Döllenmesi Sonrası Akıntı Olur mu Diğer Belirtiler Nelerdir?

Yumurta Döllendikten Sonra Akıntı Nasıl Ne Renk Olur?

0 39

Yumurta Döllendikten Sonra Akıntı Nasıl Ne Renk Olur?

Döllenme, hamileliğin ilk aşamasıdır. Cinsel ilişkinin ardından kadının yumurtası ile erkeğin spermi birleşir; buna döllenme adı verilir. Bu olay tüplerde meydana gelir ve yaklaşık 24 saat içinde gerçekleşir. Döllenen yumurta embriyo diye isimlendirilir. Bebeğin cinsiyeti döllenme sırasında belirlenir. Eğer sperm hücresinde X kromozomu varsa çiftin çocuğu kız olur. Y kromozomu taşıyan sperm, yumurtayı döllediği zaman ise kadın erkek bebeğe hamile kalır.

Döllenme Sonrası Akıntı Nasıl Olur?

Döllenme olduktan sonra hamilelik hormonunda artış yaşanır. Buna bağlı olarak vajinal (servikal) akıntı görülür. Normalden daha koyu veya daha beyaz akıntı gelebilir.

Dr. Vural Dağlı bu konuda şu bilgileri vermektedir;

Döllenmenin gerçekleşmesiyle beraber süt kıvamında, beyaz renkli vajinal akıntıyla da karşılaşılabilir. Döllenmenin ardından vajina duvarı kalınlaşır ve oradaki hücreler büyür. Buna bağlı olarak salgı miktarı artar. Bahsettiğimiz akıntının nedeni budur. Hamilelik süresince devam eden bu akıntının bir zararı yoktur, tedavi olmak gerekmez. Ancak akıntı kötü kokuluysa, kaşıntı ve yanma oluyorsa bunları doktorunuzla paylaşmanız gerekir. Bakteriyel enfeksiyon veya mantar enfeksiyonu olabilir.”

Yumurta Döllenmesi Sonucu Yaşanan Belirtiler Nelerdir?

Döllenme meydana geldikten birkaç gün sonra döllenen yumurta rahim duvarına tutunur. Bu; kramp tarzı ağrılara ve leke şeklinde kanamalara yol açabilir.

Kanda Gebelik Testi

Döllenmenin olup olmadığı adetin gecikmesiyle belirlenebilir. Diyelim ki; normalde hep düzenli adet gören bir kadının adeti ilişkiden sonra 5 gün gecikti. Kanda gebelik testi yapılır ve döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği açıklığa kavuşturulur. Bu test kesin tanı koymak için kullanılan güvenilir bir testtir. Beklenen adet tarihinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen kadın hâlâ adet olmadıysa evde yapılan hamilelik testleri de (idrar testi gibi) kadının gebe olup olmadığı hakkında net bilgi verir.

Göğüslerde Değişiklikler

Döllenmenin hemen ardından hormonlarda artış başlar. Bunun sonuçlarından biri de göğüslerde şişkinlik ve hassasiyettir. Hafif ağrı da olabilir.

Vücut Sıcaklığının Artışı

Yumurta rahimde döllendikten sonra ısıya ihtiyaç duyar. Bu, onun rahme yerleşebilmesi için gereklidir. Bunun için anne adayının vücut sıcaklığı her geçen gün yükselir.

Halsizlik

Döllenme gerçekleştikten 7 gün sonra anne adayı artık kendini çok yorgun ve bitkin hissetmeye başlayabilir. Döllenme sonrası progesteron hormonunda artış olur. Hamilelik belirtileri arasında olan aşırı yorgunluk bundan kaynaklanır.

Alt Karında Ağrı

Gebeliğin başlangıcında yani yumurtlama daha yeni gerçekleştiği sırada kadınların çoğu alt karın bölgesine kramp ve ağrı girdiğinden yakınır.

Bulantı, Halsizlik ve Yorgunluk

Yumurta döllenerek rahme yerleşince sürekli uyku hâli, halsizlik ve güçsüzlük gibi geçici şikayetler ortaya çıkar. Buna ilaveten mide bulantısı da hamileliğin ilk haftalarında sıklıkla yaşanan bir durumdur.

Döllenme Kaç Gün Sonra Belli Olur?

Cinsel birliktelik olduktan 36 saat sonra döllenme başlar. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin yumurtlama döneminde ilişkiye girmesi gerekir. Zira döllenme için en uygun zaman dilimi ovulasyon günleridir. Cinsel ilişki yumurtlama sürecinde gerçekleştiyse döllenme 36 saat sonra başlar. Fakat yumurta ve sperm hücrelerinde bir sorun varsa döllenme gerçekleşmeyebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.