İbrahim Saraçoğlu Kabızlık Kürü Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlığa Hangi Bölüm Bakar Hangi Bölüme Gidilir Hangi Doktor

0 446

Kabızlığa Ne İyi Gelir? Hangi Bölüm Bakar ?

Toplumumuzda kabızlık son derece yaygın bir problemdir. Kişinin yaşayış biçimi, tükettiği besinler ve aldığı ilaçlar kabızlığı tetikleyebilmektedir. Bunların yanı sıra yoğun stres ve günün büyük bir kısmında oturur vaziyette durulmasıda kabızlığın sebepleri arasındadır. Birçok kişi “Kabızlık nasıl geçer?”ve “Kabızlığa ne iyi gelir?” gibi soruların cevabını araştırmaktadır. Ek olarak “Kabızlık için hangi doktora gidilir?” sorusu da merak edilenler arasındadır. Makalemizde bu sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Kabızlık İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kabızlık için Dahiliye doktoruna gidilir.

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu Kabızlık İçin Bitkisel Tedavi

Malzemeler

  • 6 adet portakal veya mandalin yaprağı
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

Bir bardak suyu cezveye koyup kaynatın. Kaynamakta olan bir bardak suya 6-7 tane portakal yaprağı ilave edilerek 10 dakika daha kadar kaynatılır. Bu işlemin ardından ocağın altı kapatılır ve ilk sıcağının gitmesi beklenir.

Elde edilen su kahvaltıların maksimum 1 saat öncesinde tüketilir. Bu şekilde 4 gün kadar devam edilecek kür, 4. günün nihayetinde bitirilir.

Prof Dr. Osman Müftüoğlu’ndan Kabızlık İçin Bitkisel Tedavi Önerileri

İncir

Yüksek lif oranına sahip olan incir, gerek kuru gerekse taze olarak tüketilebilmektedir. İkisi de kabızlık için oldukça tesirlidir. Kabızlık sorunundan muzdarip olan bireyler, 2 hafta boyunca sürdürülecek bu kürü uygulayabilir;

Yaklaşık 4 adet incir akşam saatlerinde sıcak suya yatırılır. Sabah saatlerinde incirler tüketilir. Ek olarak suyu da tüketilir. Ancak 4 adet incirin toplamda 200 kalori değerine sahip olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Keten Tohumu

Yaklaşık 2 çay kaşığı ile küre başlanır. Adapte oldukça kaşık sayısı artırılır. Fakat en fazla iki yemek kaşığı kullanılmasına dikkat edilmelidir. Çorba, yoğurt ve salata gibi besinlerle birlikte tüketilebilir. Kabızlığa birebirdir. Bununla beraber bol su tüketilmesi de mühim bir noktadır. Su ile temas edecek keten tohumu şişecek ve bağırsak fonksiyonlarını hızlandıracaktır. Kabızlık engelleme hususunda keten tohumu tüketimi, son derece tesirli ve güvenilir bir yöntemdir. Lakin keten tohumu ışık görmeyen bir ortamda muhafaza edilmelidir. Ek olarak, evde taze öğütülecek keten tohumunun tesiri de artacaktır. Hava ile temas etmesi veya güneş görmesi halinde kısa sürede bozulacaktır.

Kayısı

Bağırsak fonksiyonlarını hızlandırma hususunda kuru ya da taze fark etmeksizin kayısının inanılmaz etkileri bulunmaktadır.

Dr Feridun Kunak’tan Kabızlık İçin Bitkisel Tedavisi

Malzemeler

  • 1 Kase yoğurt
  • 1/2 Kase armut veya elma
  • 1 Yemek kaşığı keten tohumu(mutlaka öğütülmüş olması gerekir)
  • 1 Tatlı kaşığı kepek
  • 1 Yemek kaşığı yulaf
  • Yeterince su

Hazırlanış Şekli

Belirtilen oranlardaki malzemeler karıştırılarak uyumadan evvel tüketilmesi önerilir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlığı Geçiren Çorba Tarifi

1 kilogram arpa, üzerini aşacak oranda suyla kaplanır, bu işlem geceden yapılır, sabaha dek bekletilir. Sabah olduğunda arpalar kaynar suya koyulup haşlanır. Ardından pırasa, kabak, kereviz sapı ve ıspanak ilave edilerek kaynatılır. Çorba halini alana dek karıştırmaya devam edilir. Devam eden kabızlık problemi için yapılan bu çorba, her sabah aç karnına tüketilir.

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu kitabında devamlı kabız problemleri yaşayanlara, pırasa yemeğinin haricinde bu önerilere de yer veriyor:

  • Pirinç kullanmadan pişirilen zeytinyağlı pırasa yemeği bir hafta içerisinde 4 defa tüketilir.
  • Beyaz ekmeğin yerine kepek ekmeği tercih edilmelidir.
  • Çoğu birey hangi besinleri tükettiğinde gaz yapacağını bilmektedir. Gaz yapacak besinlere yaklaşılmamalıdır.
  • Günün her öğününe başlamadan evvel 1 bardak su içilmelidir.
  • Öğünlerin hemen ardından 2 bardak su içmek unutulmamalıdır.
  • Öğünlerin sonrasında minimum 2 saat kadar herhangi bir gıda tüketilmemelidir.
  • Yemeğin ardından minimum 2 saat sonra tatlı tüketilmelidir. Hangi öğün olduğu fark etmeksizin yemeğin hemen ardından tatlı tüketilmemelidir.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.