Hamilelikte Mide Yanması Olur Mu? Ne Zaman Başlar Ne Zaman Biter

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir Hamilelikte mide yanması tedavisi
0 15

Hamilelikte Mide Yanması

Hamilelikte mide yanması tüm hamile kadınların yarısından fazlasında, özellikle ikinci ve üçüncü dönemlerinde şiddetli belirtiler göstermektedir. Asit hazımsızlık olarak da adlandırılan mide ekşimesi, mide içeriğinin mideden yemek borusuna geri gelmesi ile reflü rahatsızlığına neden oldan tahriş veya yanma hissidir. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir ve hamilelikte mide yanması ne zaman başlar ne zaman biter makalemizin devamında okuyabilirsiniz.

Gebelikte mide yanması, hormon seviyelerinin değişmesi nedeniyle, sindirim sistemi kaslarının farklı gıdaları nasıl hazmedeceğini etkilemesiyle ortaya çıkabilir. Gebelik hormonları, mide ve yemek borusu arasındaki kas kapakçığının gevşemesine neden olabilir, bu durum mide asitlerinin yemek borusuna geri akmasına izin verir. Buna ek olarak, büyümüş uterus karnı yukarı doğru itebilir, bu da mideyi yukarı doğru iterek mide ve yemek borusu arasındaki kas kapakçığına baskı oluşturabilir. Nadir olmasına rağmen, safra taşları da hamilelikte mide yanması problemine neden olabilir.

Hamilelikte mide yanması ne zaman başlar

Hamilelik sırasında progesteron hormonu, valfin rahatlamasına neden olur ve bu da hamilelikte mide yanması sıklığını artırabilir. Hamilelikte mide yanması hamileliğin üçüncü döneminde daha yaygındır, çünkü büyüyen uterus bağırsaklara ve mideye baskı yapar.

Hamilelikte mide yanması ne zaman biter

Mide yanması devam ederse, doktorunuza danışın. Hamilelik sırasında kullanılabilecek güvenli ilaçları ancak doktorunuz verebilir kulaktan dolma ilaç kullanmayın. Hamilelikte mide yanması genellikle doğumdan sonra kaybolur.

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir, bebeğinize zarar vermeden hamilelikte mide yanmasını önlemek için aşağıdakileri denemelisiniz:

  • Üç tam öğün yemek yerine, daha az miktarda yiyerek öğünleri çoğaltın
  • Yemekleri daha çok çiğneyerek daha yavaş yiyin
  • Kızarmış, baharatlı veya çok yağlı gıdalardan, narenciye ve domates, çikolata, kahve ve gazlı içecekler gibi asidik gıdalardan veya reflüye neden olan ve mide yanması riskini artıran gıdalardan kaçının.
  • Yemek sırasında büyük miktarlarda sıvı tüketmeyin, reflü ve mide yanması riskini artırabilir.
  • Yemekten sonra hemen uzanmayın. Hamilelikte mide yanmasını önlemek için, yatmadan önce en az üç saat boyunca hiçbir şey yemeyin.
  • Yatağınızın başını yükseltin, reflü yastığı kullanabilirsiniz veya omuzlarınızın altına yastıklar yerleştirin.
  • Yemekten hemen sonra eğilmeyin.
  • Doktorunuza, hamilelik sırasında genellikle güvenli olan reçetesiz kullandığınız ilaçlar hakkında mide yanmasına sebep olup olmadığını sorun.
  • Aspirin içeren ilaçlar da gebelik sırasında kaçınılmalıdır
  • Mide yanması tedavisinde kullanılan ilaçları doktorunuza sormadan almayın
  • Gevşek giysiler giyin. Sıkı oturan kıyafetler mide ve karın üzerindeki baskıyı artırabilir.
  • Kabızlıktan kaçının.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.