Ağda Tahrişine Ne İyi Gelir Bitkisel Çözüm Kremler Hametan

Ağda Yanığına Ne İyi Gelir Yüzdeki Ağda Yanığı Nasıl Geçer?

0 7.744

Ağda Tahrişi, Ağda Yanığı Nasıl Geçer?

Kadınların en büyük sorunlarının başında istenmeyen tüyler gelmektedir. Bu istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan ağdalar hem uzun etki göstermekte hem de ciltteki ölü deriden kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Maalesef ki ağda kullanımı bazen istenmeyen sonuçlar doğurup ciddi cilt hasarlarına yol açabilmektedir.

Ağdanın çok ısıtıldığı nedenli ciltte oluşan yanıklar, ilk yardım ile tedavi edilip kısa sürede iyileşmesi sağlanabilinir. Ağda sebepli meydana gelen yanıklar en çok bacak, genital bölge, yanak ve bıyık bölgesinde görülmektedir.

Ağdanın cilde çok sıcakken uygulanması, cildin üst tabakasına(epidermis) zarar verir. Bu tür 1.derece yanıklar birkaç gün içerisinde  iyileşirken cildin daha alt katmanlarını etkileyen daha ciddi 2. ve 3. derece yanıklar sonucunda ciltte çatlama, kabuklanma vb durumlar gerçekleşmişse iyileşmesi için  tıbbi yardım almak gerekmektedir.

Ağda Yanığı Nasıl Geçer?

  • Öncelikle ağda yaptığınız bölgeyi soğuk su ile yıkanmış temiz bir bez ile örtün veya soğuk su ile yıkayın. Ciltteki fazla ağdaları temizleyin ve sonrasında bölgeyi kurulayın.
  • Ağda sonucu oluşan yanığı hafifletmek için en az 10 dakika soğuk su tutun. Eğer yanık bölgesi su tutulmayacak yer ise; küveti soğuk suyla doldurup içinde 15 dakika bekleyin.
  • Soğuk su uygulamasından sonra küçük bir havlu içine bir avuç buz koyun ve bunu ağda sonucu yanık oluşan bölge üzerine 10 dakika süreyle çok bastırmadan soğuk kompress uygulayın. Buzu asla direkt olarak cilde temas ettirmeyin.
  • Pamuk üzerine yağlı süt döküp ağda yanığı bölgesini nemlendirin. Süt ve içerisindeki yağ; ciltte nem kaybı olan yanık bölgesindeki sıvı eksikliğini giderecektir.
  • Ağda yanığı olan bölge üzerine parmak uçlarınızla hafif şekilde %100 aloe vera jeli sürün. Ancak kullanılacak aloe vera jeli mutlaka saf ve doğal olmalıdır. Yanıkların kısa sürede geçmesi için bu uygulamayı bir günde 3-4 kez tekrarlayın. Not: Soğuk etki için aloe vera jelini kullanmadan önce buzdolabında bekletin. Eğer aloe vera jeliniz yoksa bebek yağı veya vazelin kullanarak bölgenin nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Kantaron yağı kullanmak da yanıkların geçmesi için yardımcı olmaktadır.
  • Bu bahsettiğimiz nemlendirici yöntemlerin uygulanmasından sonra biraz beklenmelidir. Sonrasında ise ciltteki kızarıklığın geçmesi ve acının azalması için anestezik kremler kullanılmalıdır. Bu kremlerden en iyisi asnestol pomadtır.
  • Eğer ağda sonrası ciltte oluşan yanık ciddi ise; silverdin krem kullanmak da faydalı olabilir.

Ciltte ağda sonrası oluşan yanıklar için bölgesel şu antibiyotik kremler de faydalı olmaktadır:

Hametan: Hametan ciltte oluşan yanıkları geçirme özelliğine sahip etkili bir kremdir.

Fito Krem: Fito krem ciltte yanık olan bölgeye uygulandığında  çok çabuk etki gösteren faydalı bir kremdir.

Bepanthen

Not: Ağda sonucu oluşan yanık üzerine direk olarak elle temas edilmemelidir. Bunun yerine steril bir gazlı bez veyahut bandaj ile bölge kapatılmalıdır.

Ağda Yanığına Bitkisel Çözümler

  • 1.Yöntem

Bir kase içine 2 tatlı kaşığı bebek pudrası, biraz limon ve 2 tatlı kaşığı balı koyun ve iyice karıştırın. Bu karışımı ağda yanığı olan bölgeye hafif hareketlerle masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Sonrasında bölgeyi su ile yıkayın. Bu uygulamayı haftada 2 kere tekrarlayın.

  • 2.Yöntem

Bir kase içine 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı su ve 1 çay kaşığı elma sirkesi koyup karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı ciltteki yanık olan bölgeye sürün. 20 dakika bekledikten sonra bölgeyi su ile temizleyin. Ardından bebek pudrası sürün.

Uyarı: Bu uygulama sonrasında güneşe çıkılmamalıdır, yoksa hiç bir etkisi olmayacaktır.

Ağda Yanığı Nasıl Önlenir?

Ciltte kullanılacak ağdalar bilinen markalardan alınmalıdır. Ucuz ve bilinmedik markaların çıkardığı ağdalardan uzak durulmalıdır.

Ağda öncesi bölgeye uyuşturucu kremler sürmeyin. Çünkü ağda yapılacak bölgenin çok fazla uyuşuk olması ağdanın sıcaklığının ve oluşabilecek yanığın fark edilmemesine sebep olmaktadır.

Ağda kullanımdan önce ısıtıldıktan sonra mutlaka üflenerek uygulanmalıdır. Çok sıcaksa cilde temas ettirilmekten kaçınılmalıdır.

Ağda cilde çok ince tabaka şeklinde sürülmeli ve kısa sürede ağda bezi ile çekilmelidir. Ağda ciltte çok fazla bekletilmemelidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.