Keten Tohumu Zayıflatır mı Kilo Yapar mı Diyetisyen Cevaplıyor

Keten Tohumu Kalori Değeri 1 Yemek Kaşığı Tatlı Kaşığı 100 Gr Kalorisi

0 14

Keten Tohumu Kalori Değeri 1 Yemek Kaşığı Tatlı Kaşığı 100 Gr Kalorisi

Keten tohumu bin bir derde devadır. Bir özelliği kilo vermeye yardımcı olmasıdır.

Toz keten tohumundan her gün 1 yemek kaşığı tüketmek kâfidir. Çorbalara, sebze yemeklerine ve salatalara eklenerek daha kolay tüketilebilir. Günlük tüketim miktarı 1 yemek kaşığını geçmemelidir.

Keten Tohumu Kaç Kaloridir?

Diyetisyen Tuba Turkut 1 tatlı kaşığı keten tohumunun 23 kalori olduğunu bildirmektedir.

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım 1 yemek kaşığı keten tohumunun 55 kalori olduğunu bildirmektedir.

Diyetisyen Sinem Akgün 100 gram keten tohumunun 450 kalori olduğunu bildirmektedir.

Diyetisyen Nesrin Eriş 100 ml keten tohumu yağının 884 kalori olduğunu bildirmektedir.

Diyetisyen Burcu Şen 1 yemek kaşığı keten tohumu yağının 120kalori olduğunu bildirmektedir.

Keten tohumunun değerini bilen azdır. Oysa bu besin sağlığa faydaları bakımından tam anlamıyla bir hazinedir. Kansere karşı koruyucu olan keten tohumu antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bağırsakları çalıştıran ve kabızlığı gideren bu gıda göbek ve basen bölgelerinde biriken yağları eritir. Zayıflama sürecini hızlandırır.

Keten Tohumu Kilo Aldırır mı?

Diyetisyen Büşra Ünlen bu hususta şu bilgileri vermektedir;

“Araştırmalar göstermiştir ki keten tohumu bol miktarda çözünür lif barındırır. Bunlar kan şekerinin dengelenmesinde büyük rol oynar ve daha uzun süre tok kalmayı sağlar. Obeziteyle mücadeleyi destekleyen bu süper besin düzenli olarak tüketilirse daha çabuk kilo vermeyi kolaylaştırır.”

100 gram keten tohumunda 35 gram lif vardır. Bundan dolayı keten tohumu kabızlığa doğal çözümdür. Kabızlık kilo alımını tetikler. İşte keten tohumunun buna engel olması zayıflamak isteyenler için büyük bir avantajdır. Bağırsakları yumuşatan keten tohumu dışkılama zorluğunu ortadan kaldırır.

Keten tohumunun zayıflamaya faydaları kan yağlarını dengelemesinden kaynaklanmaktadır. Öte yandan açlık hissini bastırarak yemek yeme isteğini dizginler.

1 yemek kaşığı keten tohumunu her sabah aç karna çiğneyerek suyla beraber yutmalıdır. Bu sizi keten tohumunun sağlık ve kilo verme üzerindeki olumlu etkilerinden faydalandıracaktır.

Keten Tohumu Nasıl Tüketilmelidir?

Diyetisyen Nazlı Deniz Ayyıldız bu hususta şu bilgiyi vermektedir;

Keten tohumu eğer tohum şeklinde tüketilirse bağırsaklar tarafından emilmez. Bu da hiçbir işe yaramamasıyla sonuçlanır. Öğütülmüş olarak kullanılırsa bu sefer içerisindeki yağ asitleri kaybolduğu için yine bir yarar sağlamayacaktır. Peki keten tohumunu nasıl tüketmeli ki vücudumuza şifa olsun? En doğrusu tohum hâlinde almanız ve kullanmadan kendinizin evde öğütmesidir. Böylelikle keten tohumundan azami derecede istifade edebilirsiniz.

Diyetisyen Betül Ceylan bu hususta şu bilgileri vermektedir;

“Keten tohumu direkt tohum şeklinde tüketilecekse ağızda iyice çiğnenmelidir. Zira sert bir kabuk yapısına sahiptir. Çiğnenmeden yutulursa bağırsak florasının çizilip hasar görmesine yol açabilir. Kavurarak yemek daha sağlıklıdır. Keten tohumunun kendine mahsus farklı bir tadı olmasa da kavrulduğunda lezzetlenmektedir. Dövülerek toz hâline getirilip su ile beraber tüketilebilir.”

Keten Tohumu Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

  • Yoğurda ilâve edilebilir.
  • Salataya keten tohumu katmak da bir başka alternatiftir.
  • Ayrıca keten tohumuyla hazırlanacak protein barlar da son derece besleyicidir.
  • Salataya keten tohumunun kendisi eklenebildiği gibi yağından da koyulabilir.
  • Yulaf lapası ve müsli de keten tohumuyla zenginleştirilebilir.
  • Öğün aralarında kayısı içerisine koyularak yenebilir.
  • Diyet kek ve kurabiye tariflerine de iyi gider.
  • Öğüterek tüketmeniz de imkân dâhilindedir.

Keten Tohumu Nasıl Muhafaza Edilir?

Diyetisyen İlke Özdemir bu hususta şu bilgileri vermektedir;

Chia tohumu, keten tohumu vb. omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Onun için oksitlenmeleri kolay olmaktadır. Keten tohumunun öğütülmemiş halde alınması tavsiye edilir. Cam kavanoza koyulmalı ve ışık görmeyecek bir ortamda muhafaza edilmelidir. Keten tohumunu kullanmak istediğiniz zaman kahve değirmeninde öğütmeniz mümkündür. Salata ve yoğurtlara çok yakışan keten tohumunu tane hâlinde çiğneyerek tüketmek de faydalıdır. Ancak çiğnemeden yutulması önerilmez.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.