Omzum Ağrıyor Omuz Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Boyun Ve Omuz Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir Hangi Bölüm Bakar

Airman First Class (A1C) Eli Cavich reviews an X-ray at the US Air Force Hospital Hellenikon.
0 140

Boyun Ve Omuz Ağrısı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?

Halk arasında sıklıkla yaşanan bir problem olan boyun ve omuz ağrısı kireçlenmeden romatizmaya kadar birçok sebepli olarak meydana gelebilmektedir.  Bu makalemizde omuz, boyun ağrısı için uygulanabilecek bitkisel tedavi yöntemlerinin üzerinde duracağız.

Omuz, Boyun Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Omuz ve boyun ağrıları yaşandığında Fizik tedavi doktoruna veya Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoruna gidilmelidir.

Omuz, Boyun Ağrısı İçin Bitkisel Doğal Çözümler

Soğuk Kompress

Omuz ağrısını geçirmede en etkili yöntemlerden birisi de soğuk kompresstir.Soğuk kompres ağrı olan bölgeye uygulandığında bölgeyi uyuşturmakta ve bu sayede ağrı ve iltihabı azaltmaktadır.

  • Bir avuç buzu ince bir havluya sarın.
  • Ardından ağrıyan bölgede 10 ila 15 dakika bekletin.
  • Bu işlemi ara vererek ağrı geçinceye dek tekrarlayın.
  • Diğer bir yöntem olarak da biraz havlu bezini soğuk suya daldırın, sıkın ve ağrıyan omuz üzerinde bir müddet bekletin.

Sıcak Kompress

Soğuk kompress gibi sıcak kompress de omuzdaki ağrı ve iltihabı geçirmek için oldukça etkilidir.

  • Sıcak su ile doldurduğunuz sıcak su torbasını uzanır vaziyetteyken ağrıyan omzunuzda 10-15 dakika bekletin. Bu uygulamayı ağrı geçene dek günde birkaç kez tekrarlayın.
  • Sıcak su ile duş almak da omuz ağrısını geçirmek için oldukça etkili olmaktadır. Sıcak suyu özellikle omuz bölgesine tutun. Yalnızca duş aldığınız suyun çok aşırı sıcak olmamasına ve 5 ila 10 dakika beklemeyi unutmamalısınız.

Masaj

Omuz ağrısını geçirecek bir diğer yöntem ise masajdır. Nazik olarak uygulanacak masaj sayesinde omuzdaki gerginlik azalacak ve kaslar rahatlayacaktır. Dahası masaj sayesinde bölgedeki kan dolaşımı gelişecek ve şişlik ve ağrı azalacaktır.

  • Masaja başlamadan önce sıcak bir duş alın. Bu sayede kaslar gevşemeye başlayacaktır.
  • Ardından biraz zeytinyağı, hindistancevizi yağı, susam yağı veyahut keki yağını biraz ısıtın ve omzunuza uygulayın.
  • Omuz kaslarınızı hafifçe sıkın ve biraz baskı uygulayın.  Bu sayede ağrınız azalacak ve kan akışınız hızlanacaktır. 
  • Yaklaşık olarak uyguladığınız 10 dakikalık masaj sonrasında omuzda ağrı olan bölgeye ılık havlu koyun.
  • Ağrılar geçinceye dek günde birkaç kez masaj yaptırmayı sürdürün.

Akupunktur

Geleneksel bir Çin tedavi yöntemi olan akupunktur omuz ağrısını dindirmede birebirdir.,İnce bir iğne yardımıyla vücuttaki özel noktalara uygulanan hafif baskı sayesinde ağrılar azalmaktadır. Akupunktur her zaman bir uzman tarafından uygulanmaktadır.

D Vitamini

Vücutta D vitamini kas ve kaburga fonksiyonu için oldukça önem arz etmektedir. Vücutta görülecek D vitamini eksikliği durumunda kaslarda ağrı ve kas krampları yaşama ihtimali yükselmektedir.

Aynı zamanda vücutta D vitamini seviyesinde meydana gelecek düşüklük vücuttaki kalsiyumun iskelet sistemine ulaşmasını engelleyecektir. Bu yüzden de D vitamini alımını arttırmak omuz ağrısından muzdarip olanlar için çok yardımı olacaktır.

D vitaminin diğer adı güneş vitaminidir, çünkü bu vitamin vücudumuzun güneşe maruz kalmasıyla vücudumuzda üretilir. En iyi şekilde direkt olarak güneşten alınan D vitamini özellikle sabahları yaklaşık olarak 10 dakika güneşe maruz kalma ile vücuda yüksek oranda alınabilmektedir.

Aynı zamanda D vitamini açısından zengin olan balık türleri(ton balığı, uskumru ve somon),yumurta sarısı, süt ve süt ürünleri, portakal suyu, soya sütü ve tahıllar dahil D vitamini takviyeli yiyecekleri tüketin.

Dahası doktorunuza danışıp eğer uygunsa D vitamini takviyeleri de kullanabilirsiniz.

Zencefil

Antioksidan ve iltihap sökücü özellikleri ile ünlü olan zencefil omuzda her türlü iltihap ve ağrıyı geçirmeye yardımcı olabilir.

  • Her gün düzenli olarak 2 ila 3 bardak zencefil çayı tüketebilirsiniz. Bu çayı şu şekilde hazırlayabilirsiniz:
  • Yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı doğranmış zencefili yarım su bardağı su içine katın ve 10 dakika demleyin. Ardından ocaktan alın ve biraz bal ekleyip tüketin.
  • Dahası omuzlardaki ağrıyı geçirmek için zencefil yağını zeytinyağı ile karıştırıp omuzlarınıza günde 3 kez masaj yapabilirsiniz.
  • Ayrıca eğer doktorunuz uygun görürse zencefil takviye hapları da kullanabilirsiniz.

Zerdeçal

Omuz ağrısını geçirmek için uygulanabilecek bir diğer etkili tedavi yöntemi ise zerdeçaldır. Zerdeçalda buluna kurkumin bileşeninin sahip olduğu antioksidan ve iltihap sökücü özellikler ağrı ve şişliği azaltmada oldukça faydalı olmaktadır.

Yemek Dergisinde 2017 yılında yayınlanan bir çalışmada zerdaçalda bulunan kurkumin adlı bileşeninin ağrıları azaltmada etkili rolünün altı çiziliyor.

  • 2 yemek kaşığı zerdeçal ise 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağını karıştırıp macun kıvamına getirin. Ardından omuzda ağrı olan bölgeye bunu sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ise bölgeyi ılık su ile durulayın. Ağrılar geçene dek bu yöntemi günde 2 kez tekrarlayın.
  • Ayrıca 1 bardak su içine 1 tatlı kaşığı toz zerdeçalı karıştırıp kaynatın.  Sonrasında içine biraz bal katıp ağrı geçene dek günde 2 kez tüketin.
  • Ayrıca eğer doktorunuz uygun görürse günlük olarak 250 ila 500 mg arası zerdeçal takviye hapları kullanabilirsiniz. Doğru dozaj için mutlaka doktorunuza danışın. 
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.