Aslan Pençesi Civan Perçemi İle Hamile Kalma Kürü

Civan Perçemi Hamilelik İçin Nasıl Kullanılır Doktorlardan Tarifler

0 163

Civan Perçemi Hamilelik İçin Nasıl Kullanılır?

Hamile kalmaya yardımcı olan, rahmi temizleyen bazı bitkiler vardır. Bu bitkilerden en bilineni civanperçemidir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için önemli bir tavsiyesi vardır. “Civan perçemi, çoban çantası ve aslan pençesi bitkileri ile hazırlanacak çaylar hamile kalma sürecini olumlu etkileyecektir.” diyen Ahmet Maranki’ye göre bu bitkiler hamile kalmayı kolaylaştırmaktadır.

Dr. Feridun Kunak’dan Hamile Kalmak İçin Civan Perçemi Kürü

Çocuk sahibi olmak isteyen anne adayları için bazı önerilerde bulunan Dr. Feridun Kunak, “Herkesin ovulasyon dönemi farklıdır. ancak yumurtlama çoğu zaman 28-30 gün arayla gerçekleşir. Eğer anne adayında rahim iltihaplanması mevcutsa, ne yazık ki bebeğini kaybetme tehlikesi vardır.” dedi. Bundan dolayı rahim kaslarının güçlendirilmesine dikkat çeken Kunak, bunun için uygulanabilecek bir kür paylaştı. Oğul otu, civan perçemi ve biberiye ile hazırlanan bu karışımın yumurtalıkları çalıştırdığını ve adeti düzene soktuğunu belirten Dr. Feridun Kunak, “Tüm bitkileri aynı kapta 2 dakika kaynatın ve 2 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzerek gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.” dedi.

Malzemeler

  • 1 tutam biberiye
  • 1 tutam oğul otu
  • 1 tutam civanperçemi
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı

1 tutam oğul otu, 1 tutam biberiye ve 1 tutam civanperçemini bir kaba alın. Üstüne iki su bardağı su ekleyin. 2-3 dk kaynatıp üzerini kapatın. Birkaç dakika demlenmeye bırakın. Demlenince suyunu süzerek güvenle içebilirsiniz. Günlük iki su bardağı kadar tüketilebilir. Muntazaman tüketilmeye devam edilirse, mutlaka yararı olacaktır.

Prof Dr Ahmet Maranki’den Hamile Kalmak İçin Civanperçemi Kürü Tarifi

Hamile kalmak istiyorsanız Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin paylaştığı kürü denemeniz önerilir. Çoban çantası, civan perçemi ve aslan pençesi bitkilerinin hamile kalmaya yardımcı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Maranki, “Gebelikte bu bitkilerin çayını tüketmek son derece yararlıdır.” açıklamasında bulunmuştur.

İşte, hamile kalmaya yardımcı olan kür için gerekli malzemeler:

  • 5 gram çoban çantası, 5 gram civan perçemi, 5 gram aslan pençesi

Yapılışı: Tüm bitkileri yarım litre kaynar suya atın. 1-2 dk kaynatıp 20 dakika demlenmeye bırakın. Her sabah ve akşam birer su bardağı tüketin.

Dr. Buğra Buyrukçu’dan Kadın Kısırlığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemi Civanperçemi Kullanımı

İnfertilite, yapısal veya hormonal bozukluklardan kaynaklanabileceği gibi, çikolata kistlerine veya tüplerde tıkanıklığa da bağlı olabilir. Yumurtalıklarda çok fazla kist oluşmasıyla meydana gelen polikistik over, çeşitli sistemik rahatsızlıklar, yumurta rezervinin yetersizliği gibi faktörler kısırlığa yol açabilir. Yaşı ilerlemiş kadınlarda kısırlık görülebilmektedir. Ayrıca süregelen bir hastalığı veya bağışıklık sistemini ilgilendiren bir rahatsızlığı olan kişilerde de kısırlık meydana gelebilmektedir. Civan perçemi, kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Adet düzeninin sağlanmasında rol oynayan bu bitki, regl kanamasının çok ağrılı olduğu durumlarda da yarar sağlar. Fakat kullanırken hamile kalırsanız bırakmanız gerekir. Yahut düzenli adet görmek için kullanıyorsanız, adet düzeni normale döndüğünde kullanımı sonlandırmalısınız.

Hamilelikte Civanperçemi Kullanımı İle İlgili Doktorların Verdiği Bilgiler

Prof. Dr. Canfeza Sezgin, hem gebelik planlaması yapan anne adaylarını hem de hamileleri yakından ilgilendiren bir konuya temas ederek, bazı bitkilerin gebelikte kesinlikle tüketilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Canfeza Sezgin şu bilgileri paylaştı; Adet söktürücü bitkiler, rahmi uyarır ve adetin başlamasını tetikler. Gebelikte bu bitkilerden uzak durulmalıdır.

Cezayir menekşesi, akdiken, civanperçemi, passiflora (çarkıfelek),  mazı, kekik, ökseotu, meyankökü, ravent (ışgın), pelin otu, yarpuz ve sinameki gibi bitkiler, hamileler için uygun değildir. Gebelikte biberiye, adaçayı, civanperçemi, ardıç, mazı, kekik, lavanta, rezene ve mercanköşk gibi bitkilerden elde edilen yağların sürekli kullanılması da olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.