Sinameki Otunun Bitkisinin Sağlığa Zararları Dr. Osman Müftüoğlu Bildiriyor

Sinamekinin Sinameki Çayının Sağlığa 10 Zararı

0 105

Sinamekinin Ve Sinameki Çayının Zararları

Sinameki sağlık için çok faydalı bir bitkidir. Kabızlığa iyi gelir, hemoroid tedavisine yardımcı olur, kilo verdirir, kolonları temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir… Tüm bu faydalarının yanı sıra sinameki bitkisinin çeşitli yan etkileri de vardır. İşte sinameki çayı içmenin, sinameki bitkisini kullanmanın sağlığa verdiği zararlar;

Sinamekinin Sağlığa Zararları Nelerdir?

Sinameki, yüzyıllardır tıbbi olarak kullanılan doğal bir müshil olduğu bilinen bir bitkidir. Kabızlık, çok yaygın bir sağlık sorunudur, insanların sinameki bitkisini genellikle kabızlığa çözüm niyetiyle kullanırlar, bu bitki çayını içerler. Sinameki çayı FDA tarafından reçetesiz müshil olarak onaylanmıştır. Sinameki çayının uzun süre kullanılması ve günde 1 bardaktan fazla sinameki çayı içilmesi tavsiye edilmez. Sinameki, bağırsaklardaki zararlı bakterileri yok etmenin yanı sıra aşırı kullanımda yararlı bakterilerin de yok olmasına yol açarak bağırsak sağlığını bozabilir. Ayrıca sinameki, bağırsaklarda kronik bir tembelliğe de sebep olabilir

Sinameki kullanımı bazı kişilerde aşırı ishal, sıvı kaybı, karın ağrısı, elektrolit bozuklukları, baygın hissi gibi problemlere yol açabilmektedir.

Sinameki nadir de olsa bazı kişilerde alerjiye neden olabilir. Sinamekinin neden olduğu reaksiyon belirtileri: kurdeşen; nefes almada zorluk; yüzün, dudakların, dilin veya boğazın şişmesi.

Sinameki çayı kullanırken idrarınız kırmızı-kahverengi bir renk alabilir. Bu genellikle zararsız olarak kabul edilir ve sinameki çayı kullanmayı bıraktıktan sonra idrar rengi normale dönecektir

Sinameki bazı ilaçlarla etkileşime girip o ilaçların etkinliğini artırabilir yahut azaltabilir; Sinameki şu ilaçlarla etkileşime girebilir: digoksin (Lanoxin), warfarin (Coumadin), diüretik ilaçlar ve kontraseptif ilaçlar.

Sinameki bitkisi şu sorunlardan herhangi birini yaşayanlar tarafından kullanılmamalıdır: potasyum eksikliği gibi bir elektrolit bozukluğu; dehidratasyon; ve ishal.

Sinameki bitkise, yüksek dozlarda veya uzun süreli kullanılırsa sağlık için çok zararlı olabilir. Sinameki bitkisini 1-2 haftadan fazla kullanmamalıdır. Uzun süreli kullanıldığında bağırsak çeperine zarar verebilir, bağırsak sistemini bozabilir. Sinameki bitkisinin uzun süreli kullanımı ayrıca kas zayıflığına, düzensiz kalp fonksiyonuna, elektrolit dengesizliğine, karaciğer hasarına ve diğer ciddi, istenmeyen yan etkilere yol açabilir.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sinamekinin zararlarını şöyle bildirmektedir;

Kabızlığı geçirmek için piyasada satılan çayların çoğunda yüksek oranda sinameki bitkisi bulunur. Bu karışımlardan uzak durmanızı öneririm. Sinameki bitkisi kullanımı eninde sonunda bağırsaklarınızı olumsuz etkileyecektir. Bu bitki çayına alternatif zararsız bitkiler rezene çayı ve mürver çayıdır.

Kabızlık sorununu çözerken sinameki içeren kabızlık çaylarından, toz ve haplarından uzak durun. Sinameki denen bu bitki bağırsağı adeta döve döve boşaltıyor. Bu yüzden de bağırsak bir süre sonra tembelleşiyor. Bir süre sonra boşaltım sistemi kendi kendine çalışamaz oluyor.

Bu sinameki denen mereti 8-10 gün kullanmak bile bağırsaklarınızın canına okumak için yeterli. Özellikle hamilelikte ve karaciğere zarar verdiği için yaşlılarda çok tehlikeli olduğunu belirtmek istiyorum. Kısacası, kolay ve çabuk çözümler aramak yerine uzun vadeli ve kalıcı çözümlere yönelmenizi tavsiye ediyorum.

Kabızlık sorununuz varsa, sinameki yerine, keten tohumu kullanın. İlk yapmanız gereken her akşam bir çay kaşığı kadar taze öğütülmüş keten tohumunu tüketmek olmalıdır. Keten tohumunu en az 1 bardak kadar suyla içmelidir. Kabızlığa çözüm olacak dozu 3-4 günlük aralıklarla keten tohumu miktarını birerkaşık artırarak kendiniz belirleyin.

Sinameki Kürü İle Upuzun Saçlara Kavuşabilirsiniz 2 Farklı Tarifi Tıklayınız

Sinamekinin Sinameki Çayının Sağlığa 10 Zararı Tıklayınız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.