Çenede İltihaplı Sivilce Nedenleri Çenede Çıkan Ağrılı Sivilceler

Çenede Sivilce Çene Bölgesinde Sivilce Neden Çıkar Nasıl Geçer?

0 688

Çenede Sivilce Çıkması İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Çenede sivilce çıkması sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Bu cilt sorunu yalnızca gençlerde görülmez her yaşta meydana gelebilir. Çenede çıkan sivilceler kimi zaman ağrılı ve iltihaplı da olabilir. Makalemizde çenede çıkan sivilce nedenlerini ve çenede sivilceye bitkisel çözümleri okuyabilirsiniz.

Çenede Sivilce Çıkmasının Nedenleri Nelerdir?

  • Ergenlik, regl, gebelik gibi dönemlerde yaşanan hormonal değişimler
  • Stres, depresyon
  • Hijyene dikkat etmeme, sık yıkanmama
  • Yağlı, baharatlı, işlenmiş gıdaların sık tüketilmesi
  • Cilt için kullanılan kremlere alerji
  • Alkol veya sigara kullanımı

Çenede Sivilce İçin Hangi Doktora Gidilir?

Cildiye doktoruna gidilir.

Çenede Sivilce Nasıl Geçer?

Çenede sivilce doktorun vereceği sivilce kremlerini kullanıp geçebilir.

Çenede Sivilce İçin Bitkisel Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Diş Macunu

Dişlerinizi fırçalamak için kullandığınız beyaz diş macunu, çenedeki sivilcelerden kurtulmaktada çok etkilidir. Diş macunlarının antibakteriyel özelliği sivilceye neden olan bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olur. Diş macunu ayrıca sivilcelerin kurumasını da sağlar.

  1. Çenenizdeki sivilceye gece yatmadan beyaz diş macunu sürün.
  2. Ertesi sabah soğuk suyla yıkayın.
  3. Sivilce kuruyana kadar işlemi her gün tekrarlayın.

Aloe Vera

Aloe vera, çenedeki sivilceler dahil olmak üzere, her tür sivilce ile mücadelede son derece etkilidir. Aloe vera jel sivilcelerin hızla kurumasına yardımcı olan antrakinonlar ve flavonoidler içerir. Bu da iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur. Aloe vera yaprağını bitki satan yerlerden ve internet üzerinden satın alabilirsiniz.

Aloe vera ayrıca sivilcenin neden olabileceği kaşıntı, ağrı ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur ve sivilce izi kalma riskini azaltır.

  • Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içindeki jelini çıkarın
  • Bu jeli çenedeki sivilce bölgesine uygulayın.
  • Bir süre ovalayın, böylece jel cildin derinliklerine nüfuz eder.
  • Kendi başına kurumasını bekleyin.
  • Sivilce tamamen iyileşene kadar günde 2 veya 3 kez tekrarlayın.

Limon

Limon, antibakteriyel özelliği ile çenede akneye neden bakterilerle savaşır. Ayrıca, limon suyundaki L-askorbik asit, sivilcenin kurumasına yardımcı olan doğal bir büzücü işlevi görür.

Bir bir dilim limonu çenede sivilce olan bölgeye sürün . Yarım saat sonra bölgeyi soğuk suyla iyice yıkayın. Bu yöntemi günde bir kez deneyin.

Alternatif olarak eşit miktarda limon suyu ve gül suyu ile bir çözelti hazırlayın. Çenede sivilce olan bölgeye uygulayın ve 15 ila 20 dakika bekleyin. Daha sonra soğuk suyla durulayın. Günde iki kez tekrarlayın.

Not: Çok hassas cilde sahip olanlar limonla yapılan bu tarifleri uygulamamalıdır.

Bentonit kili

Bentonit kili, tüm akne türleri için etkili bir başka doğal tedavi yöntemidir. Ciltteki kirleri temizler ve cildi temiz tutar. Bu kili aktardan satın alabilirsiniz.Ayrıca, cildinizdeki aşırı yağı ve sebumu emer, ki bu durum çenede sivilce çıkmasının arkasındaki ana nedenlerden biridir.

Bir kase içine 1’er yemek kaşığı bentonit kil ve öğütülmüş yulaf ezmesi koyun.

Biraz su ekleyin ve bir macun yapmak için iyice karıştırın.

Çenede sivilce olan bölgeye bu maskeyi uygulayın ve kurumasını bekleyin.

Ilık suyla durulayın.

Bu tarifi haftada 1 veya 2 kez kullanın.

Su yerine taze demlenmiş yeşil çayı da kullanabilirsiniz.

Tarçın

Tarçın, özellikle antimikrobiyal özellikleri sayesinde çenedeki sivilceden kurtulmakta da etkilidir. Akneye neden olan bakteri ile başa çıkmak yardımcı olabilir.

Bir tatlı kaşığı tarçın tozu ve biraz bal karıştırın. Macunu çeneye uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Suyla durulayın ve kurulayın. Günde iki kez tekrarlayın.

Alternatif olarak, birlikte 1 yemek kaşığı tarçın tozu ve 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ile karıştırın. Etkilenen cildin üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Yaklaşık 1 saat oturmasına izin verin. Cildi soğuk suyla yıkayın. Bunu günde bir kez yapın.

Zerdeçal

Zerdeçal, antibakteriyel ve antioksidan özellikleri sayesinde, herhangi bir akne türünü tedavi etmek için çok etkilidir. Antiinflamatuar yapısı, akneden kaynaklanan kızarıklığı ve iltihabı gidermeye yardımcı olur.

1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu ile biraz gül suyunu karıştırın ve bir macun hazırlayın. Sivilce bölgesine uygulayın ve 15 ila 20 dakika bekletin. Ardından suyla yıkayın. Bunu günde bir veya iki kez yapın.

Alternatif olarak, 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 tatlı kaşığı sütü karıştırın. Karışımı çenedeki sivilce olan bölgeye uygulayın. Kurumasını bekleyin, ardından ılık su kullanarak durulayın. Bu ilacı haftada 2 veya 3 kez kullanın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.