Erkeklerde Kadınlarda Sık İdrara Çıkma Sürekli İdrara Çıkma

Sık İdrara Çıkma Bitkisel Çözüm, Çok Sık İdrara Çıkma Nedenleri

2 6.270

Sık İdrara Çıkma Sebepleri Ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Sık idrara çıkma, idrarı normalden daha sık yapmaktır. Bu durum bireyin normal rutinini bozabilir ve uyku düzenini değiştirebilir.

Sık İdrara Çıkma Nedir?

İdrara çıkma, vücudun atık sıvılardan kurtulmasıdır. İdrar su, ürik asit, üre ve toksinler içerir ve vücutta filtrelenir. Bu işlemde böbrekler temel rol oynarlar.

İdrar, idrar torbası dolana kadar ve idrar çıkana kadar idrar torbasında kalır. Bu noktada idrar vücuttan dışarı atılır.

Birçok insan 24 saatlik periyotta 6-7 defa idrara çıkar. Sık idrara çıkma yaklaşık 2 litre su içiminde, 24 saatlik periyotta 7 defadan fazla idrara çıkma olarak tanımlanabilir.

Sık İdrara Çıkma Neden Olur?

  • İdrar yolu enfeksiyonu. İdrar yolu enfeksiyonu, sık idrara çıkmanın yaygın sebeplerindendir. Bu, üretradan idrar torbasına bakteri girdiğinde oluşur.
  • Aşırı aktif idrar kesesi. Aşırı aktif idrar kesesi ani idrar çıkarmaya sebep olan bir durumdur. Aşırı aktif idrar kesesi de sık idrara çıkmanın bir diğer sebebidir.
  • Diyabet. Kan şekeri seviyesi çok yüksek olduğunda, sık idrara çıkma genelde ilk belirtiler arasındadır. Sık idrara çıkma Tip 1 ve Tip 2 diyabetin ikisinden de kaynaklanabilir. Yüksek seviye şeker hastalığı sık idrara çıkma ile bağlantılıdır.
  • Hamilelik: Sık idrara çıkma, hamilelik sürecinde de gözlemlenir.
  • Prostat (Prostat enfeksiyonu veya iltihabı)
  • Böbrek enfeksiyonu (piyelonefrit)
  • Mesane veya böbrek taşları
  • İdrar söktürücü kullanımı. Bu ilaçlar yüksek kan basıncını veya böbreklerde sıvı birikmesini tedavi etmek ve aşırı sıvıyı atmak için kullanılır, sık idrara çıkmaya sebep olur.
  • Klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyon (STI)
  • Üretra daralması
  • Pelvis alanında tümör veya kütle
  • İdrar söktürücü olarak rol oynayan yiyecek ve içecekler
  • Anksiyete
  • Mesane kanseri
  • Fazla sıvı tüketimi
  • İdrar yolu, böbrek ve mesane enfeksiyonları
  • İlaçların yan etkisi
  • Vajinit

Sık İdrara Çıkma Nasıl Tedavi Edilir?

Sık idrara çıkmanın tedavisi altında yatan sebeplere bağlıdır. Örneğin sık idrara çıkma idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanıyorsa doktor antibiyotik reçete edecektir.

Sık İdrara Çıkma İçin Bitkisel Çözüm Yöntemleri

Karnabahar Kürü

250-300 gram taze karnabahar ve birkaç tane yaprağı 3 su bardağı kaynamakta olan suya ( klorsuz )eklenir.  Klorsuz su yerine pet şişe de satılan su da olur. Kapağını kapatın, beş-altı dakika kadar kısık ateşte bekletin. Ilıtılıp süzülür. Haşlanarak elde edilen bu suyun yarısı sabah, diğer yarısı ise akşam içilir. Aç yahut tok karna içebilirsiniz. Bu su günübirlik ve taze hazırlanmalıdır. 7 gün uygulayıp 3 gün ara vererek toplamda 21 günde kür yapılır. Haşlanmış karnabaharı ayrıca salata olarak gün içinde yiyebilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi sık idrara çıkma için en etkili bitkisel çözümlerdendir. Elma sirkesi, sık idrara çıkmaya sebep olabilecek enfeksiyonlarla savaşmada yardımcı olan anti bakteriyel ve antifungal özellik içerir. Ayrıca sindirim sistemindeki enfeksiyonlardan kaynaklanan ağrıyı azaltır.

