Barfiks Çekmek Boy Uzatır mı Kısaltır mı Kaç Cm Uzatır?

Barfiks Boy Uzatır mı, Asılmak Boyu Uzatır mı?

1 555

Barfiks Çekmek Boy Uzatır mı Kısaltır mı Kaç Cm Uzatır?

Şüphesiz ki spor yapmak, boy uzaması konusunda gerçekleştirilecek en yararlı aktivitelerden birisidir. Spor yapan kişi hem sağlıklı bir hayata hemde istediği boy ölçüsüne dahada yakınlaşacaktır. Boy uzaması konusunda yapılabilecek en etkili aktivitelerden birisi olan barfiks, boy uzamasının yanında kişinin daha sağlıklı bir vücut görünümüne ulaşmasına yardımcı olmaktadır.

Vücudu gerdirmek sureti ile kasların gelişimine katkı sağlayan barfiks, kemik uzamasında da önemli bir paya sahiptir. Boy ölçüsünden şikayetçi olan bireyler için barfiks harika bir aktivite olarak gösterilebilmektedir.

Kişi barfiks çekmeye karar vermiş ancak daha önce hiç barfiks çekmemiş ise biraz zorlanacaktır. Bunun sebebi vücudun barfiks hareketine alışık olmamasıdır ve bu durum bir süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Barfiks hareketini gerçekleştirmeyi sağlayan bir kol kıkırdağının zamanla gelişmesi halinde barfiks hareketi eskisinden daha kolay yapılabilecektir.

Şayet barfikse yeni başlanılmış ve çekilemiyorsa barfiks çubuğuna asılı kalınması da vücudun harekete alışmasına yardımcı olacaktır. İlk birkaç gün 20 saniye kadar asılı durmaya çalışılır. İlerleyen günlerde kişi kendini hazır hissettiği her gün bu süreye 5 saniye daha ekler ve 3 hafta içerisinde rahatlıkla vücut barfiks çekebilecek bir hale getirilir.

Barfiks Boy Uzatır mı?

Barfiks hareketinin boy uzattığı ile alakalı kesin bir bilimsel sonuç elde edilememişse de kemik gelişiminin tamamlanmadığı yaşlarda aksatmadan barfiks tekrarı yapan kişilerin boylarının 5 cm kadar uzayabildiği görülmüştür.

Boy uzatmak için barfiks egzersizinin yanında boy uzatma potansiyeli olan besinlerin tüketilmesi ve iyi bir uyku düzeni de önemli bir paya sahiptir. Bu unsurlara uyularak daha uzun ve sağlıklı bir vücudun temelleri atılabilir.

Barfiks Nasıl Çekilir?

Zeminden yüksek herhangi çubuk gibi bir cisme tutunmak sureti ile yapılan vücut egzersizlerinin geneli halk arasında “barfiks çekme” olarak tanımlanmaktadır. Çoğu spor salonunda çeşitli görünüm ve biçimlerde bir barfiks aleti bulunabilmektedir. Barfiks egzersizi, bu alete asılarak ve kol yardımı ile vücudu yukarı çekerek vücudun gerdirilmesini ve esnetilmesini sağlamaktadır.

Barfiks çekme olarak tanımlanan bu egzersiz alete tutunarak vücudu minimum çene seviyesine kadar yukarı çekmektir. Ancak söz konusu egzersiz vücut ağırlığı ile doğrudan alakalı olduğu için bilhassa kilo problemleri yaşayan bireyler için güç bir egzersizdir. Bu duruma ek olarak barfiks egzersizi pek sık yapılmayan egzersizlerden birisi olarak gösterilebilmektedir. Bunun sebebi ise önceki zamanlarda barfiks çekmemiş bireylerin birkaç denemeden sonra zor ve yapılması gereksiz bir egzersiz olduğu düşüncesine kapılıp egzersizi terk etmesi olarak belirtilebilmektedir. Ancak seyrek aralıklarla yapılsa dahi barfiks egzersizi vücudun tüm kaslarını aktif bir biçimde çalıştırdığı göz önünde bulundurulmalıdır. Dolayısı ile hareket yapılırken ne kadar güçlük çekilirse yakılan kalori miktarı da o kadar fazla olacaktır.

İlk denemelerde başarısız olunuyor ise bazı yöntemler ile vücut barfiks egzersizine alıştırılabilmektedir. Bu yöntemlerden en etkilisi ise bir süre boyunca barfiks çubuğuna asılı kalmaktır. Bu esnada vücudu yukarı çekme işlemi tam anlamıyla yapılamasa da tamamlamak için çaba gösterilmelidir. Bu yöntem ile gerekli kas grubu çalışmaya başlayacak ve vücudunuz bir süre içerisinde harekete alışacaktır. İlk barfiks tamamlandıktan sonra vücudun adapte olmasına bağlı olarak gün geçtikçe barfiks sayısı artırılabilir.

Barfiks Çekmenin Püf Noktaları Neler?

  • Barfiks çekilebilecek herhangi bir materyale 2 el ile birlikte asılınır. (bu ellerinizi yukarı uzattığınızda uzanamayacağınız yükseklikte bir demir boru gibi maddedir)
  • Barfiks egzersizinin en bilindik püf noktası olan karın kaslarını sıkma işlemi uygulanır.
  • Vücut yukarı doğru çekilirken sırt kaslarından yardım alınmaya çalışılır.
  • Vücut mümkün mertebe dik tutulmaya ve bu pozisyon bozulmamaya çalışılır.
  • Egzersiz esnasında vücudu kaldırma işleminde nefes verilir, vücut aşağı doğru bırakıldığında rahatlayarak nefes alınır.
  • Çekme işlemi zıplayarak değil sadece kol kaslarının kullanılması ile sağlanır.
  • Kolları veya kol kasları zayıf kişiler ilk denemede 1 kez bile yapamayabilirler. Fakat bu sizi yıldırmasın. İnsanların çoğu aynı durumdadır. Zamanla kol kaslarınız güçlenecektir.
  • Her işte olduğu gibi barfikste de azim ilk şarttır. Evinizde kuracağınız küçük bir düzenek ile barfiksi hayatınıza sokarak günlük olarak uygulayın.

Günde Kaç Kez Barfiks Çekmek Gerek?

Eğer ki kişinin barfiks egzersizinde ki ilk tecrübesi ise en temel nokta egzersizin doğru biçimde yapılmasını kavramaktır. Doğru pozisyon ve hareketin uygulanış biçimi kavrandığı takdirde ilk safhalarda günlük 3 barfiks  ideal bir hedef olacaktır. Genel olarak egzersiz sıklığı ve miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Ancak egzersiz tam anlamı ile kavrandığı vakit ortalama olarak 15 barfiks çekilebilmektedir.

1 yorum
  1. Anonim diyor

    14 yaşındayım boyum 1.65 düzenli yemek yiyiyorum futbol oynuyorum günde 100-200 tane de barfix çekiyorum babamın boyu 170 o yüzden sordum ben daha uzarmıyım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.