavun düşük kalorisi, bol lifli içeriği ile kilo vermenizde etkili rol oynar.

Kavun Kaç Kalori?

Diyetisyen Nil Şahin Gürhan 100 gram kavunun 28 kalori gibi çok düşük kalori olduğunu bildirmektedir.

Diyetisyen Emine Uluçay 1 dilim kavunun 200 gram geldiğini ve 60-65 kalori olduğunu bildirmektedir.

  • Bir ince dilim kavun 50 kaloridir.
  • 1 dilim orta kalınlıkta kavun 76 kaloridir.
  • 1 adet çok ince dilim kavun 25 kaloridir.
  • 1 kalın dilim kavun 101 kaloridir.

Kavun Zayıflatır mı? Diyetisyen Tuba Yaprak Anlatıyor

Kavunun sağlığa faydaları pek çoktur. Bunlardan biri de zayıflamaya destek olmasıdır. Kilo vermek yalnızca güzel görünmek için değil sağlıklı yaşam için de gereklidir. Aşırı kilo alımı çok ciddi rahatsızlıkları da beraberinde getirmektedir. Kavun az kalorilidir ve ve su içeriği yüksektir. Zayıflamak isteyenler bu tür meyveleri beslenme programından eksik etmemelidir.

Kavun da diğer meyveler gibi çeşitli vitaminler ve mineraller içerir. Kavun her ne kadar karbonhidrat bakımından zengin olsa da bu karbonhidratlar sağlığı tehdit etmez. Çünkü kavunda yer alan karbonhidratların bir bölümü doğal şekerden, geri kalanı ise liflerden gelmektedir. Bu lezzetli yaz meyvesi diyette de güvenle tüketilebilir.

Kavun çok faydalı ve besleyicidir. Fakat ölçülü tüketilmelidir. Çok fazla kavun yersek besinlerin içerdiği proteinlerden ve sağlıklı yağlardan gerektiği gibi faydalanamayabiliriz. Sağlıklı ve dengeli beslenerek ideal kilomuzu muhafaza etmek için her şeyin olduğu gibi kavunun da fazlasından kaçınmalıyız.

Sindirim sistemimiz gündüzleri aktif olarak çalışırken gece olunca biraz yavaşlar. Bu sebeple uyumadan önce şekerli gıdalar tüketmek önerilmez. Kavun, kilo alımına zemin hazırlayabilecek derecede şeker içerdiğinden geceleri kavun tüketirken daha da dikkatli olmalıdır. ‘Kavundan bir şey olmaz.’ diyerek ipin ucunu kaçırırsak kilolar bize kötü sürpriz yapabilir.

Kavunun Şeker Oranı Nedir?

100 gram kavunda 8 gram şeker bulunur. Meyve şekeri fruktoz olarak da adlandırılır ve bütün meyvelerde bulunur. En çok fruktoz içeren meyvelerden biri de kavundur. Yetişkin insanların günlük fruktoz alımı 15-20 gramı geçmemelidir.

Kavun, karpuzdan daha şekerlidir. Kan şekerinin birden yükselmesine sebebiyet verebilir. Diyabet hastaları diyetlerinde kavuna yer verirken tedbiri elden bırakmamalıdır. Şeker hastalığı kavun tüketmeye engel değildir ancak ara öğünlerde azar azar yemelidir. Kavun, bolca şeker ihtiva eder ve gereğinden fazla tüketilirse kilo aldırabilir.

Kavunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • Kavun bol miktarda C vitamini içermektedir. Bu özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklardan korunmasına yardım etmektedir.
  • Kalp sağlığını destekler. Kavunda yer alan adenosin isimli madde çarpıntı, ani kalp krizi ve inme gibi durumlara engel olur.
  • Kavun, ihtiva ettiği Karotenoidlerle bazı kanserlerin oluşma riskini ciddi oranda azaltır.
  • Kavunun faydaları göz sağlığında da kendini göstermektedir. Yüksek miktarda beta-karoten barındıran kavun, görüş kalitesini iyileştirir ve göz hastalıklarının önlenmesinde rol oynar.
  • Tatlı ihtiyacını bastıran kavun, hem lezzetli hem şifalı harika bir meyvedir. Sağlıklı kalabilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz kolajen adlı proteinden zengin olan kavun, yaşlanma belirtilerini geciktirir.
  • Kavunun başlıca yararlarından bir diğeri de vücudun su oranını yükseltmesidir. Yaz mevsiminde vücudumuz su kaybeder. Onun için bu aylarda bol su tüketmeye her zamankinden daha çok özen göstermemiz gerekir. Kavun tüketmek vücudun kaybettiği suyu geri kazanmasını sağlar.
  • Kavun, enerji düzeyini de artırır. Bitkinlik, yorgunluk, hiçbir şey yapmak istememek gibi şikayetler günümüzde oldukça yaygındır. Her sabah aç karna biraz kavun yemek ve bunu alışkanlık haline getirmek bu problemden kurtaracaktır. Vücudu toksinlerden arındıran kavun, enerjik hissettirir ve sinirleri rahatlatır.
  • Kavunun zayıflamaya faydaları da vardır. Bu sebeple yaz diyetlerinde kavuna da yer vermelidir.

Kavun Besin Değeri (100 Gram Kavunda) Bulunanlar

Toplam yağ 0,1 g
Doymuş Yağ 0 g
Çoklu Doymamış Yağ 0,1 g
Tekli Doymamış Yağ 0 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 18 mg
Potasyum 228 mg
Karbonhidrat 9 g
Diyet Lifi 0,8 g
Şeker 8 g
Protein 0,5 g
A Vitamini 50 IU C Vitamini 18 mg
Kalsiyum 6 mg Demir 0,2 mg
D Vitamini 0 IU B6 Vitamini 0,1 mg
Kobalamin 0 µg Magnezyum 10 mg

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.