Göz Çevresi Kolesterol Kristalleri Bitkisel Çözüm Yöntemleri

Ksantelazma Nedir Nasıl Geçer Tedavisi Kremi Bitkisel Tedavisi

0 2.237

Ksantelazma Nedir Nasıl Geçer Tedavisi

Ksantelazma göz kapaklarının iç kısmında meydana gelen sarı renkteki yağ bezelerine denir. Ksantelazma genellikle kanlarında kolesterol veya diğer yağların yüksek olduğu kişilerde görülmektedir.

Ksantelazmaların asıl sebebi eğer vücuttaki kötü kolesterol yüksekliği ise kötü kolesterol yüksekliğinin genetik faktörler, diyabet, karaciğer hastalığı gibi farklı birçok nedeni olabilmektedir. Kolesterol yüksekliği olanlarda, siroz veya şeker hastalarında Ksantelazma görülme ihtimali daha yüksektir. Ksantelazma yaygın olarak 40 ila 60 yaş arası kişilerde görülür ve bu bezeler herhangi acı veya kaşıntıya sebep olmaz.

Ksantelazma İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ksantelazma için cildiye doktoruna gidilmektedir.

Ksantelazma Nasıl Geçer?

Ksantelazma tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden iyileşen bir durum değildir. Ayrıca eğer tedavi edilmezse aynı şekilde kalacak ya da zaman içinde daha da büyüyecektir.

Ksantelazma çoğu zaman zararsız olsa da kişiler bunlardan kurtulmak ister. Ksantelazma tedavisinde kullanılan çeşitli yöntemler vardır,  Bunlar:

Kriyoterapi: Ksantolazmayı sıvı azot veya başka bir kimyasal maddeyle dondurulmaktadır.

Lazer cerrahisi: Fraksiyonel CO2 olarak bilinen bir tip lazer tekniği kullanılır.

Geleneksel cerrahi: Doktor ksantolazmayı bir bıçak ile temizler.

Radyofrekans ilerlemiş elektroliz (RAF): 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre bu tekniği ksantolazmayı ortadan kaldırmada etkili olduğunu göstermiştir.

Kimyasal soyma: Trikloroasetik asit (TCA) yani kimyasal soyma tedavisi alan katılımcıların %90’ından fazlasının tatmin edici sonuçlar aldığını göstermiştir.

İlaçlar: İngiliz Oftalmoloji Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma, kolesterol yüksekliği tedavisinde kullanılan statin ilacı simvastatinin (Zocor) ksantolazmayı da tedavi edebileceğini öne sürmektedir.

Ksantelazma İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Sarımsak

Ksantelazma tedavisi için en iyi ve en bilinen doğal yöntem sarımsaktır. Sarımsak; içeriğinde bulunan enzimler sayesinde küçük yağ bezelerinin temizlenmesine yardımcı olur. Sarımsak ayrıca vücuttaki yüksek kolesterol seviyesini düşürmek için de çok etkilidir.

  • Bir tane sarımsağın kabuğunu soyun veya birkaç tana diş sarımsağı ezip macun kıvamına getirin. Bunu ksantelazma olan bölgeye sürün ve gazlı bez ile sarın. Bu sayede sarımsak gözleri etkilemez. Bu şekilde 10 ila 15 dakika bekleyin ve sonra da ılık su ile durulayın. Bu yöntemi birkaç gün boyunca günlük olarak tekrarlayın.
  • Diğer bir yöntemde ise sarımsak tabletlerini ezip toz haline getirin. Sonrasında içine biraz su ekleyin ve macun kıvamına gelen karışımı yağ bezeleri üzerine sürüp 1 saat bekletin. Ardından durulayın. Bu yöntemi etkili sonuçlar alana dek günlük olarak tekrarlayın.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi vücuttaki kötü kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Aynı zamanda karaciğerdeki toksinlerin atılmasını ve vücuttaki kolesterol ve yağların erimesini sağlar.Dahası içeriğinde bulunan asidik özellikler sayesinde ksantelazmanın temizlenmesine yardımcı olur.

  • Elinize aldığınız bir miktar pamuğu elma sirkesine batırın ve ksantelazmanın üzerine sürün. Ardından yapıştırıcı bant veya bandaj kullanarak pamuğu bölgede sabitleyip 2 saat bekletin. Bu süre sonrasında bölgeyi ılık su ile temizleyin. Bu yöntemi günde 2 kez tekrarlayın.
  • Aynı zamanda 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve biraz balı 1 bardak su içine koyup günde iki kez tüketebilirsiniz.

UYARI: Hassas cilde sahip olanlar elma sirkesini kullanmadan önce mutlaka sulandırmalıdır.

Hintyağı

Ksantelazma tedavisi için etkili bir diğer yöntem ise hintyağıdır. Hintyağında bulunan rikinoleik asitler cillteki ksantelazma yağ bezelerini küçültmeye yardımcı olur.

Bu yöntem özellikle küçük yağ bezeleri için çok etkili sonuçlar göstermektedir.

  • Biraz pamuğu hintyağına batırın.
  • Gözleriniz kapalı şekilde etkilenen bölgeye bu yağı uygulayın.
  • Birkaç dakika masaj yapın ve eğer mümkünse üzerine pamuklu bandaj sarın.
  • Bütün gece bekletin ve ertesi sabah su ile bölgeyi arındırın.
  • Etkili sonuçlar görene kadar uygulamaya devam edin.

Muz Kabukları

Göz çevresinde biriken kolesterol yağ bezelerinin yok edilmesi için en güvenilir ve doğal yöntemlerden biri de muz kabuklarıdır. Muz kabuğu güçlü antioksidan özelliklere sahiptir ve enzimler sayesinde kolesterol kolayca çözünüp erimektedir.

  • Küçük bir muzun kabuğunu soyun.
  • Sonrasında kabuğun iç kısmı cilde değecek şekilde ksantelazmanın üzerine yerleştirin.
  • Sonrasında bir bandaj ile muzu sarıp bir gece bekletin.
  • Ertesi sabah bölgeyi arındırın ve su ile yıkayın.
  • Bu yöntemi yağ bezeleri yok olana dek her akşam tekrarlayın.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.