Ayak yanması çok sayıda insanı etkileyen yaygın bir sorundur, bu nedenle ayak yanmasına ne iyi gelir ve ayak yanması bitkisel tedavisi tarifleri vereceğiz. Ayaklarda yanma ve aynı zamanda ağrıya neden olabilir ayrıca hareketlerinizi sınırlayabilir. Ayak yanması nedenleri ayak kaslarındaki ve dokulardaki iltihaplanmadır ve bu, ayağınıza uygun olmayan ayakkabılar, uzun saatler boyunca ayakta durma, yaralanma gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunun ortak belirtileri ayaklarda yanma hissi, iltihaplanma, ağrı, ayak kaslarında sertlik, hareket zorluğu olabilir.
Ayak yanması tedavi edilmeli, aksi takdirde sorun tekrar oluşursa doku hasarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayak yanmasına ne iyi gelir, ayak yanması bitkisel tedavisi evde kolay uygulanabilecek yöntemler.
Ayak yanmasına ne iyi gelir ayak yanması bitkisel tedavisi yöntemleri
Elma Sirkesi
Elma sirkesi anti-inflamatuar özelliklerden zengindir ve bu nedenle ayak dokularındaki iltihaplanmayı hafifletmek için kullanılır. Sadece bu değil, elma sirkesinin asidik doğası da sertlik belirtilerini önler ve sorunu tamamen iyileştirebilir. Elma sirkesini rahatlatmak için düzenli olarak tüketebilirsiniz.
Epsom Tuzu
Epsom tuzu ayak yanması hissinden kurtulmada çok faydalıdır. Epsom tuzunun zengin anti-inflamatuar doğası, ayak kaslarındaki ve dokulardaki sertliği yumuşatmaya ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Rahatlatmak için Epsom tuzunu ılık suda karıştırıp ayaklarınızı 20 dakika boyunca çözeltiye batırmanız gerekir. Günde iki üç kez tekrarlayabilirsiniz. Netice alabilmek için düzenli kullanım önerilir.
Hardal Yağı
Hardal yağı, kaslardaki kan akışını geliştirir ve hardal yağının sağladığı sıcaklık, yanma hissi probleminden kurtulmada çok faydalıdır. Hardal yağı ile ayaklarınıza masaj yaparak kullanmanız önerilir.
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı ayak yanması sorununu etkili bir şekilde rahatlatabilir. Gerekli anti-inflamatuar özelliklerden zengindir ve böylece ayak kaslarındaki ve dokulardaki iltihaplanmayı etkili bir şekilde azaltır. Ayak yanması tedavisi için ayaklarınıza düzenli olarak Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın.
Zerdeçal
Zerdeçal, iltihaplanma ve yanma hissini çok etkili bir şekilde azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca kas yaralanmalarının iyileşmesine de yardımcı olur. Zerdeçal tozu ile bir macun hazırlayabilirsiniz. Macunu ayaklarınıza uygulamanız ve bir bandaj kullanarak sarmanız gerekir. Alternatif olarak, diyetinize zerdeçallı süt eklemenizi öneririz, çünkü aynı zamanda iltihaplanmadan kurtulmaya yardımcı olur ve iyileşme hızını iki katına çıkarır.
Çay
Çay, ayaklarda yanma hissinden kurtulmanın çok kolay ve etkili bir yoludur. Çay, doğada anti inflamatuar olan tanik asit içerir ve böylece ayak dokularındaki iltihap ve ağrıyı azaltabilir. Ayaklarınızda rahatlama elde etmek için demlenmiş ve soğumuş çaya bir süre batırın.
Su
Vücutta su kaybı oluştuğunda, vücut dokularında iltihaplanma sorununa da neden olur. Bu nedenle, her gün bol miktarda su tüketerek dehidrasyonu önlemeniz önerilir.
Zencefil
Zencefil, iltihaplanmayı tedavi ederek yanma hissi probleminden kurtulmak için mükemmel bir çözümdür. Rahatlatmak için zencefil tüketimini arttırmanız önerilir.
Sarımsak
Sarımsak ayrıca anti-inflamatuar özelliklerden zengindir ve ayaklardaki yanma hissini tedavi etmek için kullanılabilir. Rahatlatmak için sarımsağı düzenli olarak tüketebilirsiniz. Sadece bu değil, aynı zamanda yanma hissinden kurtulmak için ayaklarınıza sarımsak yağı ile masaj yapmanız önerilir.
Balık Yağı
Balık yağı, aynı zamanda anti-inflamatuar ajanlar olarak hareket eden ve vücut dokularını beslemek için çok etkili olan ve ayaklarda iltihaplanma ve yanma hissini önleyen yararlı omega 3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu nedenle, rahatlatmak beslenmenize balık yağı eklemeniz önerilir.
Tuzlu Su
Sofra tuzu, iltihaplanma ve yanma hissi problemini tedavi etmek için etkili evde uygulanabilecek bir tedavi yöntemidir. Ilık suyla dolu bir kova alıp içine bir miktar sofra tuzu ekleyebilirsiniz. Rahatlama elde etmek için ayaklarınızı tuz çözeltisine batırın. Etkili sonuç elde etmek için düzenli olarak tekrarlayın.