Marul Salatası ve Göbek Salata Kalori Değeri Nedir?

Marul Kaç Kalori Besin Değeri ve Faydaları Diyetisyen Anlatıyor

0 16

1 Demet Marul Kaç Kaloridir?

Marul salataların vazgeçilmezi olan çok sağlıklı ve faydalı bir sebzedir. Kanseri önler, bağışıklığı güçlendirir, kabızlığı giderir, kanı temizler, kemikleri güçlendirir ve düşük kalorisi, yüksek lif içeriği ile zayıflamakta etkili rol oynar.

Marul Kaç Kaloridir?

Diyetisyen Tuğçe Sert 1 yaprak marulun yalnızca 2 kalori olduğunu bildirmektedir. Diyetisyen Anıl Kaya 1 demet marulun 26 kalori olduğunu söylemektedir. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak 100 gram marulum 14 kalori olduğunu bildirmektedir.

Marul Salatası Kaç Kaloridir?

Yağlı marul salatasının 175 gram yani 1 porsiyonunda 70 kalori bulunur.

Marul salatası aynı miktarda fakat yağsız olarak tüketilirse 175 gramı 61 kaloriye karşılık gelir.

Göbek Marul Kaç Kaloridir?

1 orta porsiyon (1 demet) marul 100 gramdır ve 14 kalori içerir.

Marul Zayıflatır mı?

Marul çok az kalorili bir sebzedir. Kilo vermek isteyenler beslenme programında marula yer vermeyi ihmal etmemelidir. Marul kilo aldırmaz. Sağlığa faydaları ve lezzetiyle harika bir diyet besinidir. Tok tuttuğu için diyet yapmayı kolaylaştırır.

Marul düşük kalorisi ve yüksek lif içeriği ile kilo vermede ve kilo kontrolünde yardımcıdır. Yiyeceklerin midede kalma süresini uzatır. Bu nedenle tok tutar ve kalori alımını azaltır. Kabızlığa engel olur. Midede sindirilemez ve vücuttan dışkı yolu ile uzaklaştırılır. Bu itibarla dışkı hacminde artış meydana getirerek kabızlık probleminin ve kilo alımının önüne geçer.

Marulun Zayıflamaya ve Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Marulun yağ oranı ve kalorisi oldukça düşüktür. Bu sebeple diyet listelerinde marulun da olması gerekmektedir.

  • Antioksidan içeriğiyle kanser riskini azaltır.
  • Sadece yetişkinler değil çocuklar da düzenli olarak marul tüketmelidir. Zira marul protein bakımından zengindir. Protein alımı öncelikle kasların gelişimi başta olmak üzere pek çok metabolik reaksiyonun gerçekleşmesi için şarttır.
  • Marul A vitamini içerir. Bu özelliğiyle vücuda direnç verir, hücrelerin işlevlerini düzene sokar, D vitamininin etkisini artırır.
  • Vücudumuz için hayati öneme sahip olan demir minerali de yine marulun içerisinde yer alan besin öğelerindendir. Marul, birçok sebze ve meyveden 4 kat daha fazla demir içerir.
  • Marul C vitamini açısından iyi bir kaynaktır. Bu vitamin, serbest radikallerin zararlarından koruyucu bir vitamindir ve sağlığımız için önemi çok büyüktür.
  • Marul gıdaların daha kolay hazmedilmesini sağlamakta ve bağırsakları harekete geçirmektedir.
  • Vücudu toksinlerden arındıran marul kanı temizleyerek dolaşım sisteminin sağlığını da destekler.
  • Emzirme döneminde de bol bol marul tüketmek gerekir. Çünkü marul anne sütünü artıran besinler arasındadır.
  • Gelişim çağındaki çocuklara marul tüketme alışkanlığı kazandırılmalıdır. Sağlıklı kemik yapısının oluşmasında ve iskelet sisteminin korunmasında görev alan marul, yediden yetmişe herkesin fayda göreceği şifa dolu bir sebzedir.
  • Marul tüketimi diyabet hastalarına da önerilir. Kan şekerini düşüren marul, ideal kan şekerini sabit tutarak vücudumuza büyük fayda sağlar.
  • İhtiva ettiği K vitaminiyle kemiklerin dayanıklılığını artıran marul, kalp rahatsızlıklarının engellenmesinde de etkilidir.
  • K vitamini gebelikte de en fazla ihtiyaç duyulan vitaminlerdendir. Hamilelik döneminde anne adayının rahatlaması, kendini iyi hissetmesi, kan pıhtılaşmasından ve kemik hastalıklarından korunması için K vitamini alması lazımdır. Bununla beraber K vitamini, bebeğin gelişimi için de mühimdir.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.