Ses İnceltme Yöntemleri Yolları Ameliyatı Fiyatı

Ses İnceltme Ses Nasıl İnceltilir Kalın Ses Nasıl İncelir

0 293

Ses Nasıl İnceltilir Ses İnceltme Yöntemleri 

Sesi normalden daha kalan olan kişilerin, bu kalınlığı gidermek için yapılan işleme ses inceltme denir. Bu makalemizde ses inceltme ameliyatı hakkında ve ses inceltme için uygulanan yöntemlere yer vereceğiz.

Ses inceltme Ameliyatına Kimler İhtiyaç Duyar?

Birçok farklı sebebi olan ses kalınlığı bazıları için oldukça rahatsız edici olduğundan kurtulunmaya çalışılan bir problemdir. Genetik, sigara kullanımı, sesin çeşitli nedenlerden dolayı hasar görmesi seste aşırı kalınlık nedenlerindendir. Ses inceltme ameliyatı fiyatları hastanesine göre 8.000-15.000 arasında değişmektedir.

Ses İnceltme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ses inceltme ameliyatı çoğunlukla boyun orta kısmından lokal anestezi ile veyahut ağızdan girilerek gerçekleştirilmektedir. Ses inceltme anestezisi yaklaşık olarak 30 ila 40 dakika sürer. Ses inceltme ameliyatı için birçok farklı yöntem kullanılsa da en çok bilineni Tip 4 tiroplasti yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntem yaklaşık olarak 40 yıldır kullanılan güvenilir bir yöntemdir. Bu yöntemde ameliyat esnasında hastanın sesi dinlenir ve duyulan seste ortak karara varıldığında ameliyat sona erer. Bu yöntem sayesinde hasta sesindeki değişimi duymakta ve istediğinde işlemi sonladırmaktadır. Ses inceltme ameliyatı olurken kişi ağrı yaşamaz ve ameliyat sonrası birkaç gün içinde hastaneden taburcu edilir. Yalnızca birkaç gün ses dinlendirmesi(az konuşma) gereken bu ameliyat sonrasında gerçek ses birkaç ay içinde oturur.

Ses İnceltme Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Ses inceltme ameliyatları sayesinde kişinin ses telindeki gerginlik ayarlanarak seste incelme sağlanabilmektedir. Ses inceltme ameliyatlarında kullanılan farklı yöntemler bazen gerektiğinde birlikte kullanılmaktadır ki bu sayede istenen ses tonu elde edilebilmektedir. Ses inceltme ameliyatlarında kullanılan 3 teknik şunlardır:

  • Germe tekniği
  • İnceltme tekniği
  • Hava yolunu değiştirme tekniği

Germe Ameliyatı: Ses inceltme yöntemlerinden en yaygın olarak kullanılan germe ameliyatında başarı oranı %70 oranındadır.Fakat bu ameliyat sonrasında zaman içinde ses tellerinde gevşeme olabilir ki bunun sonucunda seste kalınlaşma da görülebilir.

Lazer Ameliyatı: Ses inceletmek için kullanılan ses ameliyatlarında kullanılan lazer yöntemi sayesinde başarılı sonuçlar elde edilir. Dahası bu yöntemle sese tını da kazandırılır. Bütün bu nedenlerden dolayı da ses inceltme ameliyatlarında en sık başvurulan yöntemlerden biri olmaktadır.

Hyodoplasti: Ses değiştirme ameliyatında kullanılan bu yöntem ile hava yolu değiştirilir. Ancak bu yöntem özel durumlarda ve nadir olarak uygulanmaktadır.

Ses İnceltme Ameliyatında Anestezi Gerekir mi?

Ses inceltme ameliyatında kullanılan iki tür anestezi vardır. Bunlardan biri olan lokal anestezi ile ameliyat esnasında kişinin ses konu dinlenir ve bu sayede seste değiştirilme imkanı vardır. Fakat eğer ses inceltme ameliyatında değişim fazla olacak ise ikinci anestezi yöntemi olan genel anestezi uygulanması gerekmektedir.

Ses  İnceltme Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Ses inceltme ameliyatı olduktan sonra hastanın sesini en az 1 hafta dinlendirmesi gerekmektedir. Bu sürede aynı zamanda ağır bedensel hareketlerden de uzak durulmalıdır. Sesin dinlenmesi ses tellerindeki iyileşmeyi hızlandırır.

Bir hafta süren ses dinlendirmesinden sonra sesin 2 ay daha, az kullanılması gerekmektedir. Bu dinlenme döneminde ses kalın çıkması normaldir, endişe edilecek bir durum değildir. Ses inceltme ameliyatı sonrası gerçek sesin oturması 6 ay ila 1 yılı bulmaktadır.

Ses  İnceltme Ameliyatı Riskler, Yan Etkiler, Komplikasyonları

Ses ameliyatlarında genel olarak çok düşük bir risk ihtimali vardır. Az da olsa risk olduğunda bu tedavi edilebilir oranda olmaktadır. Bu riskler;

Konuşmada Geçici Zorlanmalar

Nadir de olsa ses inceltme ameliyatında kullanılan bazı ağır yöntemler dolayısıyla hastada 1-2 gün, en fazla 1 haftalık ses kayıpları yaşanabilir. Bu dönemde hastanın sesini zorlamaması önerilir. Aksi taktirde ses kayıplarının tekrarlanma olasılıkları artar. Ses kayıpları bir süre geçtikten sonra iyileşir.

Ağrı

Ses üzerinde değişiklik için uygulanan ameliyatlar sonucunda çok nadir ağrı yaşanır ki bu durumda ağrı kesiciler yardımcı olacaktır.

Hissizlik

Ses ameliyatı sonrasında hissizlik yaşandığı durumda doktora danışmalısınız.

Alerjik Reaksiyonlar

Ses ameliyatı sırasında alınan anestezi sebepli veyahut ameliyat sonrasında alınan ilaçlar hastada alerjiye sebep olabilir. Hastanın varolan alerjilerini doktora ameliyat öncesinde söylemesi önemlidir. Doktor alerji oluşumunu önlemek için tedbirler alacaktır.

Ödem

Ses ameliyatı sonrasında boğaz bölgesinde ödem oluşabilmektedir ki bu ödemler sonucunda ses çok kalın veya ince çıkabilmektedir. Boğaz bölgesindeki ödemler inmeye başladıkça ses tonunda değişimler görülür.

Enfeksiyon

Genellikle ağızdan yapılan ses ameliyatlarında enfeksiyon olmamaktadır. Boğazdan kesi açıldığında ise enfeksiyon oluşumunu engellemek için antibiyotik kullanılmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.