Kereviz Yemeği Kaç Kalori Diyette Yenir mi Kilo Aldırır mı

1 Tabak 1 Porsiyon Kereviz Yemeği Kaç Kalori Kilo Yapar mı

0 23

Kereviz Yemeği Kaç Kalori Eder?

Kereviz bol miktarda A ve C vitamini içerir. 100 gram kereviz 38 kaloridir. Yani kereviz yemeği hem sağlıklı hem de az kalorilidir, güvenle tüketilebilir. Hazırlanışı gayet kolaydır ve zayıflamanıza destek olacaktır. Sağlığınızı koruyacak, forma girmenize yardım edecektir.

Kereviz Yemeği Kaç Kaloridir?

  • 1 porsiyon yani 1 tabak zeytinyağlı kereviz yemeği 150 kaloridir.
  • Kereviz yemeği zeytinyağlı olarak hazırlandığı zaman kalorisi artmaktadır. Diyetisyen Perihan Kılıç, 100 gram zeytinyağlı kereviz yemeğinin 66 kalori olduğunu bildirmektedir.

Kereviz yemeğinin kalorisi düşüktür. Bu sebeple diyette kereviz yenir mi sorusuna rahatlıkla ‘evet’ diye cevap verebiliriz. Kereviz kilo aldırır mı diye endişelenmenize gerek yoktur. Bol yağlı tüketilmediği sürece kereviz kilo yapmaz.

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel kerevizin kalorisi hakkında şu bilgileri vermektedir;

Bir adet orta boy kereviz sapını düşünelim. Bu yaklaşık 10 kalori barındırır. 1 bardak doğranmış kerevizde ise ortalama 15 kalori bulunur. Kereviz tok tutar çünkü mide suyunu emerek doygunluk hissi verir. Yüksek lif içeriğiyle kısa zamanda acıkmayı önler, tokluk süresini uzatır. Yapılan araştırmalar, lif tüketiminin zayıflama sürecinde kilit rol oynadığını göstermektedir.”

Diyetisyen Halide Ünüvar Palta’nın konuyla ilgili açıklaması da şöyledir;

“Kerevizin 100 gramında yalnızca 42 kalori vardır. Kereviz az kalorili oluşuyla diyetinizi destekler. Yüksek besin değeriyle hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur. Her hafta en azından 1-2 defa kereviz yemeyi alışkanlık haline getirmelidir.”

3 Günde Zayıflatan Kereviz Kürü Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet limon
  • 6 su bardağı su
  • 1 kâse dilimlenmiş maydanoz
  • 5 adet saplı kereviz

Hazırlanışı

Kereviz ile zayıflamak kulağa biraz ilginç geliyor değil mi? Evet, yanlış okumadınız. Kerevizin zayıflamaya faydaları bulunmaktadır. Ispanak ve elma gibi çok az kalorili yiyeceklerden biri de kerevizdir. Şimdi kereviz kürü nasıl uygulanır; ona bakalım:

Malzemelerin hepsi blenderdan geçirilir. (Su eklenmez). Malzemeler iyice parçalandıktan sonra üzerine su ilave edilir ve bir kez daha karıştırılır. Elde edilen karışım süzülerek kenara alınır. Yemekten önce 2 bardak içilir ve buna her gün devam edilir. 3 gün sonra ara verilir, 7 gün sonra yeniden başlanır. Bu kür 3 günde 3 kez uygulanır. Fakat bununla birlikte ağır yemeklerden uzak durulmalı ve su tüketimi artırılmalıdır.

Kerevizin Zayıflamaya Ve Sağlığa Faydaları

Kereviz düşük kalorili olduğundan kilo vermek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Besleyici ve doyurucu bir sebze olan kerevizin sağlığa faydaları pek çoktur.

Antioksidan bakımından güçlü bir kaynaktır. Bu özelliğiyle hastalıkların önlenmesinde rol oynar.

İltihaplanalara engel olan kereviz anti-inflamatuar bir gıdadır.

Kerevizin su oranı yüksektir. Muhtevasının büyük bir bölümünü çözünür ve çözünmeyen lifler oluşturur. Kereviz yoğun lif içeriğiyle sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ve kabızlığın önüne geçer.

Kereviz özlerinde tansiyonu dengeleyen bazı bileşenlerin olduğu saptanmıştır.

Flavonoidlerden de zengin olan kereviz kalp hastalıkları, diyabet ve çeşitli kronik hastalıklar ile savaşan bir koruma kalkanıdır.

Diyet Kereviz Yemeği

Malzemeler

  • 2 tane büyük soğan
  • 2 tane kereviz sapı   
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım havuç    
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

Kereviz ile kereviz sapları birbirinden ayrılır. Güzelce ayıklanır ve yıkanır. Ardından 5 santimlik parçalara bölünür. Büyük bir tencere bol suyla doldurulur ve kaynatılır. Kereviz sapları hafifçe tuzlanır ve suya atılır. Takriben 8 dk haşlanır. Ayrı bir tencereye de bir miktar sıvıyağ eklenir ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Havuçlar doğranır, kereviz parçaları ve tuzlanmış kereviz sapları suyuyla birlikte tencereye ilave edilir ve kaynatılır. Karabiber eklenir. Sebzeler fazla pişirilmez, biraz pişince altı söndürülür. Şimdiden afiyet olsun.

Kereviz Nedir? Kereviz Sapının Yaprağının Sağlığa Faydaları Tıklayınız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.