Saç Derisinde Baş Tepesinde Yanma Ve Acı Neden Olur Nasıl Geçer?

Kafada Yanma Hissi Saç Diplerinde Kafa Derisinde Yanma Nedenleri Tedavisi

1 15.593

Kafada Yanma Hissi Hakkındaki Tüm Sorular Kafada Yanma Hissi Neyin Belirtisi Başta Yanma Hissi Neden Olur?

Kafada, saç derisinde yanma hissi şampuana, saç bakım ürünlerine, saç boyalarına olan alerjiden strese kadar pek çok nedenden kaynaklanabilir. Bu makalemizde kafada yanma hissinin nedenlerinden ve tedavisinden bahsedeceğiz.

Kafada, Saç Derisinde Yanma Hissi Neden Olur?

Zararlı ve güçlü kimyasallar içeren sabun ve şampuanlar saçlarınızı yıkarken saç derinizde alerji yapıp yanma hissinin yaşanmasına neden olabilir.

Cildiniz bazı kimyasallara karşı hassas olabilir. Bu kimyasallar saç derisine zarar verebilir. Özellikle saç şampuanları kafa derisinde yanma hissinin en sık karşılaşılan nedenlerindendir. Günümüz dünyasında birçok insan saç boyası kullanmaktadır. Saç derisindeki yanma hissi ve kaşıntı bu kullanılan boyalara karşı bir alerjik reaksiyon sonucu olabilir.

Migren hastalığı da saç derisinde yanma ve karıncalanmaya yol açabilir. Migren, genellikle tek taraflı ve şiddetli olan bir baş ağrısı türüdür. Birkaç saat boyunca devam eder ancak bu durum ağrıyı çeken kişiyi çok halsiz bırakır. Migren, kendini baş ağrısı ile hissettiren bir hastalıktır. Aynı zamanda gözlerde hassasiyete de sebep olabilir ve kafada yanma hissine de neden olabilir.

Bazı ilaçların yan etkisi de saç derisinde yanma ve karıncalanmaya sebebiyet verebilir. Eğer reçeteli veya reçetesiz ilaç kullanıyorsanız bu ilaçlar hakkında doktorunuza danışın. Saç derinizde yanma yapan ilacı muadili ile değiştirin.

Sinüzit de saç derisinde yanma olarak belirti verebilir. Sinüsler kafatasındaki boşluklardır ve normal olarak hava ile doludurlar. Bununla birlikte, enfeksiyon nedeniyle sinüsler iltihaplı hale gelebilir, sinüzit enfeksiyonu da saç derisinde yanma yapabilir. Sinüslerde meydana gelen tıkanıklık ve iltihaplar sonucu kişide baş ve yüzde yanma hissi yaşanmasına neden olabilir. Buna ek olarak, sinüzit hastaları burun tıkanıklığı gibi nefes alma problemleriyle de uğraşmaktadırlar. Bunun tedavisi ise sinüzit ameliyatı veyahut ilaç tedavisi ile mümkün olabilir.

Bit de kafa derisi ve kafada yanma sebeplerinden biridir. Çoğunlukla çocuklar ve kadınlarda bu sorun yaşanır.

Sedef hastalığı, kafadaki egzama gibi belirli cilt rahatsızlıkları da saç derisinde yanma, kaşıntı hissi yaşanmasına neden olabilir.

Dev hücreli arterit de saç derisindeki yanmanın bir diğer sebebidir. Bu hastalıkta kişi kan damarlarında iltihaplanma yaşanır. Bu iltihabın ise birçok sebebi olabilir ancak bu sebeplerin başında antibiyotiklerin aşırı kullanımı vardır. Başta yanma hissi ve acı, yüzde acı ve yanma hissi de bu hastalığın belirtileri olabilir.

Traction Alopecia:Basit olarak ifade etmek gerekirse, kişi saçlarını sürekli çekmesi sonucu saç diplerinde oluşan yanma hissidir. Bu hastalığın geçmesi için öncelikle bu saç çekme alışkanlığından kurtulmak gereklidir. Bu alışkanlığın sebebi ise genellikle strestir. Kişi bu noktada mutlaka bir doktor başvurmalıdır. Yoksa bu alışkanlık yıllar boyu sürebilir.

Trikodini (Kafatası Yanması): Toplum içinde çoğu zaman kafatası yanması olarak anılan bu hastalık, depresyon ve stres sonucu kafa derisinde yanma yaşanması durumudur. Bu durumda bireyin yaşamında stresten uzak kalması gereklidir. Günümüzde en sık görülen hastalıklardan olan depresyondan kurtulmak için ise bir doktora başvurmalısınız.

Kafada Yanma Hissi İçin Tedavi

Bu hastalığı iyileştirmenin yolları bu durumun nedenine göre değişiklik göstermektedir. Doğru tedavinin uygulanması için öncelikle bir Cildiye doktorunuza başvurmalısınız. Cildiye doktoru durumu tespit ettikten sonra gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Kafada Yanma Hissi Evde Tedavisi

  • Soğuk kompres kafada yanma hissinin geçmesine yardımcı olacaktır. Bunun için buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir beze sarın. Ardından bunu baş bölgenize tutun.
  • Aloe vera jelini başınıza sürerek yanma hissini geçirebilirsiniz. Bunun için bir mağazadan aloe vera jeli edinebilir veyahut aloe vera bitkisini kesip içinden jeli çıkarıp kullanabilirsiniz.
  • Kafanızda yanmaya sebep kullandığınız şampuan ve saç kremi gibi saç ürünleriyse bu ürünleri kullanmayı bırakmalısınız. Bunlar cildinizde alerji sonucu yanma yapıyor olabilir.
  • Kafanızdaki yanma hissinin sebebi migren ise soğuk buz torbasını başınızda tutabilir veyahut akupunktur tedavisi deneyebilirsiniz.
  • Sentetik saç boyaları ve diğer kozmetik ürünlerinin sebep olduğunu düşüyorsanız, bu ürünleri kullanmayı bırakın.
  • Kafada yanma hissine sebep olan bir diğer durum ise baş ağrısı olabilir. Uygulayacağınız nefes teknikleri ile stresi ve baş ağrısını azaltabilirsiniz.
1 yorum
  1. pelin diyor

    bu formüllere güvenemiyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.