Hamilelikte Et Yemeyenler Ne Yemelidir Et Yiyemiyorum

Hamilelikte Etten Tiksinti Kız mı Erkek mi Cinsiyet Belirtisidir?

0 2.115

Hamilelikte Etten Tiksinti Kız mı Erkek mi Cinsiyet Belirtisidir?

Hamilelikte et tüketimi hem anne hem de bebek sağlığı açısından çok mühimdir. Et, bebeğin gelişimi için ihtiyaç duyduğu önemli bir protein, demir, kalsiyum ve B12 kaynağıdır. Hamilelikte etten tiksinme çok sık karşılaşılan bir durumdur. Halk arasında hamilelikte et yemekten soğumanın bebeğin cinsiyeti ile alakalı olduğuna inanılır.

Hamilelikte Etten Tiksinmek Bebeğin Kız Olduğunu mu Erkek Olduğunu mu Gösterir?

Halk arasında gebelikte etten tiksinmenin, et kokusu bile duymak istememenin bebeğin kız bebek olduğuna işaret ettiğine inanılır. Genel kanı budur. Ancak nadiren de olsa etten tiksinip de erkek bebek bekleyenler veya gebelikte et yemeğe doyamayıp da kız bebek bekleyenler olmuştur.

Hamilelikte Et Yiyemeyenler Ne Yemelidir?

Hamilelikte demir alımının yeterli olması çok önemlidir. Zira demir, hem anne adayının hem bebeğin sağlığı için gerekli olan temel minerallerden biridir. Demirin kandaki oranı yüksektir ve hemoglobin üretiminden sorumludur. Demirin faydaları oldukça fazladır. Bunlardan biri, kırmızı kan hücrelerine oksijen taşımasıdır. Öte yandan bağışıklık sistemini geliştirir, sağlıklı büyümeyi destekler. Yoğun miktarda demir içeren gıdalar arasında et ve et ürünleri, yumurta, karaciğer, balık, baklagiller, tam tahıllar ve yeşil yapraklı sebzeler vardır. Ancak et yiyemeyen kişiler gereksinim duyduğu proteini et yerine kuru üzüm, yeşil sebzeler, fındık, pekmez, yumurta, fıstık ve kuru baklagil gibi yiyeceklerden alabilir.

Demire ilaveten, hamilelikte protein ihtiyacı da artar. Bu dönemde her gün 71 gram protein almak gerekir. Proteinler et ve et ürünlerinde fazla olmasına rağmen tabii ki başka gıdalarda da bulunur. Her besin grubundan yeteri kadar tüketilerek protein ihtiyacı dengeli bir şekilde karşılanabilir. Et yemeyen vejetaryenler ya da önceden et yediği halde gebelik döneminde etten midesi bulananlar demir eksikliği yaşamamak için her gün süt ve süt ürünlerinden bir miktar tüketmeye özen göstermeli, düzenli olarak bakliyat ve yumurta tüketmelidir. Ayrıca tam tahıllı ürünler de protein bakımından zengindir. Yeşil mercimek ve barbunya, önemli protein ve demir kaynaklarıdır. Et yemeyenler bu besinleri tüketerek vücudunun demir ihtiyacını giderebilir. Yumurta da et gibi bolca demir içerir.

Et iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Gebelikte kalsiyum eksikliği anne adayının vücudunda krampların oluşumuna, bebekte gelişim geriliğine ve emzirme döneminde annenin kendini sürekli çok yorgun ve bitkin hissetmesine yol açabilir. Hamilelikte et yemeyenler kalsiyum alımı için sofralarında kırmızı ve yeşil mercimeğe yer vermeyi unutmamalıdır. Ayrıca süt ve süt ürünlerini de ihmal etmemelidir. Vejetaryenler bu besinleri tüketerek kalsiyum eksikliğinin önüne geçebilirler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.