Diş Eti Çekilmesi Bitkisel Tedavi Maranki Tuzlu Su Diş Eti Çekilmesine İyi Gelirmi

Diş Eti Çekilmesi Gargara Diş Macunu İsimleri Diş Eti Çekilmesi İbrahim Saraçoğlu

0 294

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin diş yüzeyinden geri çekilerek dişlerin kök yüzeylerinin açığa çıktığı bir durumdur.  Diş eti çekilmesi en ağır diş eti hastalıklarındandır.

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri

  • Fırçalama veya diş ipi kullanımından sonra diş etlerinde kanama görülmesi
  • Diş etlerinde kızarıklık, şişlik
  • Ağız kokusu
  • Diş etlerinde ağrı
  • Diş etlerinde gözle görülür derecede geriye çekilme, küçülme
  • Dişlerin gevşemesi, sallanmaya başlaması

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

  1. Diş eti hastalıkları. Diş eti çekilmesinin en yaygın nedeni tartar gibi diş eti hastalıklarıdır.
  2. Sert diş fırçaları kullanmak. Yahut dişleri çok sert fırçalamak. Diş etinde çekilmeyi önlemek için dişler orta sert bir fırça ile dairesel hareketlerle fırçalanmalı ve asla çok sert fırçalanmamalıdır.
  3. Dişleri düzenli olarak fırçalamamak, diş ipi vb. ürünler kullanmamak
  4. Genetik. Anne babanızda yahut üst kuşaklarda diş eti çekilmesi varsa bu durum sizde de görülebilir.
  5. Çok hızlı ortodontik tedaviler görme
  6. Diş gıcırdatma hastalığı
  7. Diş fırçalama sayısının günde 3 kereden fazla olması

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Diş eti çekilmesinin tedavisi diş etlerinin durumuna göre değişir, şayet ileri boyutta bir çekilme meydana geldiyse cerrahi operasyon gerekebilir. Diş eti çekilmesi için Diş hekimine gitmelisiniz doktor dişlerinizi muayene edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır.  Diş eti çekilmesi tedavisi ortalama 1 hafta kadar sürer. Diş eti çekilmesini tedavi etmek için aşağıdaki doğal yöntemleri de uygulayabilirsiniz.

Diş Eti Çekilmesi İçin Gargara Ve Diş Macunu İsimleri

  1. Listerine zero
  2. Colgate Plax Nane Ferahlığı Alkolsüz Gargara
  3. Colgate Total Pro Diş Eti Sağlığı Alkolsüz Gargara
  4. Sensitive pro relief diş macunu
  5. Paradontax diş macunu
  6. Paradondax ekinezyalı diş macunu

Prof Ahmet Maranki Diş Eti Çekilmesi Kürü

1 su bardağı suyu cezveye koyun, içine 1-2 tatlı kaşığı papatya atıp kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Biraz ılıdıktan sonra kürle beraber dişlerinizi fırçalayın. Bu işlemi diş eti çekilmesi bitene kadar tekrarlayın.

Prof İbrahim Saraçoğlu Diş Eti Çekilmesi Kürü

Tepeleme bir tatlı kaşığı kekik 1 bardak suda 5 dakika demlenir ( yavaş yavaş kaynatılır). Ilındıktan sonra süzülür. Günde 2 defa sabah akşam birer yudum alınarak bir kaç kez fırçalanır.

Diş Eti Çekilmesi İçin Doğal Gargara Tarifleri

Tuzlu Su İle Gargara Yapın

Bir çay bardağı ılık suya 1 çay kaşığı sofra tuzu katıp karıştırın. Sabah akşam bu su ile 3-4 dk gargara yapıp tükürün.

Karbonat İle Gargara

Karbonat ile yapılan gargara yapmak, ağzınızı mikroplardan ve bakterilerden uzak tutmanın ve sonuç olarak diş eti hastalıklarını önlemenin en etkili yollarından biridir. Karbonat diş eti çekilmesi için de doğal çözümdür. Karbonat dişlerin ve diş etlerinin mekanik temizleyici olarak kullanılabilir. Karbonat ağızdaki asit üretimini nötralize eder ve ayrıca enfeksiyonları önlemek için antiseptik vazifesi görür.

Bir bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat, 4 damla nane yağı ve 4 damla çay ağacı yağı ekleyin.Malzemeleri iyice karıştırın. Bu çözeltiyi birkaç hafta boyunca günde iki kez gargara olarak kullanın.

Zerdeçal

Zerdeçal da diş eti çekilmesine doğal çözüm yöntemlerindendir.

Zerdeçalda bulunan kurkumin ismindeki madde, antioksidan ve antienflamatuar özellikleri ile diş etlerindeki ağrı, şişme ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.Zerdeçal ayrıca, çeşitli oral sorunlara neden olan bakteri aktivitesinin yayılmasını önler.

Bir tatlı kaşığı zerdeçal tozu bir bardak suya koyup cezvede kaynatın. Soğumaya bırakın ve günde bir kez bu karışım ile gargara yapın.

Hidrojen Peroksit

Hidrojen peroksit, diğer diş eti hastalıklarının yanı sıra, diş etlerinin çekilmesi için de şaşırtıcı bir doğal ilaçtır. Hidrojen peroksiti eczaneden satın alabilirsiniz. Hidrojen peroksit mikropları öldüren ve diş eti hastalıklarıyla savaşan güçlü bir antibakteriyel madde olarak çalışır. Ayrıca düzenli kullanıldığında dişlerinizi beyazlaştırır.

Eşit miktarda su ile % 3 hidrojen peroksiti karıştırın. Ağzınızı bu solüsyonla çalkalayın ve sonra tükürün. Haftada birkaç kez kullanın.

Alternatif olarak, bir macun yapmak için% 3 hidrojen peroksiti azar azar 1 tatlı kaşığı karbonat ile karıştırılır. Diş etlerine masaj yapmak için bu macunu kullan. Tükürün ve ağzını su ile çalkalayın. Haftada birkaç kez bu yöntemi kullanın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.