Saraçoğlu Bıttım Sabunu Kullananların Yorumları Nasıldır
Bıttım, yabani fıstık demektir. Menengiç yağından elde edilen bu sabun tamamen doğaldır. Bıttım sabununun cilde faydaları da saça faydaları da çoktur. Bıttım sabunu sürmeden evvel cildi veya saçları ıslatmak gerekir. Sonra sürülür ve iyice köpürtülür. Cilde ya da saç diplerine masaj eşliğinde uygulanır ve suyla durulanır.
İbrahim Saraçoğlu Bıttım Sabunu Kullananların Yorumları
Prof. Dr. Saraçoğlu’nun sitesinde satılan sabunu satın aldım.
Bu sabun saçlarımı inanılmaz sertleştirdi. 1 ay boyunca keçe gibi saçlarla dolaştım. Fakat buna rağmen kullanmaya son vermedim. Saçımı taramak bir işkence gibiydi. Yine de pes etmedim. Sonunda karşılığını aldım. Saç derimdeki yaraları iyileştirdi. Üstelik saçlarım artık eskisi kadar çok dökülmüyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sitesinde bıttım sabunu satılıyor. Ben de oradan almıştım. Hem çok hoş kokuyor, hem de vücudumda kullanmamın epey faydasını gördüm.
Pek çok yerden bıttım sabunu almış biri olarak, hiçbirinin etki etmediğini söyleyebilirim. Tabii Prof. Dr. Saraçoğlu’nun internet sitesinde satışa sunulan bıttım sabunu hariç! Kısa bir süre önce sipariş verdim, bugün geldi. Cildi yumuşacık ve tertemiz yapıyor.
Saç dökülmem vardı. Şampuan olarak birçok ürün denedim ancak işe yaramadı. İbrahim Saraçoğlu’nun sitesinde bıttım sabununu gördüm. Onu alıp kullanmaya başladığımdan beri saç dökülmem yavaş yavaş azalmaaya başladı. Öneriyorum.
Bu sabunu Prof. Dr. Saraçoğlu’nun web sitesinden temin ettim. Gayet memnun kaldım. Saçımı boyatmamıştım, doğallığını bozmak istemiyordum. Bu ürün tam bana göreymiş! Saçıma hiç zarar vermedi. Bilakis gürleştirdi, hacim kazandırdı. Hem dökülmenin de azalmasını sağlıyor.
İbrahim Saraçoğlu‘nun sitesine bakarken bu sabunu gördüm. Deneme amaçlı satın aldım. Önceden değişik değişik şampuanlar kullanmıştım ama hiç yararı olmamıştı. Bu sabun sayesinde kepek problemim neredeyse yok oldu.
İbrahim Saraçoğlu Bıttım Sabunun Faydaları Nelerdir?
- Bıttım sabunu bıttım yağından üretilir. Bu yağ, çitlembik (menengiç) adıyla da bilinir. Saç derisinde oluşan bakterileri öldürür.
- Kepeğe ve saç dökülmesine iyi gelir.
- Saçları canlandırır ve parlatır. Saçı besler ve yumuşatır.
- İnce telli saçlara hacim kazandırır, saç kırıklarını tedavi eder. Saçların dayanıklılığını artırır.
- Varisli bölgelere uygulanırsa rahatsızlığı hafifletir.
- Aknelerin ve sivilcelerin giderilmesinde de etkilidir.
- %100 doğal zeytinyağından elde edilmektedir. Beyaza yakın bir renkte olmasının sebebi budur.
- PH düzeyi 9 – 10,5 arasındadır.
- %8-12 oranında bıttım yağı ihtiva eder.
Evde Bıttım Sabunu Nasıl Yapılır?
- 50 gram Menengiç yağı (Diğer adıyla Çitlembik yağı)
- 6 gram Buğday yağı
- 10 gram Susam yağı
- 34 gram zeytinyağı
- 13 gram kostik (NAOH yani sodyum hidroksit)
- 30 gram Saf su
- Koruyucu eldiven, koruyucu gözlük
Önce koruyucu gözlüğünüzü ve koruyucu eldiveninizi takın. Ardından bir kabı suyla doldurun. Açık havaya çıkın ve kostiği su dolu kaba ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Bütün yağları farklı bir kapta karıştırın. Oda ısısındaki kostikli su karışımını yağların içine boşaltın. Devamlı karıştırmayı sürdürün. İçerisine bir çimdik tuz atıp sertleştirebilirsiniz. Dilerseniz 30 dk boyunca elinizle karıştırabilir, isterseniz de kıvamı daha çabuk yoğunlaşsın diye blender kullanabilirsiniz.
Bu işlemden sonra elde ettiğiniz karışımı kalıba aktarın ve streç film ile kapatın. Havluya sarıp 1 gece beklemeye bırakın. Ertesi gün havluyu kaldırın, formülü sabunlaşması için serin ve kuru bir yere koyun. 6 hafta burada kalsın. Daha sonra ev yapımı doğal bıttım sabunu kullanıma hazır olacaktır.