Salata Yemenin Faydaları Neler Ne İşe Yarar?

Her Gün Salata Yemenin Sağlığa 10 Faydası

0 37

Salata Yemek Ne İşe Yarar?

Salata, domates, biber, soğan, marul gibi yeşilliklerden oluşan ve tavuk, haşlanmış yumurta gibi proteinler eklenerek de yapılabilen, ara öğün ve hatta ana öğün olarak da yenilebilen harika bir yiyecektir.

Salata tüm dünyada yapılması en kolay şey değil mi? Salata yemek için yemek pişirmek zorunda değilsiniz. Tek yapmanız gereken çeşitli sebzeleri kesmek, birkaç tanesini haşlamak ve işte salatanız hazır.

Salata Yemenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Salata lif açısından yüksek yiyeceklerden oluşur. Lif, LDL yani kötü kolesterolü düşürmeye, kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur. Yeterli lif alımı, kilo vermeye ve sağlıklı kilo kontrolünde etkilidir.  Bağırsak hareketlerini normalleştirir ve bağırsak hastalığının önlenmesine yardımcı olur.

Salata yemek kilo vermede ve kilo kontrolünde yardımcıdır. Uzun süreli tokluk verir, kan şekerini dengeler, tokluk hissi verip zayıflatır.

Belinizi inceltmek göbek eritmek için kolay bir yol arıyorsanız her gün salata yemelisiniz. Salatanın kalorisi çok düşüktür ve bol miktarda besin içerir. Böylece tokluk sağlar, gereksiz yemek yemeyi önler. Salata tüketmek formda kalmanızı sağlar, farkı birkaç hafta içinde göreceksiniz.

Uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız üzülmeyin, her gün salata yemek uykusuzluğunuza da şifa olacaktır. Araştırmalar, düzenli olarak salata tüketmek, sadece sağlığınızı korumakla kalmaz, aynı zamanda uykusuzluğu da tedavi eder. Marul, uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılan ‘lektucarium’ adı verilen uykuya neden olan maddeden bol miktarda içerir.

Her gün salata yemek, mide boşalmasını geciktirir. Bu yüzden uzun süreli tokluk hissi oluşturur.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin ve kendinizi hastalıklardan uzak tutmanın en iyi yolu salata yemektir. Düzenli olarak salata yemek, sadece sebze alımınızı arttırmanın harika bir yoludur, aynı zamanda salatada bulunan antioksidanlar da bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Salata, vitamin ve minerallerden, fitokimyasal dediğimiz kansere karşı koruyucu etkisi olan maddelerden oldukça zenginlerdir.

Kan şekerini dengeler. Glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerini ve insülin salınımını dengeler.

Salata kalp kasını korumaya yardımcı olan önemli seviyelerde iki temel besin içerir: folat ve lif. Yapılan araştırmalar, yüksek folat seviyelerinin inme ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine yardımcı olduğunu göstermiştir.

Salatalar, posa, vitamin ve mineraller içerir.Salatanın içindeki sebzeler A, C ve B vitaminin çeşitlerinden zengindirler. Ayrıca sebzelerin özellikle kabukları (salatalık, kabak, domates, vb.) K vitamini de içerirler.

Salata, kaslardaki protein üretimini artırmaktan sorumlu nitratlar içerir. Kaslarınızı daha güçlü ve çok daha dirençli hale getirir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.