Dahası enzim, potasyum ve diğer yararlı mineraller bakımından zengindir ve vücudun pH dengesini düzenler.

  • 1 kaşık taze, filtrelenmemiş elma sirkesini ve 1 tatlı kaşığı taze balı bir bardak ılık suya ekleyin. Günde 2 defa için.
  • Ayrıca 1-2 bardak elma sirkesini banyo suyunuza ekleyebilirsiniz. 15-20 dakika kadar suyun içinde durun. Kondisyonunuz yükselene kadar bunu günde 1 defa yapın.

Bol Su İçin

Eğer sık idrara çıkma sorunu yaşıyorsanız bolca sıvı tükettiğinizden emin olun. Fazla sıvı içmek, bakteri konsantrasyonunu azaltır ve zararlı mikropların atılmasında etkili rol oynar. Günde 10-12 su bardağı su içmeyi kendinize hedef edinin.

Yoğurt

Yoğurt iyi bakteriler içerir ve idrar kesesinin sağlığını korumaya yardımcı olur. Mesanenin ve böbreklerin düzgün çalışmasını sağlar. Her gün doğal yoğurt tüketmeye çalışın. Yoğurt, sık idrara çıkmaya sebep olan enfeksiyonlarla savaşan milyonlarca iyi huylu bakteri içerir. Düzenli olarak iyi huylu bakteriyel flora tüketimi ayrıca pH seviyesinin sağlıklı kalmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım eder. Günde mutlaka 2-3 kase yoğurt yiyin.

Karbonat

Eğer sık idrara çıkma sorunu yaşıyorsanız, en iyi ve etkili doğal ev tedavisi karbonat kullanmaktır. 1 çay kaşığı karbonatı suyla karıştırıp günlük olarak için.

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği, sık idrara çıkma sorununu azaltmada harika bir iş yapar. Mesanenin sağlıklı olmasında yardımcı olan yağ asitleri bakımından zengindir. Daha iyi sonuç almak için her gün tüketmeye çalışın.

2 Yorumlar
  1. memet diyor

    arkadaşlar kırk kilit otu ile kiraz sapı baharatçıdan alın büyük değil küçük çaydanlığa 4 su bardağı su koyun kaynatın kaynadı mı kaynadıktan sonra koyacaksınız sonra bir su bardağı kadar kırk kilit otu bir su bardağı kadar kiraz sapı koyun 10 dk kaynasın kısık ateşte 10dk sonra kavanoza koyun aç karınla için sabah birde ne zaman yatacaksanız o zaman kavonozdaki su 3 gün geçerse ýeni yapın .iyleşseniz heen bırakmayın 2 ay devam edin..çok güçlü yöntemdir kalp damar rahatsızlığı olan tansiyon yoksa mahsuru yok bana dua edesiniz arkadaşlar

  2. memet diyor

    hocam eline sağlık sayfadaki bilgiler için bu memet kırk kilit otu kiraz sapı karışımı ben yazdım fakat fakat üroloji doktoruna gittim dedi bitki işleri zor dedi bu mesane işi ilaç işidir dedi onun hocam bu memet yukarda kırk kilit otu kiraz sapı karşımı silesin arkadaşlar denemesin emeğe zahmete girmesinler ya hocam ilaç işidir tedavi işidir ürolıji hocası dedi hocam zahmet o üsteki yazı m birde bu yazdığım 2 yorumuda silesin saolun teşekür ettim

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.