25 gr Ve 50 Gr Kakao Kaç Kaşık Ne Kadar Yemek Kaşığı Eder
Kakao, kakao çekirdeklerinin öğütülmesi ile elde edilir. Kakao kek dahil pek çok tatlıda kullanılmaktadır. Kakaoyu mutfağımızda kullanırken 25 gram kakao kaç kaşık eder, 1 paket kakao kaç kaşık eder gibi pek çok soru ile karşılaşırız. İşte tüm bu soruların cevapları;
Kakao Ölçüleri Nasıldır?
- 25 gram kakao 2,5 yemek kaşığı eder.
- 50 gram kakao 5 yemek kaşığı eder.
- 1 yemek kaşığı kakao 10 gram eder.
- 1 tatlı kaşığı kakao 3 gram eder.
- 1 çay kaşığı kakao 1 gram eder.
- 1 paket kakao 25 gramdır.
Kakaonun Faydaları Nelerdir?
İdeal miktarda tüketilen kakao, sağlık için oldukça faydalıdır. Kanserle mücadelede etkilidir, kronik yorgunluğa iyi gelir. Solunum yollarıyla ilgili astım ve benzeri hastalıkların tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Obezite ve kolesterol için yararlıdır. Pastalara ve diğer tatlılara lezzet veren kakao, içeceklere katılarak da tüketilebilir.
Çiğ kakao tozunda 300’ü aşkın kimyasal bileşen yer almaktadır. Son derece etkili bir antioksidandır. Hatta en büyük antioksidanlardan biri olan yaban mersinini bile geride bırakmıştır. Kakao yüksek oranda karoten, kalsiyum, protein, riboflavin, tiamin, sülfür, magnezyum, flavonoid ve antioksidan barındırır. Ayrıca kakaoda vücut sağlığı için gereken birçok yağ asidi vardır.
Kakao, LDL yani kötü kolesterolü düşürür. LDL oksidasyonuna engel olan kakao, inme ve kalp krizi gibi durumlara karşı koruyucudur.
Antioksidan zengini olan kakao, kanser türleri başta olmak üzere çeşitli hastalıklara şifalıdır.
Çağımızın en büyük sorunlarından olan stresi kakao ile azaltmak mümkündür. Çünkü kakao, bolca potasyum içerir. Bu mineral stresle başa çıkmada etkin rol oynar.
Kakao beyin fonksiyonlarının gelişimine yardımcı olur. Nottingham Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırmada, kakaonun beyindeki kan dolaşımını hızlandırdığı tespit edilmiştir.
1 fincan sıcak kakao vücuda enerji verir, mutluluk hormonlarının salgılanmasını tetikler.
Ciltteki sağlıklı kan akışını uyararak cildin beslenmesine destek olur. Cildin su oranını, esnekliğini ve yoğunluğunu artırır.
Alzheimer dahil pek çok nörodejeneratif bozukluğu önler.
Kakaonun içerdiği maddeler vücudun savunma sistemini tamir eder ve bakterilerin, mikropların ve buna benzer çevresel faktörlerin bağışıklık sistemine zarar vermesini engeller.
Kakao, flavonoidler açısından güçlü bir kaynaktır. Beyin sağlığı üzerinde direkt ve dolaylı faydaları vardır. Beyin gelişimine destek olan kakao, yeni nöronların oluşumuna yardım eder. Kakao tüketmek, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklara karşı alınabilecek tedbirlerden biridir. Öğrenme yeteneğini ve hafızayı geliştiren kakao beyin loblarının doğru çalışmasına katkı sağlar.
Diyet lifi bakımından da hiçbir eksiği bulunmayan kakao, kabızlıktan kurtarır ve kolon kanserinin önlenmesinde görev alır. Düzenli kakao tüketimiyle bağırsakların daha iyi çalışması sağlanır ve dışkının yumuşadığı gözlemlenir. Kakao tüketmeye devam edenlerin vücudunda yağlanma probleminin daha az görüldüğü belirlenmiştir. Kakao, hem yağ yaktırır hem de tekrar yağlanmanın önüne geçer.
Kan şekerini düzenleyen kakao, kan şekerinin aşırı yükselmesine veya düşmesine mani olur.
Kakaonun antioksidan içeriği yoğundur. Muhtevasındaki etken bileşenlerle hayat kalitesinin artırılmasında rol oynar.