İdrar Yolu Enfeksiyonu Adeti Etkiler mi Adet Ağrısı Yapar mı?
İdrar yolu enfeksiyonu, idrar kesesi ve idrar çıkış tüpleri kötü bakteriler tarafından istila edildiğinde meydana gelir. İdrar yolu enfeksiyonunun yaygın belirtileri sık idrara çıkma ihtiyacı, az miktarda idrar yapma, idrar yaparken yanma, idrar renginde değişim, karın ağrısı, ateş, kusma ve bulantıdır.
İdrar yolu enfeksiyonu Escherichia coli bakterisinin istilasından kaynaklanır. İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotik veya antibakteriyal ilaçlarla tedavi edilebilir. Trimethoprim, cephalosporins, tetracycline veya amoxicillin, veya nitrofurantoin dahil oral antibiyotikler hastaya verilebilir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Adeti Geciktirir mi?
Evet idrar yolu enfeksiyonu adet gecikmesine, adet döneminde ağrıya yol açabilir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Doğal Tedavi Yöntemleri
Elma Sirkesi
Elma sirkesi idrar yolu enfeksiyonunun çoğalmasını ve büyümesine neden olan bakteriyi önleyebilen enzim, potasyum ve diğer faydalı mineraller kaynağıdır. İdrar yolu enfeksiyonundan muzdarip olanlar enfeksiyonu tedavi etmek için doğal bir antibiyotik olan elma sirkesi kullanabilirler.
- 2 yemek kaşığı sirkeyi bir bardak suya ekleyin. Limon suyu da ekleyebilirsiniz ve balla tat katabilirsiniz. İyice karıştırın.
- Bunu birkaç gün günde 2 kez için.
Kızılcık Suyu
Proanthocyanidins gibi kızılcık suyunda bulunan bazı bileşenler bakterinin idrar yolu duvarlarına ulaşmasını ve idrar yolu enfeksiyonuna neden olmasını engeller. Kızılcık suyu idrar yolu enfeksiyonu için doğal antibiyotik etkisine sahiptir.
- Günde yarım bardak kızılcık suyu içmek idrar yolu enfeksiyonunu önlemenin en kolay yollarından biridir.
- İdrar yolu enfeksiyonu çekenler enfeksiyonun böbreklere zarar vermesini önlemek için günde 3-4 bardak kızılcık suyu içmelidir.
- Şekersiz kızılcık suyu içmelisiniz. Tatlandırmak için elma suyuyla karıştırabilirsiniz.
Karbonat
Karbonat asidik idrarın asit-baz dengesini arttıracak ve ağrınızı rahatlatacaktır. İdrardaki asidi nötrleştirerek iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Bir tatlı kaşığı karbonatı bir bardak suya ekleyip günde 1-2 kez için.
Su
İdrar yolu enfeksiyonu yaşarken bol su tüketin. Günde en az 8-10 bardak su içmeye çalışın. Daha fazla su içerek bu tür bir enfeksiyonla baş etmede gerekli olduğundan daha fazla idrar yapacaksınız.
Aynı zamanda idrarınız daha az yoğun hale gelecek ve daha hızlı iyileşmenize yardımcı olarak enfeksiyona neden olan bakteri sisteminizden yok olacaktır. Suyun yanında, vücudunuzun enfeksiyonla savaşmakta ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri vücudunuza sağlamak için meyve ve sebze suyu içebilirsiniz.
Bu kürler idrar yolu enfeksiyonlarıyla baş etmede etkilidir. Ancak idrarda kan, kusma veya yüksek ateş gibi belirtileriniz varsa bir doktora danışmalısınız.