2 Aylık Yavru Kedi Beslenmesi Ne Olmalı Ne Yemelidir

2 Aylık Yavru Kediler Ne Yer Nasıl Beslenir Veteriner Önerileri

0 28

2 Aylık Yavru Kedilerde Beslenme

Kediler yavruyken özel beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Bu durum 2 aylık kediler için de geçerlidir. 2 aylık yavru kedilerin iştahı fazladır ve hızlı bir şekilde büyürler. Fakat mideleri geniş olmadığı için 6 ay boyunca günde azar azar ve sık sık yemeleri gerekecektir. (Günlük 4-5 öğün ideal olanıdır.) 6 ayını tamamlayan kedilerin beslenme düzeni artık günde 2 büyük öğün şeklinde değiştirilebilir. 2 aylık yavru kediler zaten fazla gıda tüketmezler. Bundan dolayı bırakın, ne kadar istiyorsa o kadar yesin, çoğu zaman 20-30 dakika içinde ke            ndini doymuş hissedecek ve yemeyi bırakacaktır.

2 Aylık Kedileri Nasıl Beslemelidir?

Yavru kedilerin beslenmesi oldukça dikkat gerektiren hassas bir konudur. 2 aylık kedilere 10. haftanın sonuna kadar yavru kedi maması verilmelidir. Bunun için üstünde ‘junior’ yazılı mamalar kullanılmalıdır. Aynı zamanda yavru kedilerin nasıl besleneceği ile ilgili veteriner hekimden bilgi alınmalıdır. Yavru kedi mamaları özenle seçilmelidir. Sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebilmeleri için yeterli beslenmeli; ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri içeren mamalar tüketmelidirler.

Yavru kedinizin doyana kadar yemesine müsaade etmelisiniz. Ölçüyle veya öğünle vermeniz gerekmez. 2 aylık bir kedi henüz ufacık demektir ve bundan dolayı gün içinde sık sık yemelidir. Fakat bazen yediklerini kusar. Bu, çok hızlı yemesinden ve midesinin tıka basa doldurmasından kaynaklanır.

Kedilerin en sevmediği şeylerden biri de kirli kaplardır. Afiyetle yemesini istiyorsanız, sevimli dostunuza mamasını temiz bir kapta ikram etmelisiniz. Bir de içeceği suyu daima hazır bulundurmalısınız.

Yavru kediler protein bakımından zengin, yüksek kalorili tam ve dengeli mamalarla beslenmelidir. Yaş mama da, kuru mama da tercih edilebilir. Veterineriniz de uygun bulursa günlük vitamin desteğine de başlayabilirsiniz.

Kedilere aşırı yedirmek de yanlıştır. Evet; 2 aylık yavru kediler istediği kadar yiyebilir dedik fakat bu, ağırlığıyla orantılı olmalıdır. Kedinizin kilosu 1,5 ile 2,5 arasındaysa her gün 20-30 gr. mama yemesi idealdir. 2,5-4,5 kg vücut ağırlığına sahip kediler ise günlük 30-50 gram mama yiyebilir.

Balık pişirdiğiniz zaman yavru kedilerinizi de bundan mahrum etmemelisiniz. Yayın balığı, somon balığı, alabalık, ton balığı ve diğer çeşitli balıklar kedilerin damak tadına hitap eder. Ayrıca sığır etini suyla haşlayıp verebilir; geyik, kuzu, hindi, tavuk yedirebilirsiniz. Başka bir et de olur; yağsız olduktan sonra problem yoktur. Kediniz bunları iştahla yiyecektir. Unutmadan söyleyelim; eti küçük parçalara ayırarak verirseniz işini kolaylaştırmış olursunuz.

Etoburluk kedilerin doğasında vardır. Bununla birlikte kediler sebze de yemelidir. Marulu ince ince doğrayarak kedinizin yemeğine katabilir, salata yeşillikleriyle veya birkaç tane brokoli çiçeğiyle menüsünü zenginleştirebilirsiniz.

2 Aylık Kedilere Süt Verilebilir mi?

Laktoz bir şeker çeşididir ve süt içerir. Kedilerin büyük bir bölümü, laktozun sindirilmesini sağlayan enzimlerden yoksundur. Bu yüzden 2 aylık yavru kedilere inek sütü verilmemelidir. Aksi takdirde ağrılı mide kramplarıyla sıkıntıya girebilirler ya da ishal olabilirler. Bunlar çoğunlukla, süt tüketmelerinin ardından 8-12 saat içinde meydana gelir. Ancak tüm kedilerde laktoz intoleransı olduğunu iddia edemeyiz. Görülme sıklığı yaygındır ve sizin kedinizde de böyle bir durum varsa dikkat etmeniz gerekmektedir.

Veteriner klinikleri, petshoplar ve eczanelerde yavru kediler için özel olarak üretilmiş süt tozları bulmak mümkündür. Size en yakın petshop veya klinikten bu ürünü alarak ölçüsüne göre hazırlamanız ve 2-3 saat arayla vermeniz tavsiye edilir. Fakat bir müddet yavru kedi toz sütü temin edemeyecekseniz onu alıncaya dek pastörize süte yarısına kadar su ekleyip ılıtabilir ve onu içirebilirsiniz. Ne var ki bunu uzun süre kullanmak önerilmez. Mümkün olan en kısa zamanda yavru kedi sütü alınmalıdır. Yoksa kedinizde ishal rahatsızlığı görülebilir ve beslenme yetersizliği ortaya çıkabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.