Çilek Reçeli Kalorisi Nedir, Diyet Çilek Reçeli Yapmak İçin 2 Tarif

1 Yemek Kaşığı, 1 Tatlı Kaşığı, 1 Çay Kaşığı 100 Gram Çilek Reçeli Kaç Kaloridir

0 12

1 Yemek Kaşığı, 1 Tatlı Kaşığı, 1 Çay Kaşığı 100 Gram Çilek Reçeli Kaç Kaloridir

Kahvaltı sofralarının en güzel lezzetlerinden biri olan çilek reçelini tüketmek, çileği tek başına tüketmek kadar yararlıdır. Hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde yaygın olarak tercih edilen çilek reçeli bilhassa Türk kültüründe kahvaltıların vazgeçilmezidir. Çilek reçelini peynirle birlikte yemek veya ekmeğin arasına sürmek son derece lezzetlidir. Hele tereyağının çilek reçeliyle sergilediği mükemmel lezzet uyumuna herkes bayılır. Çilekler şekerle kaynatılır ve ortaya bu nefis tat çıkar. Hatırlayınca bile ağzımızı sulandıran çilek reçelinin dayanılmaz lezzetine karşı koymak mümkün değildir.

Çilek Reçeli Kaç Kaloridir?

  • 1 çay kaşığı çilek reçeli 3 gramdır ve 8 kaloridir.
  • 1 tatlı kaşığı çilek reçeli 5 gramdır ve 14 kaloridir.
  • 1 yemek kaşığı çilek reçeli 10 gramdır ve 28 kaloridir.

Marketlerde satılan çilek reçeli 100 gramında ortalama 280 kalori iken, şekersiz çilek reçeli %35 daha düşük kalorilidir. Yani şekersiz 100 gram çilek reçeli ortalama 180 kalori içermektedir.

Diyetisyen Cansu Dölek’den Şekersiz Diyet Çilek Reçeli

Malzemeler

  • 15 adet çilek
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 su bardağı su
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı bal

Çilekleri doğrayalım. Kıvam alıncaya dek bir su bardağı suda kaynatalım. Kıvam aldığı zaman bir yemek kaşığı chia tohumu ilave ederek bekletelim. Bu arada tadını kontrol edelim. Yeterince tatlı olmadıysa çileklerin altını söndürdükten sonra bir tatlı kaşığı bal ekleyebiliriz. Puding kıvamına gelince kavanoza aktarıp buzdolabına yerleştirelim.

Sağlıklı Besleyici Şekersiz Diyet Çilek Reçeli Tarifi

Malzemeler

  • 800 gr taze çilek
  • 4 çay bardağı elma suyu ya da 3 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı pekmez ya da 1 çay bardağı keçiboynuzu özü

Yapılışı

Çileklerin sığabileceği büyüklükte bir tencereye Limon suyunu (yahut elma suyunu) ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp kıvam almasını bekleyelim.

Çileklerin saplarını ayıklayıp bol su ile durulayarak temizleyelim. Kurumasını bekleyelim. Fazla suyu gidince orta boy çilekleri bir bıçak ile iki parçaya bölelim. Büyük boy çilekleri de dört parçaya ayıralım. Tüm çilekleri geniş bir kaba alıp keçiboynuzu özüyle veya pekmezle karıştıralım. Fakat çileklerin ezilmemesine dikkat edelim.

Limon veya elma suyu kaynamaya başlayınca yavaş yavaş katılaşacaktır. Birkaç dakika daha kaynatıp hazırladığımız karışımı çileklerin üzerine ilave edip yavaşça karıştıralım.

Kıvama gelince ocaktan indirip soğumaya bırakalım.

Oda sıcaklığına ulaşınca kavanoza aktarılım. Fakat içerisinde hava kabarcıkları kalmasın. Kavanoza doldurduktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.

Çilek Reçelinin Faydaları

Çilek reçeli herkesin en sevdiği tatlı gıdalardandır. Çilek reçelinin faydaları da lezzeti gibi çoktur. Peki çilek reçeli neye iyi gelir?

Vücut kırgınlığı, güçsüzlük ve benzeri sorunların giderilmesinde etkilidir. Kötü kolesterolü düşürür. Damar tıkanıklığına engel olur. Çilek bol miktarda antioksidan içeren bir meyvedir. Çilek reçeli de bu özelliğe sahiptir. Vücuda zindelik verir. Kanserden korunmaya destek olur. Sindirim faaliyetlerini düzenler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.