Doğumdan Sonra Normal Doğum Sonrası Et Parçası Gelmesi Nedenleri

Doğumdan Sonra Rahimde Parça Kalması Belirtileri Nedenleri Tedavisi

0 523

Doğumdan Sonra Rahimde Parça Kalması Et Parçası Olması 

Her gebelikte ve doğum sırasında birtakım olumsuzlukların yaşanma ihtimali mevcuttur. Normal doğum da olsa sezaryen de olsa her iki doğumun da birtakım riskleri söz konusudur. Doğumun ardından rahimde parça kalması da bunlardan biridir. Doğumdan sonra nadiren plasenta parçalarının ve zarların rahimde kaldığı görülebilmektedir. Kanama bunun en büyük belirtisidir.

Doğum Sonrası Rahimde Parça Kalması Belirtileri Nelerdir?

  • Vajinal kanama
  • Lekelenme şeklinde kanamalar
  • Enfeksiyon gelişmiş ise yüksek ateş ve kötü kokulu akıntı
  • Doğum sonrası rahimde kalan plasenta parçaları, vajinadan et parçası gelmesi şeklinde de vücuttan atılabilir
  • Anne doğum yaptıktan sonra rahminde kalan ufak parçalar ilaçla giderilir. Fakat kanamaya sebep olan büyük parçaların anestezi verilerek kürtajla alınması gerekir.

Doğum Sonrası Rahimde Parça Kalması Durumunda Ne Yapılır?

Şayet doğum sonrası rahimde parça kaldıysa kürtaj olup bu parçalar temizlenmelidir.

Dokuların rahim içerisinden çıkarılmasına kürtaj denir. Bilindiği gibi kürtaj, jinekologlar tarafından hamileliğin isteğe bağlı olarak veya mecburi bir gerekçeyle sonlandırılmasıdır. Aynı zamanda kürtaj rahimde kalan parçaların alınması, rahim içindeki poliplerin, menopoz döneminin ardından başlayan kanamaların ve çeşitli kanama bozukluklarının tedavisi için de uygulanmaktadır.

Bir kadın kürtaj olduktan sonra 15 – 20 gün geçmesine rağmen adet kanamasına benzer kanamalar görmeye ve kramp gibi ağrılar hissetmeye devam edebilir. Bu durumda ihmal etmeden bir doktora başvurması gerekir.

Doğum Sonrası Rahimde Parça Kalması Neden Olur?

Hamileliğin sonlanmasıyla beraber bebeğe ait dokuların tamamı anne adayının vücudundan dışarı atılır. Ancak bazı durumlarda plasenta parçalarının bir bölümü rahim içinde kalabilir. İşte bu, rahimde parça kalması olarak ifade edilmektedir. İlerlemiş yaş, erken doğum, bebekte gelişim geriliği, preeklamsi, daha önce sezaryenle doğum yapmış olmak veya rahim içi ameliyatlar, rahimdeki yapısal bozukluklar bu duruma sebep olabilir.

Kürtajdan Sonra Ne Zaman Hamile Kalınır?

Hamileliğini sonlandırmak durumunda kalan kadınlar ‘kürtaj oldum, ne zaman hamile kalırım?’ diye merak etmektedir. Kürtajın ardından bir süre korunmasız ilişkide bulunulmamalıdır. Uzmanların önerisi kürtaj olduktan sonra tekrar hamile kalmak isteyenlerin 3 ay beklemesidir. Bu süre dolduğunda kürtaj sonrası gebelik herhangi bir risk taşımayacaktır.

Kürtaj Hamile Kalmayı Engeller mi?

Kürtaj gebeliğe engel olur mu? sorusu birçok kadının kafasını karıştırmaktadır. Kürtaj hamile kalmayı engellemez. Fakat rahim içi dokuların iyileşebilmesi ve rahmin toparlanabilmesi için bir müddet beklenmesi gerekmektedir. Ne kadar bekleneceği her kadına göre değişir. Fakat çoğunlukla 3 ay beklemek yeterli olmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.